Ketterä kehittäminen tuo kustannustehokkuutta julkishallinnon digitaalistumiseen
Älä anna sopimusbyrokratian ja hankintalakien päsmäröidä palvelukehittämisessä: ketterä kehittäminen tuottaa tulosta laadusta tinkimättä.
Tiedätkö, mitä historiallista tapahtui Snowbirdin hiihtokeskuksessa Utahissa vuonna 2001? Silloin 17 merkittävää ketterän kehityksen uranuurtajaa keskustelivat uudenlaisten ohjelmistokehitysmenetelmien perustasta ja loivat historiallisen julistuksen, jota kutsutaan Agile Manifestoksi.
Sopimusbyrokratia, hankintalait ja organisaatioiden monimutkaisuus tuntuvat välillä ajavan sekä tilaajia että toimittajia nurkkaan, kun tavoitteena on toimiva mutta kustannustehokas palvelujen kehittäminen. Ketterän kehityksen alkuperäisten periaatteiden muistaminen auttaa kehittämään tehokkuutta laadusta tinkimättä.
Jos tiettyjen prosessien noudattaminen ja työkalujen käyttö painaa enemmän kuin yksilöiden vahvuuksien ja vaikuttimien ymmärtäminen tai tiimien välinen yhteistyö, työ jäykistetään turhaan yhteen muottiin. Silloin menetetään turhaan hyödyt, joita ketterämmästä tekemisestä saisi.
Siksi ketterä kehittäminen painottaa:
- Yksilöitä ja vuorovaikutusta enemmän kuin joustamattomia prosesseja ja työkaluja
- Toimivaa sovellusta enemmän kuin kiveen hakattua dokumentaatiota
- Asiakasyhteistyötä enemmän kuin sopimusneuvotteluita
- Muutokseen reagoimista enemmän kuin suunnitelman ehdotonta noudattamista
Meillä HiQ:llakin ketterä ohjelmistokehitys on ollut valtavirtaa jo kymmenen vuoden ajan, ja palaan sen periaatteisiin säännöllisesti, erityisesti työskennellessäni julkishallinnon hankkeissa.
Haluatko jutella lisää tai kuulla julkisen hallinnon referensseistämme? Ota yhteyttä.