KGK valitsi HiQ:n Frendsin järjestelmäintegraatio-kumppanikseen

Autoalan yritys KGK on nyt valinnut HiQ:n toimittaman Frendsin konsernin uudeksi integraatioalustaksi.

KGK valitsi HiQ:n Frendsin järjestelmäintegraatiokumppanikseen
KGK valitsi HiQ:n Frendsin järjestelmäintegraatiokumppanikseen.

Yhä digitaalisemmassa maailmassa yritykset kohtaavat myös digitaalisia haasteita. Autoalan yritys KGK on nyt valinnut HiQ:n toimittaman Frendsin konsernin uudeksi integraatioalustaksi. Frends auttaa organisaatiota yksinkertaistamaan ja virtaviivaistamaan toimintaansa integraatioita standardoimalla, ja lopullisena tavoitteena on, että Frends on API-rajapintojen lisäksi KGK:n ainoa integraatioratkaisu.

"Loistavaa, että Frends jatkaa kasvuaan Ruotsissa ja Ruotsin markkinoilla! Tiimi on tehnyt erinomaista työtä, ja yhteistyö KGK:n kanssa osoittaa, miten integraatioalustat voivat auttaa organisaatioita tehostamaan toimintaansa ja samalla nähdä investointinsa tuoton jo varhaisessa vaiheessa. Hienoa työtä ja hyvä HiQ!", sanoo HiQ:n toimitusjohtaja Sven Ivar Mørch.

Digitalisaation etenemistä on vaikea sivuuttaa. Digitalisaatio helpottaa monin tavoin sekä yksityishenkilöiden että yritysten elämää, mutta joissakin tapauksissa se luo myös haasteita. KGK on Knut-Göran Knutssonin vuonna 1946 perustama yritys, joka toimii autoteollisuudessa, mikä tarkoittaa, että integraatioiden määrä kasvaa päivä päivältä ja kehitystä tapahtuu erittäin nopeasti. Jopa hybridiympäristöt eli pilvi- ja on-prem-ympäristön yhdistelmät ovat haasteellisia, ja yksinkertaistamista vaikeuttaa se, että autoteollisuuden alalla toimivan yrityksen on kamppailtava laajasti käytössä olevien vanhojen järjestelmien kanssa. Jotta työstä tulisi vähemmän henkilöstä riippuvaista, on välttämätöntä työskennellä toistettavalla tavalla. KGK tarvitsee siis kumppanin, joka voi yhdistää integraatiot ja tarjota nopeita ja helppoja ratkaisuja, joilla voidaan vastata uusiin asiakastarpeisiin ja lyhentää markkinoilletuloaikaa. KGK valitsee HiQ:n toimittaman Frendsin koko konsernin uudeksi integraatioalustaksi. Alusta tukee hybridiympäristöjä ja voi auttaa monissa haasteissa.

"Joissakin tapauksissa, joissa ei ole tarvetta enää luottaa vanhoihin järjestelmiin, voimme ehkä käskeä kahta järjestelmää keskustelemaan keskenään, mutta jos se ei ole mahdollista, Frends on KGK:n ainoa vaihtoehto. Tämä on ehdoton tavoitteemme Frendin osalta. Tehtävää on paljon: yrityksellä on lukuisia toimittajia ja yhteistyökumppaneita, joilla kaikilla on erilaiset olosuhteet ja hyvin erilaiset tietotekniset valmiudet. Frendsin avulla voimme nykyaikaistaa järjestelmäämme niin, että se vaikuttaa mahdollisimman vähän asiakkaisiimme. Se on asiakkaillemme paljon parempi, eikä heidän tarvitsee tehdä juuri mitään. Olemme luottavaisia sekä tiimin että alustan suhteen, ja odotamme innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan."

Tietohallintojohtaja, KGK

Johan Haack

"Olemme iloisia, että KGK valitsi meidät. Frends on hämmästyttävä alusta, joka voi helpottaa ja auttaa organisaatioita. Se, että KGK on valinnut meidät pilottitoteutuksen jälkeen, osoittaa, miten hyvä alusta on. Frendsin kaltainen alusta tarjoaa yrityksille valtavia mahdollisuuksia yksinkertaistaa ja virtaviivaistaa toimintaansa", sanoo HiQ:n Frendsin johtaja Jukka Rautio.

Aluksi KGK keskittyy pääasiassa erityyppisiin tiedostonsiirtojärjestelmiin, rakentaa asiakkailleen räätälöityjä API-rajapintoja sekä sisäiseen käyttöön että kumppaneiden ja asiakkaiden käyttöön ja nykyaikaistaa sisäisesti tiettyjä vanhoja järjestelmiä. Jo nyt on mahdollista ennakoida, että järjestelmien käytöstä poistamisella, järjestelmien kuormituksen vähentämisellä ja kalliiden lisenssien vapauttamisella on merkittäviä vaikutuksia, mikä voi saada alustainvestoinnin tuottamaan käytännössä välittömästi. KGK käyttää järjestelmää aluksi konsernitasolla Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa, joissa liiketoiminta on samankaltaista ja sillä on samanlaiset tarpeet. KGK:n tulevaisuuden visio on kasvaa alustaan ja sen tarjoamiin valtaviin mahdollisuuksiin. Frendsiä käytetään tavalla, joka sopii liiketoimintaan ja sen nykyisiin ja tuleviin strategioihin. Myös hyperautomaatio on asialistalla, ja tässä suhteessa alusta on hyvin linjassa yrityksen tulevaisuuden strategian kanssa. Pitkällä aikavälillä KGK aikoo automatisoida nyt integroitavat prosessit käyttämällä RPA-työkaluja ja tekoälylaajennusta. Tavoitteena on standardoida kaikki integraatiot ja tehdä Frendsistä KGK:n ainoa integraatioratkaisu API-rajapintojen lisäksi.

"Meillä on edessämme todellisia haasteita sen suhteen, että meidän on toimittava nopeasti ja tehokkaasti yrityksenä, ja ilmapiiri on yhä vaikeampi navigoida, kun maailma digitalisoituu yhä enemmän. Autoteollisuudessa työskenteleminen on ollut meille haaste myös siinä mielessä, että käytössä on useita vanhoja järjestelmiä, mukaan lukien sekä sisäisiä että kumppaneidemme käyttämiä järjestelmiä, jotka eivät ehkä ole kaikkein nykyaikaisimpia. Valitsimme Frendsin, koska huomasimme, että työtämme voitaisiin yksinkertaistaa huomattavasti ja koska pilottitoteutuksen aikana Frendsin herätti kumppanina paljon luottamusta. He kuuntelivat meitä koko prosessin ajan, tunsimme saavamme paljon tukea, ja kaikkiin kysymyksiimme vastattiin. Heillä oli aina valmiina suunnitelma etenemisestä. Hyvä puoli on myös se, että alusta on melko yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen, ja sen kehittämismahdollisuudet ovat rajattomat", sanoo Urban Zetterström, KGK:n IT-arkkitehti.

KGK:

KG Knutsson AB on vienyt ihmisiä eteenpäin vuodesta 1946 lähtien, ja yrityksenä se uskoo pitkäaikaisiin suhteisiin. Siksi työskentelemme vahvojen tuotemerkkien kanssa ja teemme liiketoimintaa, joka hyödyttää kaikkia osapuolia.

Tarjoamme tavarantoimittajillemme jakeluverkostomme, kun taas asiakkaamme saavat parhaat tuotemerkit, ja kaikkeen liittyy tuotetuntemuksemme ja tarkka jakelu. Meillä on alan laajin valikoima, ja verkkokaupassamme osoitteessa autokatalogen.se kumppaneillemme on tarjolla yli puoli miljoonaa tuotetta. 

Ruotsin lisäksi KGK toimii myös Norjassa, Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Lisätiedot:

Erik Ridman, markkinointijohtaja, HiQ

Puh: +46 70 420 00 01

Sähköposti erik.ridman@hiq.se

Yhteys

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä