HiQ

Modernit työtavat juurtuivat Lindströmille uuden intranetin myötä

HiQ toteutti vuonna 2017 Lindströmin 4 000 työntekijälle globaalin intranetin ja 24 maasivustoa. Kirjavat viestintätavat yhtenäistettiin ja tieto löytyy helposti.

Modernit työtavat juurtuivat Lindströmille uuden intranetin myötä

Tavoitteena oli, että HiQ:n Elevate-intranetin myötä kirjavat viestintätavat yhtenäistetään ja tieto löytyy helposti. Pääpainopisteitä toteutuksessa olivat mobiilikäyttö, haun tehokas hyödyntäminen, käyttäjäystävällinen ulkoasu ja hyvä käytettävyys.

Lindströmin globaali intranet otettiin käyttöön joulukuussa 2017 ja maasivustot vaiheistetusti sen jälkeen. Käyttäjät antoivat positiivista palautetta:

”Tämä on erittäin hyvä väline sisäiseen viestintään omassa maassa.” ”Erinomainen haku ja selkeä navigaatiorakenne.” ”Vihdoinkin meillä on hyvä väline tiedon jakamiseen!”

Projekti sujui HiQ:n kanssa erinomaisessa yhteistyössä ja saimme tukea kaikissa projektin osa-alueissa joustavasti ja ammattitaidolla. HiQ:n kanssa on helppo toimia ja saimme juuri sitä mitä tarvitsimme: osaavan, luotettavan ja aktiivisen kumppanin, jolla on prosessi kunnossa ja jonka kanssa on mukava sekä helppo tehdä töitä, kertoo projektipäällikkö Tarja Hämäläinen Lindströmiltä.

Työnteosta tehokkaampaa ja mukavampaa

Lindströmillä panostettiin intran lanseerauksen yhteydessä kokonaisvaltaiseen tietotyön muutokseen. Lindstömillä on käytössä myös Yammer, Office 365 -ryhmät, Skype for Business ja OneDrive. Kaikkien Office 365 -palvelujen hyödyistä viestittiin aktiivisesti koko henkilöstölle supersankariteemalla. Modernien työtapojen tärkeimmät hyödyt Lindströmiläisille ovat:

  • Tietoa on helppo jakaa ja löytää

  • Aikaa ja vaivaa säästyy

  • Viestintä on tehokkaampaa ja avoimempaa

  • Päätöksenteko on helpompaa

  • Uudet työtavat tukevat yhtenäistä kulttuuria ja parantavat palvelukulttuuria

  • Intranet ja henkilöstön tärkeimmät työkalut löytyvät kaikki samasta Office 365 -portaalista

HiQ tuki Lindströmiä intranetin ja muiden Office 365 -palvelujen jalkautuksessa ja muutosjohtamisessa, tietotyön vision luomisessa, tavoitteiden asettamisessa sekä muutosviestinnän suunnittelussa ja toteuttamisessa.

HiQ:n vetämistä muutosjohtamisen workshopeista saimme hyviä ideoita ja työkaluja erityisesti kokonaisuuden hahmottamiseen ja muutoksen suunnitteluun. Workshopeissa oli osallistujia eri puolilta Lindströmiä, ja kaikilta tuli hyvää palautetta, kertoo viestintäpäällikkö Anitta Pirnes Lindströmiltä.

Lindström on yksi Euroopan johtavista tekstiilipalveluyrityksistä, jolla on 170 vuoden kokemus alalta. Lindström tarjoaa kattavat tekstiilialan palvelut työvaate-, henkilönsuojain-, matto-, hotelli- ja ravintolatekstiilipalveluista teollisuuspyyhepalveluihin. Lindströmillä on 4 000 työntekijää, joista tietotyöntekijöitä on vajaa puolet. Toimintaa on 24 maassa. Katso lisätietoja www.lindstromgroup.com

Kuva: Lindström Oy

Tutustu lisää
Microsoft 365 -referenssit
Uusi intranet modernimpaan viestintään GRK:lla
HiQ konseptoi ja toteutti GRK:lle uuden intranetin, joka modernisoi GRK:n sisäisen viestinnän käytännöt täysin.
Ramirentin uusi intranet – yksi viestintäkanava kaikille
Ramirentin uusi, globaali intranet palvelee Ramirentin työntekijöitä yhdeksässä eri maassa.
Microsoft Teams tehostaa työtä Matkahuollolla
Matkahuolto digitalisoi palvelujaan kovaa vauhtia. Yksi tärkeä askel oli henkilöstön työtapojen muutos Microsoft Teamsin avulla.
Digitaaliset työkalut helpottavat Eltelin työntekijöiden arkea
Eltel valitsi Office 365 -palvelun tukikumppaniksi HiQ:n, joka on toiminut jo vuosia Eltelin strategisena kumppanina
Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan intranet – tehokkaammin yhdessä
Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan uusi intranet modernisoi sisäisen viestinnän prosessit ja sisällöt.
Moderni ja mobiili intranet
HiQ toteutti Åbo Akademin intranetin moderneilla SharePoint-sivustoilla. Intranet toimii sekä henkilöstön että opiskelijoiden oppaana arjessa.
Riveria otti Office 365 -palvelut laajasti käyttöön uuden intranetin myötä
HiQ toteutti Riverialle modernin intranetin uudistuneen organisaation tarpeisiin. Riveria otti Office 365 -palvelut laajasti käyttöön uuden intranetin myötä.
Uusi intranet ja tiimityövälineet sujuvoittavat työtä Alkossa
HiQ rakensi Alkolle uuden Aula-intranetin, joka toimii sisäisen viestinnän keskuksena ja ketjuohjauksen välineenä. Samalla Alkon tiimityövälineet uudistuivat.
Rauman uusi intranet ohjaa kohti moderneja työtapoja
HiQ:n toteuttama Elevate-intranet ja kollaboraatiopalvelut mahdollistavat työtapojen muutoksen Rauman kaupungin työntekijöille.
Globaali Elevate-intranet ja ryhmätyöskentelyn työkalut fiksumpaan viestintään Normetilla
HiQ konseptoi ja toteutti uuden globaalin intranetin ja modernit kollaboraatiotyökalut Normetille, nyt ne ovat 1 100 normetilaisen käytössä 30 maassa.
Oras Groupin ja HiQ:n kumppanuus laajeni Office 365 Elevate -palveluihin
Oras Groupin ja HiQ:n kumppanuus laajeni: Uusi globaali intranet rakentui ketterästi ja joustavasti
HMD Globalille HiQn Office 365 palvelut
HiQ toimitti HMD:lle Office 365 käyttöönoton, sisäisen viestinnän työkalut ja kollaboraatioympäristön pohjautuen Elevate -palveluihin
Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää