HiQ

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan intranet – tehokkaammin yhdessä

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan uusi intranet modernisoi sisäisen viestinnän prosessit ja sisällöt.

HiQ Finland toteutti Suomen Pankille ja Finanssivalvonnalle uuden intranetin Microsoft 365:n moderneilla SharePoint-sivustoilla. 600 käyttäjän yhteinen intranet on saanut positiivisen vastaanoton ja kiitosta erityisesti mobiilikäytön helppoudesta, raikkaasta ulkoasusta ja tehokkaasta hausta.

Aikaisemmin Suomen Pankilla ja Finanssivalvonnalla oli erilliset intranetit, mutta osittain yhteisiä sisältöjä. Uusi, yhteinen intranet palvelee molempien organisaatioiden tarpeita sekä sisällöltään että ulkoasultaan. Tärkeä ohjenuora uudistusprojektissa oli, että intranet on kaikkien käytettävissä joustavasti mistä vain. Siksi intranet haluttiin osaksi Microsoft 365 -ympäristöä.

Ketterä toteutus

Intranetin toteutuksen aloituksesta julkaisuun meni noin neljä kuukautta. Tällä välin tehtiin koko tekninen toteutus ja kaikki sisällöntuotanto. Molemmat osapuolet sitoutuivat aikatauluun ja intranetin teknistä viimeistelyä tehtiin yhtä aikaa sisällöntuotannon kanssa. Muutenkin toteutusprojekti eteni ketterästi ja tarpeita tarkennettiin projektin edetessä. Projektin kaikki viestintä ja dokumentaatio keskitettiin yhteiseen Microsoft Teams -työtilaan.

HiQ koulutti Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan sisällöntuottajia, jotka tekivät suuren työn sisältöjen suunnittelussa ja yhtenäistämisessä uuteen, asialähtöiseen malliin. Tiedot luokiteltiin huolellisesti ja intraan tehtiin erilaisia hakuratkaisuja, jotka helpottavat loppukäyttäjiä. HiQ toteutti intranetin mahdollisimman paljon modernin SharePointin oletustoiminnallisuuksia hyödyntäen. Tärkeät toiminnalliset kustomoinnit tehtiin Microsoftin parhaiden käytäntöjen mukaisesti, huomioiden myös saavutettavuuden periaatteet.

Microsoft 365 -työkalut mahdollisimman laajasti käyttöön

Uusi intranet on Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan sisäisen viestinnän pääkanava, jota täydentävät mm. Microsoft Streamissä julkaistavat videot ja Yammerissa käytävät, yhteiset keskustelut.

On hienoa huomata, miten hyvin M365-palvelut kytkeytyvät toisiinsa. Esimerkiksi Stream-videoiden tuominen intraan on todella kätevää.

Mari Hienonen
Suomen Pankin verkkoviestintäryhmän päällikkö

Tiimityöhön Suomen Pankki ja Finanssivalvonta käyttävät Microsoft Teamsiä sekä SharePointin on-premise -työtiloja. Koska tietoturva-asiat ovat finanssialalla erityisen tärkeitä, kaikkea tietoa ei voida viedä pilveen.

Fisu on irti

Finanssivalvonnan ja Suomen Pankin intranet sai nimikilpailun kautta nimekseen Fisu. Kun Fisu päästettiin irti tammikuussa 2020, käyttäjät saivat kattavan tietopaketin uuden intranetin mahdollisuuksista. SharePoint-mobiilisovelluksia ladattiin jo julkaisupäivänä innokkaasti. - Edelliset intranetit olivat jo lähes kymmenen vuotta vanhoja, joten tätä uudistusta todella odotettiin. Silti uuden intran modernit toiminnot ja ulkoasu ovat yllättäneet käyttäjät positiivisesti, sanoo Hienonen.

Suomen Pankin verkkoviestinnän ryhmäpäällikkö Mari Hienonen ja HiQ:n projektipäällikkö Silja Häikiö kertovat projektista lisää Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa, joka järjestetään 5.-6.5.2020.

Suomen Pankki https://www.suomenpankki.fi/fi/ Finanssivalvonta https://www.finanssivalvonta.fi/

Tutustu lisää
Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Emmi Turanlahti
Microsoft 365 -palvelutemmi.turanlahti@hiq.fi