Pelien tukijärjestelmien luottokumppani

HiQ on Veikkauksen pelaamisen tukijärjestelmien jatkokehityksen, ylläpidon ja päivystyksen luottokumppani.

HiQ, Pelien tukijärjestelmien luottokumppani
HiQ on Veikkauksen pelaamisen tukijärjestelmien jatkokehityksen, ylläpidon ja päivystyksen luottokumppani

Veikkaus kilpailutti vuosi sitten pelaamisen tukijärjestelmien jatkokehityksen, ylläpidon ja päivystyksen. Kumppaniksi valikoitui HiQ, jonka kanssa oli tehty jo aiemmin pitkää yhteistyötä. Toimialatuntemus ja tiukat jatkuvuusvaatimukset korostuivatkin kilpailutuksen kriteereissä. Pelitoimialassa on lukuisia erityispiirteitä, jotka pitää ottaa huomioon tukijärjestelmien kehityksessä.

“Jos yhteistyökumppanilla ei olisi pelialan osaamista, menisi loputtomasti aikaa opettaa peleihin liittyviä lainalaisuuksia. Esimerkiksi hevospeleissä se, millaiset kengät hevosille laitetaan jalkaan, vaikuttaa siihen mitä tukijärjestelmässä raportoidaan”, kuvailee Petri Suominen, Veikkauksen Head of Partner Gaming Systems.

Vedonlyönnissä on taas ymmärrettävä lajikohtaiset säännöt ja niiden vaikutus rahaliikenteeseen.

“Kun jalkapallopeleissä otettiin käyttöön videotuomarointi, tarkoittaa se vedonlyönnissä sitä, että jo hyväksytty maali saatetaan hylätä. Transaktiot eivät ole siis lopullisia.”

Yksi merkittävä pelaamiseen liittyvistä tukijärjestelmistä on HiQ:n rakentama GMS eli Game Management System, joka toimii niin sanottuna mediaattoripalveluna.

“Monitahoinen järjestelmä ottaa esimerkiksi pelikohdetiedot vastaan, julkaisee voitot, suorittaa raportoinnin viranomaisten suuntaan ja niin edelleen. On meille valtava etu työskennellä kumppanin kanssa, joka tuntee peleihimme liittyvät lukuisat nyanssit ja pystyy huomioimaan ne järjestelmäkehityksessä”, kertoo Suominen.

Pankkitasoiset tietoturvaratkaisut ja aukoton poikkeustilannekäsittely

HiQ:n Business Director Esa Koivula arvioi, että ainutlaatuista yhteistyössä Veikkauksen kaltaisen toimijan kanssa ovat ne volyymit, jotka kulkevat päivittäin järjestelmien läpi. Poliisihallitus valvoo tarkkaan toiminnan oikeellisuutta.

“Kun yhdistetään rahan liikkuminen valtaviin käyttäjämääriin, on itsestäänselvää että virheitä eikä palvelukatkoja saa tulla. Tietoturvaratkaisuiden tulee olla pankkitasoisia. Lisäksi järjestelmien on skaalauduttava hyvin ruuhkahuippujen mukaan”, tiivistää Koivula.

Koivula korostaa, että yhteistyössä tärkeää on myös vaativan kokonaisarkkitehtuurin ymmärtäminen.

“Vain pitkän kokemuksen kautta voi kunnolla oppia ymmärtämään, miten pelit itsessään toimivat, millaisia järjestelmiä ja prosesseja Veikkauksella on käytössään ja millainen kokonaisuus niistä rakentuu.”

Asiantuntevaa, asiakaslähtöistä ja pedanttia yhteistyötä

Suominen kehuu pitkää yhteistyötä. HiQ:n asiantuntijat työskentelevät Veikkauksen tiloissa ja ovat luonteva osa projektitiimiä.

“HiQ:n asiantuntijat ovat asiantuntevia, asiakaslähtöisiä ja tekevät pedanttisesti oman osuutensa. Työskentely on hyvin miellyttävää ja kyselyihimme vastataan aina nopeasti. Poikkeustilanteissa voimme luottaa ympärivuorokautiseen päivystykseen.”

Head of Partner Gaming Systems, Veikkaus

Petri Suominen

Suominen suosittelee HiQ:a kumppaniksi erityistä tarkkuutta vaativiin ratkaisuihin.

“Uskoisin että pelialan ohella erityisesti pankki- ja vakuutuspuolella sekä lääketieteen toimialoilla esiintyy todella tarkkoja vaatimuksia, joihin teknisen kumppanin on osattava sopeutua.”

Yhteys

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä