AI, Data & Automaatio

Yhdistämällä saumattomasti dataa, liiketoimintaymmärrystä ja design-ajattelua, autamme asiakasyrityksiämme tulemaan yhä tehokkaammiksi ja kilpailukykyisemmiksi. 

Valjasta AI, data ja automaatio lisäarvon lähteeksi

Nykypäivän liiketoiminnassa onnistuvat parhaiten ne, jotka osaavat hyödyntää tekoälyä, dataa ja automaatiota. Data on voimavara, joka mahdollistaa toiminnan tehostamisen ja innovaatioiden luomisen.

Me HiQ:lla uskomme, että räätälöidyt ratkaisut ovat avain tekoälyn, datan ja automaation täyden potentiaalin hyödyntämiseen. One-size-fits-all -tyyppiset lähestymistavat eivät riitä, kun yritysten toimintatavat, tietojärjestelmät ja strategiat ovat järjestäen yksilölliset. Koneälyn uudet innovaatiot ja niiden tarjoamat mahdollisuudet kehittyvät nopeasti. Tämä tarkoittaa, että kaikki yritykset, riippumatta olemassa olevasta dataosaamisestaan, ovat uuden äärellä. Me autamme asiakkaitamme heidän matkallaan datan ja tekoälyn maailmassa. Tunnistamme parhaat yksilöllisiin tarpeisiin sopivat ratkaisut ja valjastamme ne liiketoiminnan käyttöön.

Missiomme on vahvistaa asiakkaidemme liiketoimintaa parantamalla heidän data-, AI- ja automaatiovalmiuksiaan ja muuntamalla raakadataa lisäarvon lähteeksi niin vanhojen ja hyviksi havaittujen kuin uusista uusimpien työkalujen avulla. Yhdistämällä saumattomasti dataa, liiketoimintaymmärrystä ja design-ajattelua, autamme asiakasyrityksiämme tulemaan yhä tehokkaammiksi ja kilpailukykyisemmiksi.

Osaavan asiantuntijatiimimme ja monipuolisten toimitusmalliemme avulla tarjoamme kokonaisvaltaisia palveluita aina analyyseistä, soveltavista tutkimuksista ja koulutuksista projektitoimituksiin, konsultointiin sekä järjestelmien ja automaatioiden jatkuvaan ylläpitoon ja jatkokehitykseen.

Esimerkkejä palveluistamme

  • Liiketoiminta-, prosessi- ja data-analyysit ja selvitykset sekä näiden kehittämiseen liittyvä konsultaatio

  • AI-, analytiikka- ja automaatiokyvykkyyksiin liittyvät valmennukset, auttaminen kehityspolun laatimisessa, muutosjohtaminen

  • AI:n, dataan ja automaatioon liittyvät projektitoimitukset ja konsulttipalvelut

  • Edellisten soveltaminen osana laajempia hankekokonaisuuksia

Olemme sitoutuneet kasvattamaan osaamistamme ja kykyjämme tiiminä jatkuvasti tarjotaksemme asiakkaillemme parhaat mahdolliset ratkaisut heidän datan hyödyntämisen kyvykkyyksien kypsyysasteesta riippumatta. Pysymme jatkuvasti uusimpien työkalujen, menetelmien ja tieteellisten edistysaskelten tasalla, ja rakennamme hyväksi todettuja työkaluja ja käytäntöjä varmistaaksemme asiakkaidemme menestyksen.

Esimerkkejä käyttötapauksista

  • Case energia-alan yhtiö: Kehitimme suomalaiselle energiayhtiölle koneoppimismallin loppuasiakkaiden lämmönkulutuksen ennakoimiseksi. Malli on osa kysyntäjoustotuotetta, jolla tasataan lämmönkulutuksen tehohuippuja kuristamalla hallitusti asiakkaiden lämmöntarvetta ja pyritään välttämään kalliin säätövoiman käyttöä. Kolmivaiheisessa hankkeessa hyödynnettiin historiallista dataa ja koneoppimista, jolloin pystyimme luomaan ennusteita ulkoisten tekijöiden, kuten lämpötilan, tuulen suunnan ja vuodenajan, vaikutuksesta. Lue koko case-kuvaus täältä.

  • Case Cross Wrap: Autoimme Cross Wrapia jätteen ja kierrätyksen teollisten prosessien automatisoinnissa konenäön avulla. Cross Wrap halusi parantaa tehokkuutta, palvelun laatua ja minimoida manuaaliset työvaiheet heidän uniikkien jätemuovipaalien teollisessa käsittelyssä. Toimituksemme sisälsi asiakkaan tarpeeseen räätälöidyn konenäön ja edge-laskennan hyödyntämiseen liittyvän valmennuksen, ratkaisun yleisarkkitehtuurin kehittämisen ja keskipitkän aikajänteen kehitystiekartan suunnittelun Azuren konenäköpalvelujen hyödyntämiseksi. Asiakas kitti ainutlaatuista lähestymistapaamme, jossa korostettiin tarpeiden ymmärtämistä suorien ratkaisujen sijaan. Lue koko case-kuvaus täältä.

  • Case Elinkeinoelämän keskusliitto, EK: Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja sen jäsenliitot keräävät ja tilastoivat tietoja työtaisteluista ja niiden vaikutuksista HiQ:n kehittämällä modernilla tietojärjestelmällä. Järjestelmä päivittyi teknologian aallonharjalle, kuin toteutimme siihen laajoihin kielimalleihin (LLM) perustuvan tekoälymoduulin automatisoimaan tiedon keräämisen aikaa vievimmän manuaalisen työvaiheen. Moduuli seuraa ja luokittelee verkon uutisvirtoja ja auttaa ennakoimaan ja raportoimaan mahdollisista työtaisteluista. Tekoälymoduuli kerää tiedot helposti ymmärrettävään muotoon, jossa niitä on helppo tulkita ja seurata. Aiempi manuaalinen prosessi virtaviivaistui olennaisesti, kun manuaalinen aktiivinen verkon uutisvirtojen tiedonkeruun tarve korvaantui valmiiksi tunnistettujen ja pureksittujen syötteiden käsittelyyn. Lue koko case-kuvaus täältä.

Haluatko tietää lisää?

Kiinnostaako sinua kuulla lisää? Monipuolinen tiimimme on valmis auttamaan sinua eri AI-, Data- ja Automaatiotarpeisiin liittyen. Ota meihin yhteyttä alta!

Lue lisää

Referenssit

Integraatioalusta
Integraatioalustasta Kelan digisokkeli
Varma
HiQ uudistaa Varman Asiointi-palveluita
Cross Wrap
Askelmerkit konenäön käyttöönottoon
Hiab
Varmuutta myyntiin tarjoustyökalulla
Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Mikko Sairio
Director, Business Developmentmikko.sairio@hiq.fi+358 44 338 5757