HiQ

Integraatiokäsikirja

Integraatiokäsikirja on asiakkaan ja integraatiokehittäjien yhteinen työkalu, jossa määritellään tavat kehittää integraatioita, automaatiota ja API-rajapintoja.

Mikä on integraatiokäsikirja?

Integraatiokäsikirja on asiakkaan ja integraatiokehittäjien yhteinen työkalu, jossa määritellään tavat kehittää integraatioita ja API-rajapintoja. Se määrittelee yksiselitteisesti asiakkaan kanssa sovitut käytännöt ja kehityksen toimintamallit. Integraatiokäsikirja on juuri sinun organisaatiollesi tehty ja se määrittelee teidän tapanne tehdä asioita. Erilaisista integraatiotavoista ja teknologioista, voit lukea lisää artikkelissamme: Integraatiot - lyhyt oppimäärä.

"Integraatiokäsikirja sovitetaan aina asiakkaan tarpeisiin niin sisällön kuin laajuudenkin osalta."

Integraatiokäsikirjaa luotaessa HiQ:n konsultti haastattelee asiakasta heidän jo olemassa olevista käytännöistään, prosessista sekä palvelinympäristöistään. Asiakkaalta saadun tiedon perusteella konsultti kirjoittaa käsikirjan, jonka asiakas katselmoi. Asiakkaan kommenttien perusteella käsikirjaa muokataan iteratiivisesti, kunnes asiakas hyväksyy integraatiokäsikirjan. Tämän jälkeen käsikirjaa käytetään kaiken integraatiokehittämisen ohjenuorana ja oppaana.

Mitä integraatiokäsikirja sisältää?

Asiakaskohtaisten ohjeiden lisäksi tuomme integraatiokäsikirjaan ehdotuksemme seuraavista asioista:

  • Nimeämiskäytännöt

  • APIen julkaisu- ja jakelutavat

  • Yleisohjeet erilaisten integraatiotapojen valintaan kuhunkin käyttötapaukseen

  • Määrittelyjen tekeminen ja hallinta esimerkkeineen

  • Luettelo- ja sopimus asioista, mitkä pitää olla määritelty ennen työn aloittamista (Definition -of-Ready)

  • Luettelo- ja sopimus asioista, mitkä pitää olla tehtynä, ennen kuin yksittäistä integraatiota voi kutsua valmiiksi ja luovuttaa asiakkaalle (Definition-or-Done)

  • Dokumentointipaikka ja esimerkit

Integraatiokäsikirjan käyttö varmistaa integraatioratkaisuiden yhdenmukaiseen, hallittavuuden sekä ylläpidon helppouden. Koska integraatioalustan päälle kerääntyvät integraatioratkaisuvat ovat ylläpidettävä kokonaisuus itsessään, on laatu ja ylläpidettävyys avainasemassa.

Integroi

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Antti Toivanen
Integraatiopalvelut & RPAantti.toivanen@hiq.fi+358 40 715 1935