HiQ ostaa Cogitelin

Yritysosto on seuraava askel HiQ:n matkalla kohti Pohjois-Euroopan johtavaa teknologiakonsultointiyritystä.

HiQ ostaa Karlskronassa sijaitsevan IoT-asiantuntijayritys Cogitelin. Se on 30 työntekijän voimin strategisesti tärkeä lisä HiQ:n jatkuviin pyrkimyksiin toimia digitalisaation keskitettynä palvelupisteenä asiakkaille. Yritysosto on seuraava askel HiQ:n matkalla kohti Pohjois-Euroopan johtavaa teknologiakonsultointiyritystä. 

"Toivotan Cogitelin innoissani tervetulleeksi! IoT:n kehitys ja kasvu on vahvaa ja johdonmukaista, ja teemme tiivistä yhteistyötä joidenkin Pohjoismaiden johtavien toimijoiden kanssa. Cogitelin syvällinen tietämys sekä merkittävät asiakkaat ja kumppanit antavat meille mahdollisuuden laajentaa tarjontaamme tällä alalla, mikä on erinomaista. Yhdessä olemme vahvempia", sanoo HiQ:n vt. toimitusjohtaja Fredrik Malm.

Cogitel perustettiin vuonna 2010 Karlskronassa, ja se on siitä lähtien toimittanut tuotteita, palveluja ja räätälöityjä pilvipohjaisia liiketoimintaratkaisuja ja -palveluja, joissa on keskitytty yhdistettävyyteen. Lisäksi yhtiö tarjoaa asiantuntijakonsultointia televiestinnän alalla ja tekee tiivistä yhteistyötä Telenor Connexionin kanssa. Cogitel omistaa myös itsenäisen IoT-alustan Thellion, joka on lisensoitu ohjelmistotuote. Alusta seuraa yhdistettyjä tuotteita, laitteita ja jopa tiloja, valvoo niiden tilannetta ja tuottavuutta ja optimoi niiden tehokkuutta. Cogitelilla on yhteensä 30 työntekijää, ja sillä on asiakkaita kaikkialla Ruotsissa.

"Odotamme innolla, että meistä tulee osa HiQ:ta, ja olemme äärimmäisen ylpeitä saadessamme ilmoittaa tästä tänään. HiQ:n kanssa meillä on täysin erilaiset edellytykset skaalautua yrityksenä. Tarjonnan ja yrityskulttuurin osalta sovimme hyvin yhteen, ja toimintojemme yhdistämisen ansiosta voimme luoda tehokkaan tiimin. Lisäksi huippuluokan asiantuntemuksemme sopii täydellisesti yhteen HiQ:n kanssa. Odotamme myös innolla kasvua HiQ:n erittäin vahvan kokonaistarjonnan kautta", sanoo Magnus Nilsson, Cogitelin toimitusjohtaja.

IoT-alalla kehitys etenee nopeasti. HiQ:lla on laaja alan tuntemus ja kokemus yhteistyöstä alan johtavien toimijoiden kanssa. Cogitel vahvistaa HiQ:ta tällä tärkeällä investointialueella. Tiimi vahvistaa HiQ:n asemaa digitalisaation kokonaisvaltaisena kumppanina – strategiasta suunnitteluun, kehitykseen, integrointiin, lanseeraukseen, käyttöön ja hallintaan. Yrityskauppa merkitsee laajentumista Ruotsissa ja paikallisesti Karlskronassa, jossa rekrytointi ja työllistymismahdollisuudet ovat ensisijaisia tavoitteita. HiQ on toiminut Karlskronassa jo vuosia, ja se on kaupungin johtavia yrityksiä. Cogitel kuuluu jatkossa HiQ Sweden South -alueeseen, jolla on toimipaikat Malmössä, Karlskronassa ja Lundissa. Cogitel tulee osaksi HiQ:ta, kun taas Thellio-alusta jatkaa toimintaansa tulevaisuudessa omalla brändillään.

"Karlskrona on meille kiinnostava markkina-alue, ja tavoitteenamme on olla paikallisesti suurin! Kun päätimme laajentaa toimintaamme Etelä-Ruotsissa ja otimme yhteyttä Cogiteliin, päätös oli helppo. Investoimme voimakkaasti alueelle, mikä tarkoittaa, että voimme edistää paikallista taloutta entistä enemmän. Karlskronan vahvassa yritysyhteisössä toimivat Ericssonin, Saabin ja Telenorin kaltaiset yritykset, ja alue on elintärkeä myös julkisen sektorin kannalta. Olemme loistava kumppani yrityksille, jotka tarvitsevat digitalisointia, ja työnantaja kaikille, jotka haluavat työskennellä huipputekniikan, tietotekniikan, integroinnin, suunnittelun ja viestinnän parissa. Cogitelin kanssa olemme entistä vahvempia alueella. Työnantajana voimme rekrytoida entistä nopeammin. Tavoitteenamme on kasvaa ja tuoda yritykseen entistä enemmän osaamista. Tulevaisuudessa on paikallisesti tarjolla paljon työmahdollisuuksia, ja samalla voimme tarjota työntekijöille entistäkin kiinnostavampia tehtäviä, toteaa HiQ:n toimitusjohtaja Fredrik Malm.

Ota yhteyttä, jos kaipaat lisätietoja:

Sandra Siljestedt, HiQ:n viestintäpäällikkö

Puh. +46 70-420 00 48

Sähköposti: sandra.siljestedt@hiq.se

Jukka Rautio, HiQ:n Maajohtaja

Puh. +358 40 827 1142

Sähköposti: jukka.rautio@hiq.fi

Yhteys

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä