HiQ-brändi palkittiin arvostetussa European Design Awardsissa

HiQ palkittiin omasta brändistään ja digitaalisesta identiteetistään yhdessä Euroopan tunnetuimmista suunnittelukilpailuista, European Design Awardseissa.

Nyt viikonloppuna järjestetyissä European Design Awardseissa juhlittiin Euroopan parasta graafista suunnittelua, kuvitusta ja digitaalista suunnittelua. Luxemburgissa sunnuntaina pidetyssä gaalassa HiQ palkittiin hopealla kilpailukategoriassa Branding: Digital Identity Applications. HiQ oli kategoriansa ainoa palkittu suomalainen yritys.

”Tavoitteenamme on, että brändi-identiteettimme on alallamme ainutlaatuinen ja pysyy uskollisena HiQ:n vapaalle hengelle brändinä ja työpaikkana. On inspiroivaa saada tällainen tunnustus kovasta brändityöstämme”, sanoo Samuel Skott, HiQ:n toimitusjohtaja.

HiQ, jolla on pitkä kokemus digitaalisesta suunnittelusta, hyödynsi uuden identiteettinsä rakentamisessa organisaation sisäistä osaamista. HiQ-konserniin kuuluva helsinkiläinen suunnittelutoimisto Great Apes on vuonna 2022 lanseeratun identiteetin takana.

”Olemme todella otettuja palkinnosta ja kansainvälisestä huomiosta. Identiteetti on hieman ilkikurinen, mutta pohjimmiltaan se on leikkisä, vähän nörtti sekä itsetietoinen. HiQ:n brändi kulkee omaa tietään, eikä seuraa sokeasti teknologiakonsultointitrendejä”, kertoo Great Apesin suunnittelujohtaja Niko Sipilä.

Identiteetti on suunniteltu vanhan ilmeen pohjalta lähes yksinomaan digitaaliseen käyttöön. Se sisältää kokonaan uudelleen piirretyn logon, ilmeikkään typografian, sateenkaarimaisen väripaletin ja mittatilaustyönä tehdyt 3D-pohjaiset kuvat, joilla on keskeinen rooli kokonaisilmeen kannalta.

Visuaalinen identiteetti herätettiin henkiin läheisessä yhteistyössä ruotsalaisen digitaalisen suunnittelutoimisto Earth Peoplen kanssa. Heidät tunnetaan muun muassa kuvitus- ja animaatiokyvykkyyksistä, joten toimisto oli luonteva valinta kumppaniksi.

”Kuvituskonseptit perustuvat surrealistisiin metaforiin usein visuaalisesti melko epäinspiroivista aiheista. Ne ovat erikoisia, outoja ja värikkäitä orgaanisten ja teknisten elementtien yhdistelmiä", kuvailee Andreas Carlson, Earth Peoplen art director ja kuvittaja.

European Design Awards -kilpailun voittajat valitsee design-toimittajista, kouluttajista ja kriitikoista koostuva tuomaristo.

Lisätietoja antaa:

Karolina Israelsson, Global PR & Communications Manager at HiQ

Puhelin: +46 73 338 86 24

Sähköposti: karolina.israelsson@hiq.se

Great Apes

Great Apes on HiQ:n palkittu avant-garde suunnittelutoimisto, joka on erikoistunut kokeelliseen ja innovatiiviseen digitaaliseen designiin ja kehitykseen.

Earth People

Earth People on digitaalisiin palveluihin, sovelluksiin, SaaS-palveluihin, sivustoihin, integraatioihin ja installaatioihin erikoistunut digitoimisto.

Yhteys

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä