HiQ on hyväksytty Naton teknologiatoimittajaksi – Hyväksyminen merkitsee HiQ:lle askelta kohti vahvempaa roolia kansainvälisellä puolustus- ja turvallisuus-, ja kyberalalla
Naton myötä yhtiölle avautuu uusia mahdollisuuksia kansainvälisille markkinoille. HiQ:n tavoitteena on kasvaa yhdeksi Pohjoismaiden johtavista digitaalisten puolustus- ja kyberturvallisuusratkaisujen toimittajista.
HiQ on hyväksytty mukaan sotilasliitto Naton viralliseen toimittajarekisteriin. Status mahdollistaa osallistumisen Naton sekä sen jäsenmaiden tuleviin kilpailutuksiin. Hyväksyntä perustuu perustilaussopimukseen (BOA) Naton viestintä- ja tietojärjestelmäviraston (NCI Agency) kanssa, ja HiQ on lisäksi hyväksytty toimittaja Nato Support and Procurement Agency (NSPA) -verkostoon.
HiQ:n strategiana on vahvistaa asemaansa puolustus- ja turvallisuus-, ja kyberturvallisuusratkaisujen kehittäjänä, ja Naton rekisteriin pääseminen on merkittävä askel. Nato avaa myös uusia mahdollisuuksia kansainvälisille markkinoille. HiQ:n tavoitteena on kasvaa yhdeksi Pohjoismaiden johtavista digitaalisten puolustus- ja kyberturvallisuusratkaisujen toimittajista.
”Meillä on pitkä kokemus ja syvällistä osaamista huipputeknologian, innovatiivisten ja korkealaatuisten ratkaisujen toimittamisesta. On hienoa, että se tunnustetaan myös kansainvälisesti. Nato-toimittajarekisteriin pääsy tarjoaa meille mahdollisuuden osallistua laajemmin strategisiin hankkeisiin ja olla mukana kehittämässä tulevaisuuden puolustusratkaisuja”, sanoo HiQ:n toimitusjohtaja Minna Lindholm.
HiQ:lla on entuudestaan vahva tausta puolustus- ja kyberturvallisuusratkaisuissa. Yhtiö on vuosikymmenten ajan kehittänyt muun muassa lentosimulaattoreita, asejärjestelmiä ja kyberturvaratkaisuja sellaisille asiakkaille kuten SAAB, Airbus, Suomen Puolustusvoimat ja Ruotsin merivartiosto. Yhtiö on myös jo aiemmin liittynyt Digital Defence Ecosystem -verkostoon, mikä tukee yhtiön tavoitetta kasvattaa puolustustoimialan liiketoimintaansa Suomessa ja Euroopassa.
”Asiantuntijamme työskentelevät tiiviisti puolustussektorin edelläkävijöiden kanssa kehittääkseen ratkaisuja, jotka vahvistavat kansallista ja liittolaisten turvallisuutta. Naton hyväksynnän myötä pystymme laajentamaan osaamistamme entistä merkityksellisempiin hankkeisiin”, sanoo HiQ:n julkisen sektorin liiketoimintajohtaja Sami Pippuri.
HiQ tuo Nato-ekosysteemiin erityisesti vahvaa osaamistaan ohjelmistokehityksestä, kyberturvallisuudesta sekä modernin puolustusteknologian edellyttämistä dataohjatuista digitaalisista ratkaisuista. Yhtiö jatkaa puolustus-, turvallisuus- ja kyberratkaisujen kehittämistä ja vahvistaa jatkuvasti osaamistaan vastatakseen tulevaisuuden vaatimuksiin. Hyväksyntä Naton toimittajarekistereihin on luontevaa jatkumoa HiQ:n merkittäville panostuksille kyberturvallisuus- ja puolustussektorilla.