Arctic Challenge Levi esteratakilpailu

Liikunta näyttelee merkittävää osaa HiQ:n arjessa ja se näkyy mm. Hikulin eli HiQ:n kultuuri- ja liikuntakerhon järjestäminä lajikokeiluina ja muina tapahtumina.

Arctic Challenge

Liikunta näyttelee merkittävää osaa HiQ:n arjessa ja se näkyy mm. Hikulin eli HiQ:n kultuuri- ja liikuntakerhon järjestäminä lajikokeiluina ja muina tapahtumina. Lisäksi muihin virallisempiin tapahtumiin liitetään tavalla tai toisella jokin liikuntasuoritus. Tietysti ketään ei pakoteta osallistumaan liikuntaan ja hikoilua tärkeämpää on yhdessä tekemisen meininki.

Omaksi suosikiksi tapahtumista on muodostunut Arctic Challenge Levi esteratakilpailu, joka järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2015 ja jonka pääsponsorina HiQ on toiminut alusta lähtien. Varsinaisesta kilpailusta ei ole kyse, koska aikoja ei ilmoiteta. Oman aikansa saa halutessaan tietää kilpailun jälkeen, mutta sijoitus pysyy salaisuutena.

Tapahtuma poikkeaa muutenkin täysin perinteisistä juoksu- tai esteratakilpailusta. Esimerkkinä mainitsisin kesän 2018 tapahtuman, jolloin reitin pituudeksi oli ilmoitettu noin 12 km, mutta todellisuudessa reitti olikin 6 km pidempi. Esteet eivät aina ole olleet perinteisiä kaupunkitapahtuman esteitä. Esteet ovat vaihdelleet vuosittain ja välillä kahlataan jäätävän kylmässä tunturipurossa, uidaan sahanpurulla ja mudalla täytetyssä kuorma-auton lavassa tai ryömitään lumisessa tunnelissa vain muutamia esimerkkejä mainitakseni.

Pelkästään tapahtuman kesä- ja talviversiot eroavat toisistaan melkoisesti ja luovat oman erikoispiirteensä tapahtumaan. Viimeistään koko reitin mukana kannettava kilpanumeron virkaa toimittava pölli erottaa tapahtuman muista esteratakilpailuista. Pöllien koko ja paino vaihtelevat (5-15kg) välillä ja on täysin tuurista kiinni minkä kokoisen pöllin saat mukaan kilpailuun.

Not me but we

Ajoittain ennestään tapahtumaan osallistumattomat kollegat ovat olleet arkoja lähtemään tapahtumaan ja ovat kyselleet miten rankasta suorituksesta reitin ja tehtävien suorittamisessa on kyse. Tähän olen aina vastannut, että reitti on juurikin niin raskas, kun sen haluaa itsellensä tehdä. Reitin voi suorittaa veren maku suussa vetäen täysiä tai reitin voi suorittaa haluamaansa tahtiin pitäen taukoja ja reitin varrella saa muilta kilpailijoilta apua ja kannustusta.

Tapahtuman teema on enemmänkin itsensä voittaminen ja muiden reitillä auttaminen ”not me but we hengellä” kuin mahdollisimman nopean ajan hakeminen. Ensimmäistä kertaa mukaan lähteneet kollegat eivät ole ikinä katuneet mukaan lähtemistä ja kaikkein hymy on ollut herkässä maalialueella. Viimeistään suorituksen jälkeen saunassa suorituksia ja esteitä on aina kerrattu iloisissa tunnelmissa.

HiQ:n tiimi vauhdissa
HiQ:n tiimi vauhdissa

Tapahtuma tarjoaa tilaisuuden tutustua kollegoihin ja luoda tiimihenkeä

Liikunnan lisäksi tapahtuman suola on juurikin uudet henkilöt ja heihin tutustuminen. Osa henkilöistä työskentelee eri asiakkaille tai jopa asiakkaan tiloissa, joten heidän kanssaan ei välttämättä ehdi työpaikalla juurikaan keskustelemaan.

Viikonlopun aikana paremmin tutustuessa ymmärtää, miten huikeita, mahtavia ja ihania ihmisiä meillä on töissä. Ei voi olla sattumaa, että yhteen työpaikkaan mahtuu niin paljon huikeita tyyppejä; rekrytoinnissa on täytynyt tehdä jotain oikein ja löydetty ”ne hyvät tyypit".

Kahdeksan tähän mennessä järjestetyn Arctic Challengen aikana olen tutustunut kymmeniin ihmisiin ja voin käsi sydämellä sanoa, että töissä olisin valmis tekemään projektin kenen tahansa heidän kanssaan ja tietäisin, että projekti ei jäisi ainakaan osaamisesta tai asenteesta kiinni. Tiivistetysti sanoisin, että tapahtuman myötä tiimihenki ja luottamus ihmisiin on parantunut.

Stefan Sirkiä
Sales Manager

Innokas urheilija

Hyvinvointi

Lisää kulttuuri- ja liikuntaeduistamme

Tiina Laaksonen
VP, Human Resourcestiina.laaksonen@hiq.fi+358 50 431 06 82