Freelancerit ja alihankintakumppanit osana hiqlaisten porukkaa

HiQ:n freelancerit ja pienet alihankintakumppanit ovat tärkeä osa HiQ:n osaajaverkostoa. On kaikkien etu löytää osaajille aidosti mielenkiintoinen projekti.

 Freelancerit ja alihankintakumppanit osana hiqlaisten porukkaa
Freelancerit ja alihankintakumppanit osana hiqlaisten porukkaa

HiQ:n Sourcing Manager Mira Nuotio nauttii työssään siitä, kun sopivan osaajan ja projektin yhdistäminen onnistuu.

“Parhaimmillaan ihmisten viihtyminen töissä, osaaminen ja saavutettu tulos kulkevat käsi kädessä. Parasta omassa työssäni on se, kun sekä konsultti että asiakas ovat innoissaan yhteistyöstä.”

Nuotio työskentelee HiQ:lla alihankintayhteistyön parissa paljon freelancereiden tai pienten yritysten kanssa.

“Siinä missä isommilla yrityksillä löytyy nopeammin osaajia, pienten yritysten tai freelancereiden etu on siinä, että osaaminen profiloituu vahvemmin persoonaan ja yksilöihin. Tiedän heti, millaisiin projekteihin kukin parhaiten sopii.”

Nuotio pohtii, että on kaikkien osapuolten etu, kun asiakkaalle löydetään pitkäaikaisia konsultteja, jotka sitoutuvat alusta asti projektiin.

“Toki on myös niitä osaajia, jotka nauttivat vaihtelusta ja suosivat täten lyhyempiä projekteja. Pyrimme ensisijaisesti tarjoamaan sellaisia projekteja, jotka sopivat osaajan mielenkiinnon kohteisiin ja mieltymyksiin.”

Kun määräaikainen projekti on päättymässä, pyrkii HiQ proaktiivisesti tarjoamaan osaajille uusia projekteja.

“On ehdottomasti meidän etumme ylläpitää toimivia alihankintasuhteita. Osaajat hyötyvät tästä niin, että he pääsevät keskittymään tekemiseen ilman tarvetta omalle myynnille.”

HiQ:n kaltaisessa nopeasti kasvavassa yrityksessä osaajia tarvitaan niin paljon, että usein niitä etsitään myös olemassa olevan verkoston ulkopuolelta. Headhunter-taustan kautta Nuotiolle on luontaista hakea osaajia esimerkiksi LinkedInistä tai Githubista.

“Ajantasainen LinkedIn-profiili auttaa näkemään nopeasti, millaista kokemusta osaajalla on. Alihankinnasta voi myös laittaa maininnan esimerkiksi profiilikuvaukseen tai osaamisalueisiin, mikäli haluaa tulla löydetyksi helpommin.”

Erityisosaamista pankki- ja operaattorialan ohjelmistokehitykseen

Yksi HiQ:n pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista on Melvin Agency: kahden henkilön ohjelmistoyritys, joka on keskittynyt pankki- ja operaattorialaan. Perustaja ja konsultti Juha Aittamaa kertoo, että yhteistyötä on tehty jo vuodesta 2019.

“Aloittaessamme yritystoiminnan otimme yhteyttä isompiin teknologiayrityksiin ja HiQ oli ensimmäinen, joka näistä vastasi. Yhteistyö alkoi pian ja se on sujunut tähän päivään asti mutkattomasti.”

Aittamaa arvioi, että HiQ on Melvinille sopiva kumppani, sillä se tarjoaa mielenkiintoiset ja pitkät asiakkuudet.

“Pidämme pitkistä projekteista, jotka HiQ meille mahdollistaa. Lyhyissä projekteissa tekeminen on enemmän pintapuolista, eikä esimerkiksi tuotteen elinkaarta päästä tarkastelemaan.”

Aittamaalle mielekkäimpiä ovatkin projektit, joissa pääsee vaikuttamaan alusta asti jo teknologiavalintoihin ja antamaan oman panoksensa suunnitteluvaiheessa. Syvällinen liiketoimintaymmärrys on Aittamaan mielestä ohjelmistokehittäjälle merkittävä kilpailuetu.

“Olemme yhtiökumppanini kanssa keskittyneet nimenomaan pankki- ja operaattoripuoleen, sillä meillä on kertynyt niin paljon hiljaista tietoa, jotka hyödyttävät työskentelyä. Esimerkiksi operaattoripuolella liittymän siirto kahden operaattorin välillä pohjautuu vanhaan tekniikkaan, joka vaan täytyy tuntea.”

Pankkialalla puolestaan lainsäädännöt ovat tavanomaista tiukempia.

“Tietoturva ja -suoja-asiat ovat äärimmäisen tärkeitä. Lisäksi läpinäkyvyydelle on omanlaisensa vaatimukset, sillä kaikesta datasta pitää jäädä jälki.”

Ohjelmistokehityksen tärkein perusperiaate on Aittamaalle helpostilähestyttävien ja tehokkaiden metodien käyttö, joita kuka tahansa kehittäjä voi jouhevasti jatkaa.

“Asiakastyössä suosimme nykyaikaisia tekniikoita, jotka ovat osoittautuneet tehokkaiksi.”

Haluaisitko osaksi HiQ:n kumppaniverkostoa? Etsimme osaajia laidasta laitaan: erityisesti testiautomaatioon erikoistuville osaajille on juuri nyt paljon kysyntää! Ota yhteyttä.

Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Mika Kinnunen
VP, Subcontractingmika.kinnunen@hiq.fi+358 45 111 0174