HiQ

Veikkaus - Partnership in game development

Toimivin järjestelmäratkaisu syntyy ketterillä menetelmillä ja yhteistyössä loppukäyttäjien kanssa

Ylläpidettävä ja hallittava pelijärjestelmä

HiQ on toteuttanut Veikkaukselle useita pelijärjestelmiä, jolla hallitaan Veikkauksen pelikohteita sekä automatisoidaan niihin liittyvien tietojen ja tulosten käsittelyä. Ratkaisujen avulla Veikkaus vähentää työmääriä ja varmistaa vedonlyöntitietojen oikeellisuuden.

Veikkaus on onnistunut kasvattamaan pelikohteiden määrää moninkertaiseksi ja samalla pienentämään henkilötyömäärää.

Pelien taustajärjestelmät ovat Veikkauksen toiminnan kannalta keskeisiä ja reilun 30 asiantuntijan pääasiallinen työväline. Veikkaus on pystynyt yhdistetämään useamman vanhan järjestelmän toiminnallisuuksia yhden keskitetyn ratkaisun alle säästäen merkittävästi päällekkäistä työmäärää.

HiQ vastaa Veikkauksen taustajärjestelmien toteutuksesta kokonaisuutena aina määrittelystä ylläpitoon ja sovellustukeen. Ketterillä menetelmillä toteutut projektit ovat laajentuneet vaiheittain ja järjestelmän piiriin on pikkuhiljaa tuotu kaikki Veikkauksen pelit. Palveluiden jatkuvaa kehitystä tehdään tiiviissä yhteistyössä asiakkaan loppukäyttäjien kanssa.

Uutta liiketoimintaa nettiarvoista

HiQ on toteuttanut Veikkaukselle myös nettiarpojen suunnittelua ja toteutusta. Nettiarvoista muunmuassa suosittu Nokkapokka on tuonut Veikkaukselle tärkeän arpaliiketoiminnan digitaaliseen aikaan.

30 vuoden kumppanuus syvenee

HiQ:n ja Veikkauksen yli 30 vuotinen yhteistyö saa jatkoa julkisen hankintakilpailutuksen tuloksena solmitun uuden puitesopimuksen myötä.

”Olemme ylpeitä jälleen tullessamme valituksi tiukan julkisen kilpailutuksen tuloksena Veikkauksen puitejärjestelyyn. Veikkauksen haasteet käyvät hyvin yksiin HiQ:n osaamisen kanssa teknologiassa, designissa ja viestinnässä”, sanoo HiQ Finlandin toimitusjohtaja Jukka Rautio.

Puitesopimus kattaa ohjelmistokehityksen ja -ylläpidon, palvelin- ja verkkoympäristöjen luomisen sekä tekniset konsultoinnit. HiQ toimittaa valtion omistamalle Veikkaukselle pelien kehittämisen teknistä asiantuntemusta sekä peli-, yksikkö-, järjestelmä-, ja parannusmenetelmien kehittämistä ja koulutusta.

Veikkaus Oy on Suomen valtion kokonaan omistama rahapeliyhtiö. Veikkaus tuottaa suomalaiselle yhteiskunnalle lähes 10 miljoonaa euroa joka viikko. Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa Veikkauksen tuoton kokonaisuudessaan suomalaiselle taiteelle, liikunnalle, tieteelle ja nuorisotyölle. Vuonna 2011 Veikkauksen liikevaihto oli 1 792,7 miljoonaa euroa. Veikkaus työllistää 320 rahapelialan ammattilaista.