HiQ:n Vibe Master, Judith, peräänkuuluttaa arvostavia kohtaamisia työelämässä: “Kelpaat sellaisena kuin olet”

Vibe Master Judithin matka IT-alalle alkoi HiQ:n karaokeillasta. Positiivinen ja elämää syleilevä asenne ovat kantaneet häntä läpi vaikeiden aikojen.

Judith Sibelius aloitti keväällä 2022 HiQ:n People & Culture Specialistina eli niin sanottuna Vibe Masterina. Irtisanoutuminen vanhasta vakityöstä ja tarttuminen määräaikaiseen työsopimukseen uudella alalla oli jännittävää, mutta Sibelius koki varmuutta aluevaltauksen tekemisestä.

“Tutustuin yritykseen toimimalla hostina heidän karaokeillassaan. Sen jälkeen minulle tarjottiin mahdollisuutta huolehtia täyspäiväisesti työyhteisön viihtyvyydestä. Vibe Mastereita on ollut pitkään Ruotsin päässä, mutta Suomessa rooli oli uusi. Nyt syksyllä työsuhteeni vakinaistettiin”, Sibelius hymyilee.

Monipuoliseen työnkuvaan kuuluu esimerkiksi tapahtumien ja tiimi-iltojen järjestäminen, sisäinen viestintä, sekä juoksevien asioiden hoito, kuten lentolippujen varailu ja välipalojen järjestäminen. Jokainen työpäivä on erilainen.

“Modernia Vibe Masterin roolia voi rinnastaa assistenttiin tai Office Hostiin: olen aina toimistolla ottamassa työntekijöitä ja vieraita vastaan ja varmistan, että asiat toimivat kuten pitääkin ja tunnelma on kodikas. Vastuun jatkuvasti kasvaessa tehtävien priorisointi on tärkeää”, kuvailee Sibelius.

Empaattisuus ja vilpitön halu auttaa

Sibeliuksesta on lyhyessä ajassa tullut kiinteä osa HiQ:n yhteisöä: hänen aurinkoinen ja läsnäoleva persoonansa saa usein kiitosta. Positiivisuus on Sibeliuksen mukaan ollut aina hänen perusluonteessaan ja auttoi kantamaan myös läpi vaikeiden aikojen. Sibelius joutui vakavaan liikenneonnettomuuteen 13 vuotta sitten, josta toipuminen oli pitkä prosessi. Lääkärit arvioivat, ettei työnteko tulisi olemaan enää mahdollista.

“Muuttunut ulkonäköni oli aluksi shokki ja toipumisessa tuli usein takapakkia, mutta minulle oli tärkeää näyttää itselleni, että selviän. Opiskelin kosmetologiksi, kun opettelin meikkaamaan onnettomuudessa syntyneitä arpia piiloon ja nautin pystyessäni auttamaan osaamisellani myös muita.”

Kun kauneusala vaihtui teknologiamaailmaan, vaihtui ulkoisesti kaikki, mutta työn perusluonne pysyi samana: tärkeintä on empaattisuus ja vilpitön halu auttaa.

“Uskon, että salaisuuteni on positiivisessa persoonassani: osaan iloita pienistä asioista, ja olen jatkuvasti utelias elämää kohtaan. Otan jokaisen ihmisen vastaan toimistolla ystävällisesti ja arvostaen, mikä on mielestäni tärkeää joskus kovassakin yritysmaailmassa.”

HiQ:lla Judith arvostaa erityisesti kulttuuria, jossa jokaisella on lupa olla omanlaisensa. Luotettava ja joustava yritys panostaa henkilöstön hyvinvointiin, mikä näkyy laajassa työterveyshuollossa ja muissa kattavissa eduissa, kuten lastenhoitoavussa. Syksyllä Judith lanseerasi HiQ:lle hyvinvointikuukauden, johon kuului monipuolista sisältöä taukojumpasta kehonkoostumusmittauksiin, smoothieihin, inkiväärishotteihin sekä äänimaljarentoutukseen.

“Järjestin meille myös rentoutumista ja palautumista edistävän Neurosonic-hierontapedin. On upeaa, että sain heti vapaat kädet ja kiitosta Wellness Monthin järjestämisestä. Ylimääräinen huolenpito ihmisistä on tarpeen erityisesti tässä maailmantilanteessa”, Sibelius pohtii.

Ekstrovertiksi itseään luonnehtiva Sibelius nauttii ihmisten kanssa työskentelystä. Teatteri- ja musiikkitaustan myötä vuorovaikutus ja spontaani esiintyminen on luontevaa niin toimistolla, tapahtumissa kuin vaikkapa yrityksen TikTok-videoilla.

Työn vastapainoksi Sibelius pyrkii panostamaan myös omaan hyvinvointiinsa ja jaksamiseen, jonka kulmakiviä ovat kuntosaliharjoittelu ja musiikki.

“HiQ tarjoaa meille mahdollisuuden treenata ilmaiseksi salilla. Työn myötä olen löytänyt itselleni myös bändin, jossa laulan kaikkea balladeista rockiin ja heavyyn. Keikkakalenterimme on jo avattu ja esiinnymme HiQ:lla ensi vuonna afterworkeissa”, Judith paljastaa.

Ihmiset & kulttuuri

Ihmiset & kulttuuri

HiQ People
Sirkustaiteilijasta ohjelmistokehittäjäksi: HiQ:n Henkka nauttii oudoista haasteista
HiQ People
“Työ joustaa elämän mukaan, eikä pelkästään toisin päin”
HiQ People
Itselle sopivin urapolku voi syntyä kokeilemalla
HiQ People
“Mato, tule katsomaan – Täällä on naispuolinen nörtti!”