HiQ

What everyone should know about Huawei AppGallery app store? (in Finnish)

Huawei on tuonut asiakkailleen oman sovelluskaupan, joka on ainoa tapa ladata sovelluksia puhelinmalleissa, joihin ei saa Googlen palveluita.

Mikä on AppGallery?

Huawei on tuonut markkinaan oman sovelluskauppansa, AppGalleryn. Se korvaa Google Play -sovelluskaupan Huawein Android-puhelimissa, joihin ei saa Googlen palveluita. Tällaisia laitteita Suomen markkinassa on mm. Honor 9A, Huawei P40 Lite ja Pro. Näihin puhelinmalleihin ainoa virallinen tapa sovelluksen julkaisemiseksi on tehdä se AppGalleryssä. Toistaiseksi näiden laitteiden markkinaosuus ei ole ollut Pohjoismaissa merkittävä, vaikka Huawein asema onkin ollut aiemmin vahva. AppGallery on käytettävissä myös Huawein aikaisemmissa puhelinmalleissa, joissa myös Google Play toimii.

Tarvitseeko minun tehdä jotain?

Sovelluksen julkaisemiseksi AppGalleryssä vaaditaan AppGallery-kehittäjätili sekä Android-sovellusversio, jossa kaikki Googlen palvelut (yleisimmin Maps, Analytics, Services) on korvattu Huawein vastaavilla. Samalla suosittelemme päivittämään konfiguraatiot niin, että AppGallery-versio voidaan tulevaisuudessa tuottaa automaattisesti yhtä luotettavasti kuin Google Play -versio.

Kannattaako AppGalleryyn mennä?

Tällä hetkellä on vaikea sanoa kannattaako investointi AppGalleryyn laajentamiseksi, ainakaan jos sovelluksen kohderyhmä on Pohjois-Euroopassa. Voimakkaalla markkinointikampanjalla Huawei on kuitenkin kerännyt kauppaansa jo portfolion arjen perussovelluksia, kuten HSL:n ja Foodoran sovellukset. Mikäli sovelluksesi on yleishyödyllinen tai sinulle on erityisen tärkeää tavoittaa 100 % ihmisistä, investointi on todennäköisesti helpompi perustella. Otathan huomioon, että uusi sovelluskauppaversio kasvattaa myös ylläpidon tarvetta.

Paljonko se maksaa?

Alkuinvestointi olemassa olevan sovelluksen päivittämiseksi AppGallery-yhteensopivaksi on melko maltillinen. Kustannuksissa tulee kuitenkin ottaa myös huomioon uuden ratkaisun aiheuttama ylläpitotarve. Koska sovellus on myös teknisesti erilainen, saattaa se vaatia myös esimerkiksi asiakaspalvelun koulutusta, jotta virhetilanteissa osataan kysyä oikeat kysymykset ongelman selvittämiseksi. HiQ:lla autamme mielellämme muutoksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Käytössämme on jo valmiiksi AppGallery-kehittäjätili ja soveltuvia testilaitteita.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous sivun lopusta löytyvällä lomakkeella.

Want to hear more?

Leave your information and we'll talk

Jonas Pomoell
Lifecycle and Online Servicesjonas.pomoell@hiq.fi+358 45 6700 620