HiQ

Uusi intranet modernimpaan viestintään GRK:lla

HiQ konseptoi ja toteutti GRK:lle uuden intranetin, joka modernisoi GRK:n sisäisen viestinnän käytännöt täysin.

Uusi intranet modernimpaan viestintään GRK:lla

HiQ konseptoi ja toteutti GRK:lle uuden intranetin, joka modernisoi GRK:n sisäisen viestinnän käytännöt täysin. GRK on Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimiva rakennusalan konserni, jossa on yli 800 työntekijää. Aikaisemmin henkilöstöltä puuttui yhteinen sisäisen viestinnän kanava, ja tietoa jaettiin paljon sähköpostilla. Tiedostoja säilytettiin ja työstettiin verkkolevyillä, joten niihin oli vaikea päästä käsiksi.

”Halusimme tehdä intran, josta löytyy helposti kaikki henkilöstölle tarpeellinen tieto. Onnistuimme siinä hyvin”, kertoo GRK:n IT-päällikkö Jussi Erola.

Uusi intranet toteutettiin moderneilla SharePointin viestintäsivustoilla Microsoft 365 -ympäristöön. Jussi Erola on tyytyväinen siihen, että intranet on ulkoasultaan raikas ja helppokäyttöinen – millä laitteella tahansa.

"Monet GRK:laiset haluavat etsiä tietoa puhelimella, ja nyt se on mahdollista. "

Joustavaa kehitystä

HiQ:n avulla uudelle intranetille suunniteltiin konsepti ja sisältörakenne. Sen jälkeen aloitettiin toteutusprojekti, jossa HiQ pystytti ensimmäisenä sivustorakenteen oletustoiminnallisuuksilla. ”Kun sivusto oli pystyssä, aloitimme sisällöntuotannon. Sisällöntuotannon aikana saimme ideoita siitä, millaisia toimintoja intraan vielä tarvitaan. HiQ toteutti pieniä kustomointeja samaan aikaan kun me tuotimme sisältöä”, kertoo Jussi Erola.

Projekti HiQ:n kanssa onnistui tosi hyvin – aikataulussa ja suunnitelman mukaan, mutta kuitenkin joustavasti.

Jussi Erola
IT-päällikkö

HiQ:n ja GRK:n yhteistyö jatkuu myös projektivaiheen jälkeen: jatkuvaa kehitystä on tarkoitus tehdä niin sisäiseen viestintään kuin tiimityöhönkin.

Intran käytetyimmät toiminnot: etusivu ja henkilöhaku

GRK:lla on käytetty paljon erityisesti intran etusivua, josta näkee yhdellä silmäyksellä uusimmat sisäiset uutiset ja tapahtumat sekä mediaosumat ja sosiaalisen median sisällöt. Lisäksi etusivulta pääsee suoraan henkilöhakuun, josta löytää helposti kaikkien kollegoiden yhteystiedot. Puhelinluettelo on toteutettu PnP-hakuwebosalla, joka antaa mahdollisuuden yhteystietojen suodattamiseen yhtiön tai tehtävänimikkeen mukaan.

Tutustu lisää
Microsoft 365 -referenssit
Ramirentin uusi intranet – yksi viestintäkanava kaikille
Ramirentin uusi, globaali intranet palvelee Ramirentin työntekijöitä yhdeksässä eri maassa.
Microsoft Teams tehostaa työtä Matkahuollolla
Matkahuolto digitalisoi palvelujaan kovaa vauhtia. Yksi tärkeä askel oli henkilöstön työtapojen muutos Microsoft Teamsin avulla.
Digitaaliset työkalut helpottavat Eltelin työntekijöiden arkea
Eltel valitsi Office 365 -palvelun tukikumppaniksi HiQ:n, joka on toiminut jo vuosia Eltelin strategisena kumppanina
Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan intranet – tehokkaammin yhdessä
Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan uusi intranet modernisoi sisäisen viestinnän prosessit ja sisällöt.
Moderni ja mobiili intranet
HiQ toteutti Åbo Akademin intranetin moderneilla SharePoint-sivustoilla. Intranet toimii sekä henkilöstön että opiskelijoiden oppaana arjessa.
Riveria otti Office 365 -palvelut laajasti käyttöön uuden intranetin myötä
HiQ toteutti Riverialle modernin intranetin uudistuneen organisaation tarpeisiin. Riveria otti Office 365 -palvelut laajasti käyttöön uuden intranetin myötä.
Uusi intranet ja tiimityövälineet sujuvoittavat työtä Alkossa
HiQ rakensi Alkolle uuden Aula-intranetin, joka toimii sisäisen viestinnän keskuksena ja ketjuohjauksen välineenä. Samalla Alkon tiimityövälineet uudistuivat.
Rauman uusi intranet ohjaa kohti moderneja työtapoja
HiQ:n toteuttama Elevate-intranet ja kollaboraatiopalvelut mahdollistavat työtapojen muutoksen Rauman kaupungin työntekijöille.
Globaali Elevate-intranet ja ryhmätyöskentelyn työkalut fiksumpaan viestintään Normetilla
HiQ konseptoi ja toteutti uuden globaalin intranetin ja modernit kollaboraatiotyökalut Normetille, nyt ne ovat 1 100 normetilaisen käytössä 30 maassa.
Oras Groupin ja HiQ:n kumppanuus laajeni Office 365 Elevate -palveluihin
Oras Groupin ja HiQ:n kumppanuus laajeni: Uusi globaali intranet rakentui ketterästi ja joustavasti
Modernit työtavat juurtuivat Lindströmille uuden intranetin myötä
HiQ toteutti vuonna 2017 Lindströmin 4 000 työntekijälle globaalin intranetin ja 24 maasivustoa. Kirjavat viestintätavat yhtenäistettiin ja tieto löytyy helposti.
HMD Globalille HiQn Office 365 palvelut
HiQ toimitti HMD:lle Office 365 käyttöönoton, sisäisen viestinnän työkalut ja kollaboraatioympäristön pohjautuen Elevate -palveluihin
Yhteys

Ota yhteyttä ja kysy lisää