HiQ

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan intranet – tehokkaammin yhdessä

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan uusi intranet modernisoi sisäisen viestinnän prosessit ja sisällöt.

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan intranet – tehokkaammin yhdessä

HiQ Finland toteutti Suomen Pankille ja Finanssivalvonnalle uuden intranetin Microsoft 365:n moderneilla SharePoint-sivustoilla. 600 käyttäjän yhteinen intranet on saanut positiivisen vastaanoton ja kiitosta erityisesti mobiilikäytön helppoudesta, raikkaasta ulkoasusta ja tehokkaasta hausta.

Aikaisemmin Suomen Pankilla ja Finanssivalvonnalla oli erilliset intranetit, mutta osittain yhteisiä sisältöjä. Uusi, yhteinen intranet palvelee molempien organisaatioiden tarpeita sekä sisällöltään että ulkoasultaan. Tärkeä ohjenuora uudistusprojektissa oli, että intranet on kaikkien käytettävissä joustavasti mistä vain. Siksi intranet haluttiin osaksi Microsoft 365 -ympäristöä.

Ketterä toteutus

Intranetin toteutuksen aloituksesta julkaisuun meni noin neljä kuukautta. Tällä välin tehtiin koko tekninen toteutus ja kaikki sisällöntuotanto. Molemmat osapuolet sitoutuivat aikatauluun ja intranetin teknistä viimeistelyä tehtiin yhtä aikaa sisällöntuotannon kanssa. Muutenkin toteutusprojekti eteni ketterästi ja tarpeita tarkennettiin projektin edetessä. Projektin kaikki viestintä ja dokumentaatio keskitettiin yhteiseen Microsoft Teams -työtilaan.

HiQ koulutti Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan sisällöntuottajia, jotka tekivät suuren työn sisältöjen suunnittelussa ja yhtenäistämisessä uuteen, asialähtöiseen malliin. Tiedot luokiteltiin huolellisesti ja intraan tehtiin erilaisia hakuratkaisuja, jotka helpottavat loppukäyttäjiä. HiQ toteutti intranetin mahdollisimman paljon modernin SharePointin oletustoiminnallisuuksia hyödyntäen. Tärkeät toiminnalliset kustomoinnit tehtiin Microsoftin parhaiden käytäntöjen mukaisesti, huomioiden myös saavutettavuuden periaatteet.

Microsoft 365 -työkalut mahdollisimman laajasti käyttöön

Uusi intranet on Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan sisäisen viestinnän pääkanava, jota täydentävät mm. Microsoft Streamissä julkaistavat videot ja Yammerissa käytävät, yhteiset keskustelut.

On hienoa huomata, miten hyvin M365-palvelut kytkeytyvät toisiinsa. Esimerkiksi Stream-videoiden tuominen intraan on todella kätevää.

Mari Hienonen
Suomen Pankin verkkoviestintäryhmän päällikkö

Tiimityöhön Suomen Pankki ja Finanssivalvonta käyttävät Microsoft Teamsiä sekä SharePointin on-premise -työtiloja. Koska tietoturva-asiat ovat finanssialalla erityisen tärkeitä, kaikkea tietoa ei voida viedä pilveen.

Fisu on irti

Finanssivalvonnan ja Suomen Pankin intranet sai nimikilpailun kautta nimekseen Fisu. Kun Fisu päästettiin irti tammikuussa 2020, käyttäjät saivat kattavan tietopaketin uuden intranetin mahdollisuuksista. SharePoint-mobiilisovelluksia ladattiin jo julkaisupäivänä innokkaasti. - Edelliset intranetit olivat jo lähes kymmenen vuotta vanhoja, joten tätä uudistusta todella odotettiin. Silti uuden intran modernit toiminnot ja ulkoasu ovat yllättäneet käyttäjät positiivisesti, sanoo Hienonen.

Suomen Pankin verkkoviestinnän ryhmäpäällikkö Mari Hienonen ja HiQ:n projektipäällikkö Silja Häikiö kertovat projektista lisää Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa, joka järjestetään 5.-6.5.2020.

Suomen Pankki https://www.suomenpankki.fi/fi/ Finanssivalvonta https://www.finanssivalvonta.fi/

Tutustu lisää
Microsoft 365 -referenssit
Uusi intranet modernimpaan viestintään GRK:lla
HiQ konseptoi ja toteutti GRK:lle uuden intranetin, joka modernisoi GRK:n sisäisen viestinnän käytännöt täysin.
Ramirentin uusi intranet – yksi viestintäkanava kaikille
Ramirentin uusi, globaali intranet palvelee Ramirentin työntekijöitä yhdeksässä eri maassa.
Microsoft Teams tehostaa työtä Matkahuollolla
Matkahuolto digitalisoi palvelujaan kovaa vauhtia. Yksi tärkeä askel oli henkilöstön työtapojen muutos Microsoft Teamsin avulla.
Digitaaliset työkalut helpottavat Eltelin työntekijöiden arkea
Eltel valitsi Office 365 -palvelun tukikumppaniksi HiQ:n, joka on toiminut jo vuosia Eltelin strategisena kumppanina
Moderni ja mobiili intranet
HiQ toteutti Åbo Akademin intranetin moderneilla SharePoint-sivustoilla. Intranet toimii sekä henkilöstön että opiskelijoiden oppaana arjessa.
Riveria otti Office 365 -palvelut laajasti käyttöön uuden intranetin myötä
HiQ toteutti Riverialle modernin intranetin uudistuneen organisaation tarpeisiin. Riveria otti Office 365 -palvelut laajasti käyttöön uuden intranetin myötä.
Uusi intranet ja tiimityövälineet sujuvoittavat työtä Alkossa
HiQ rakensi Alkolle uuden Aula-intranetin, joka toimii sisäisen viestinnän keskuksena ja ketjuohjauksen välineenä. Samalla Alkon tiimityövälineet uudistuivat.
Rauman uusi intranet ohjaa kohti moderneja työtapoja
HiQ:n toteuttama Elevate-intranet ja kollaboraatiopalvelut mahdollistavat työtapojen muutoksen Rauman kaupungin työntekijöille.
Globaali Elevate-intranet ja ryhmätyöskentelyn työkalut fiksumpaan viestintään Normetilla
HiQ konseptoi ja toteutti uuden globaalin intranetin ja modernit kollaboraatiotyökalut Normetille, nyt ne ovat 1 100 normetilaisen käytössä 30 maassa.
Oras Groupin ja HiQ:n kumppanuus laajeni Office 365 Elevate -palveluihin
Oras Groupin ja HiQ:n kumppanuus laajeni: Uusi globaali intranet rakentui ketterästi ja joustavasti
Modernit työtavat juurtuivat Lindströmille uuden intranetin myötä
HiQ toteutti vuonna 2017 Lindströmin 4 000 työntekijälle globaalin intranetin ja 24 maasivustoa. Kirjavat viestintätavat yhtenäistettiin ja tieto löytyy helposti.
HMD Globalille HiQn Office 365 palvelut
HiQ toimitti HMD:lle Office 365 käyttöönoton, sisäisen viestinnän työkalut ja kollaboraatioympäristön pohjautuen Elevate -palveluihin
Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää