HiQ

Ramirentin uusi intranet – yksi viestintäkanava kaikille

Ramirentin uusi, globaali intranet palvelee Ramirentin työntekijöitä yhdeksässä eri maassa.

Ramirentin uusi intranet – yksi viestintäkanava kaikille

Ramirentin uusi, globaali intranet palvelee Ramirentin työntekijöitä yhdeksässä eri maassa. Se tuo Ramirentin henkilöstön yhteen ja antaa mahdollisuuden viestintään yli organisaatiorajojen. Uuden intranetin toteutti HiQ Finland.

Aikaisemmin Ramirentin eri maat toimivat siiloissa ja yhteisiä viestintäkanavia ei juuri ollut. Myös Microsoft 365 -ympäristöjä oli kolme – nämä haluttiin intraprojektin yhteydessä yhdistää. Tavoitteena oli saada kaikki Ramirentin käyttäjät samaan ympäristöön ja hyödyntämään samoja viestintä- ja tiimityövälineitä. Intran lisäksi Yammer antaa mahdollisuuden avoimiin keskusteluihin ja Teams on yhteinen tiimityön alusta.

Intranet täyttää Ramirentin yhteiset ja kunkin maan omat viestintätarpeet

Uusi intranet toteutettiin moderneilla SharePointin viestintäsivustoilla Microsoft 365 -ympäristöön. Englanninkielinen sivusto on kaikille yhteinen ja lisäksi jokaisella maalla on oma sivustonsa omalla kielellä. Uutisia julkaistaan sekä globaalisti että lokaalisti: yhteiset, englanninkieliset uutiset näkyvät kaikille yhteisellä sivustolla sekä maasivustoilla paikallisten uutisten vieressä. Intran uudistuksen yhteydessä uutistuotanto hajautettiin, jonka vuoksi asiantuntijat pääsevät nyt entistä helpommin ääneen ja viestimään aiheistaan muulle organisaatiolle.

Ramirentin moderni intranet on raikas ja intuitiivinen käyttää.
Ramirentin moderni intranet on raikas ja intuitiivinen käyttää.
Ramirentin moderni intranet on raikas ja intuitiivinen käyttää.
Ramirentin moderni intranet on raikas ja intuitiivinen käyttää.

Ramirentin projektipäällikkö Terhi Jokinen on tyytyväinen erityisesti uuden intran uutisointimahdollisuuksiin, raikkaaseen ulkoasuun ja sujuvaan mobiilikäyttöön.

Myös sisällöntuotanto on helppoa. HiQ piti Ramirentin sisällöntuottajille koulutuksen, jonka jälkeen sisällöntuotanto eteni hyvin.

"Moderni Sharepoint on intuitiivinen ja looginen, joten lähes kaikki sisällöntuottajat ovat päässeet yhdellä koulutuksella sisällöntuotantoon kiinni", kertoo Jokinen.

Toteutusprojekti sujuvasti maaliin

Intran toteutusprojekti HiQ:n kanssa eteni sujuvasti ja suunnitellussa aikataulussa.

Oli helppo luottaa projekti HiQ:n tiimin käsiin, sillä kaikilla sen jäsenillä oli selkeät omat roolinsa ja projektipäällikkö piti langat käsissään. Intranet lanseerattiin haasteellisesta koronakeväästä huolimatta täydellisesti aikataulussaan.

Terhi Jokinen
Projektipäällikkö, Ramirent

Projektin työskentely-ympäristönä ja viestintäkanavana käytettiin yhteistä Teams-työtilaa.

"Saimme HiQ:n tiimiltä vastaukset kaikkiin kysymyksiin Teamsissa lähestulkoon reaaliajassa."

HiQ toteutti Ramirentin intranetin North Patrolin tekemän konseptin pohjalta.

Ramirent on johtava palveluyritys, joka vuokraa koneita rakentamiseen ja muulle teollisuudelle, julkiselle sektorille ja kotitalouksille. Ramirent auttaa asiakkaitaan työskentelemään turvallisesti ja tehokkaasti vuokraamalla juuri heille sopivia koneita sekä palvelemalla sujuvasti ja positiivisella asenteella. Ramirentissä on 3 200 työntekijää yhteensä 300 konevuokraamossa yhdeksässä Pohjois- ja Itä-Euroopan maassa. Ramirent kuuluu Loxam-konserniin, joka on maailman kolmanneksi suurin konevuokraamo.

Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää