HiQ

Teboil ja HiQ – 30 vuotta yhteistyötä

HiQ tarjoaa nopeaa ja tarkkaa tiedonsiirtoa Teboilille mm. myyntitapahtumien käsittelyssä. FRENDS otti tietovirrat haltuun jo vuonna 1988.

Teboil ja FRENDS – 30-vuotta yhteistyötä

Teboil on markkinoinut öljytuotteita ja nestekaasua Suomessa 84 vuoden ajan. Suurena vähittäismyyntiyrityksenä Teboil tarvitsee nopeaa, luotettavaa ja tarkkaa tiedonsiirtoa esimerkiksi myyntitapahtumien, myyntipisteparametrien ja muiden tärkeiden tietojen käsittelyssä. FRENDS otti nämä tietovirrat vastuulleen vuonna 1988. Silloin käytössä oli FRENDS1:n OS/2-alusta, ja tiedon määrä ja käsittelynopeus ovat sittemmin kasvaneet huomattavasti. Nykyään kaikki myyntitapahtumat käsitellään millisekunneissa. Tämä takaa reaaliaikaisen valvonnan sekä nopeat myynnit ja tilitykset. Teboililla on nykyään käytössään neljännen sukupolven hybridivalmis FRENDS-integraatioalusta, joka hallinnoi yli 340 myyntipisteen tietovirtoja. Tietovirrat eivät voisi olla kriittisempiä liiketoiminnan kannalta: hinnat, tilitykset, myynnit, mittaripylväiden parametrit jne.

Olemme tyytyväisiä FRENDS-integraatioalustan luotettavuuteen, turvallisuuteen ja nopeuteen sekä HiQ:n palveluihin. FRENDS-alustan avulla pidennämme vanhojen järjestelmiemme käyttöikää jopa kymmenen vuotta, sillä voimme käyttää vanhoja ja uusia järjestelmiä rinta rinnan.

Tuukka Vepsäläinen
Tietohallintojohtaja

Vanhojen järjestelmien modernisointi aiheuttaa päänvaivaa monissa yrityksissä. Se on pitkä ja työläs prosessi, jolle ei oikein tahdo löytyä rahoitusta. Vanhojen järjestelmien käyttövuosien lisääminen tuo siirtymähankkeille arvokasta lisäaikaa. ”HiQ:n tavoitteena on olla monivuotinen, luotettava kumppani, ei niinkään yksittäisen hankkeen toimittaja. Integraatio muistuttaa enemmän tuotetta kuin hanketta. Koska yritysten tarpeet muuttuvat vuosien myötä, meidän tehtävämme on varmistaa, että tuote pysyy teknisesti kehityksen kärjessä. Jotta voimme tarjota prosessien automaatiota pelkän tietojen integraation sijaan, meidän on ymmärrettävä taustalla vaikuttavat liiketoimintaprosessit. Voimme oppia ymmärtämään prosessit vasta, kun meillä on aidosti kumppaneita”, kommentoi HiQ:n integraatioista vastaava Antti Toivanen.

30

Vuotta yhteistyötä

10

vuotta lisää käyttöikää

450

Myyntipistettä

Oy Teboil Ab maahantuo, markkinoi, myy ja jakelee öljy- ja energiatuotteita Suomessa. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 2 miljardia euroa ja markkinaosuus 26,9 prosenttia. Teboilin liiketoiminta jakautuu kolmeen liiketoimintayksikköön. Huoltoasema- ja automaattiliiketoiminta vastaa noin 450 liikepaikan huoltoasema-, automaatti- ja ammattiliikenteen D-automaattiverkostosta sekä Teboilin asiakaskorteista. Suoramyyntiliiketoiminta vastaa polttoöljyjen ja dieselin yritys- ja tukkumyynnistä, lämmitysöljyn kuluttajamyynnistä sekä nestekaasun myynnistä. Voiteluaineliiketoiminta vastaa moottoriajoneuvoissa, työkoneissa ja teollisuudessa käytettävien Teboil-voiteluaineiden markkinoinnista. Teboilin valtakunnallinen jakeluverkosto muodostuu 112 huoltoasemasta ja 208 automaattiasemasta, joista 64 on Teboil Express -automaattiasemia. Ammattiliikennettä palvelee 450 tankkauspaikkaa, joista varsinaisia D-automaatteja on 217.

Teboil-huoltoasemien tavoitteena on tarjota lähialueen parasta palvelua. Osaavan kauppiasyrittäjän johtama Teboil on mukava ja helppo nopean asioinnin paikka. Liikepaikasta riippuen aseman palveluihin kuuluu polttoaineiden lisäksi kahvio-ravintola, pikaruokaa, päivittäistavaroiden ja autotarvikkeiden myymälä sekä auton pesu ja huolto. Teboilin vankkaa asemaa luotettavana autonhuoltopaikkana vahvistaa Örum Oy, jonka myötä Teboilin huoltokeskukset toimivat Autoasi-tuotemerkin alla.