Kungsbackan kunta valitsi Frendsin uudeksi integraatioalustakseen

Kunta valitsi HiQ:n Frends-alustan, koska tavoitteena oli joustava järjestelmä, jonka avulla voisi kehittää kunnan toimintaa.

Kungsbackan kunta valitsi Frendsiin uudeksi integraatioalustakseen
Kungsbackan kunta valitsi Frendsiin uudeksi integraatioalustakseen

Ruotsalaisella Kungsbackan kunnalla oli valittavana useita erityyppisiä integraatioalustoja, myös suuria yhdysvaltalaisia toimittajia. Lopulta päätös oli kuitenkin helppo. Kunta valitsi HiQ:n Frends-alustan, koska tavoitteena oli joustava järjestelmä, jonka avulla voisi kehittää kunnan toimintaa.

"Olen ylpeä siitä, että Kungsbackan kunta kääntyy Frendsin puoleen. Se osoittaa jälleen kerran alustan valtavan potentiaalin, eikä vähiten julkisella sektorilla", sanoo Jukka Rautio, Head of Frends HiQ:lla.

Yli puolet kaikista organisaatioista kokee, että erilaisten järjestelmäratkaisujen integrointi on yksi suurimmista kehityksen ja menestyksen esteistä. Ruotsalainen Kungsbackan kunta ei ole mikään poikkeus. Kunnalla on monia erilaisia tarpeita, jotka on otettava huomioon, ja aiemmin Kungsbackan kunta on käyttänyt toista markkinoilla olevaa integraatioalustaa. He ostavat nyt HiQ:lta Frends-integraatioalustan, koska he tarvitsevat joustavamman järjestelmän, jonka avulla he voivat kehittää kunnan toimintaa edelleen.

"Heidän joustava ohjelmistonsa, joka toimii pitkään ja mahdollistaa omien ratkaisujen rakentamisen, sopii meille täydellisesti. Meillä oli vaihtoehtoina useita eri integraatioalustoja, joista useat olivat suurilta yhdysvaltalaisilta toimittajilta. Frends kuitenkin vetosi meihin eniten. Kaltaisellamme kunnalla on niin monenlaisia tarpeita, ja Frends-ohjelmisto sopii siihen täydellisesti", sanoo Jonas Sjömark, Kungsbackan kunnan IT-teknikko.

Frends sisältää lukuisia erilaisia palveluja kuten integraatioalustoja, prosessiautomaatiota, BPA-prosesseja, API-hallintaa, pilvi-integraatioita, on-premises-integraatioita, seurantaa ja automaattisia hälytyksiä. Kungsbackan kunta työskentelee nyt muun muassa rahoituspalvelujen, sähköisten palvelujen ja erityyppisten API-palvelujen integroinnin parissa, joissa erilaisia tietoja integroidaan ja analysoidaan.

"Frendsissä voimme rakentaa ja luoda ratkaisuja juuri sellaisiksi kuin haluamme. Lisäksi ohjelmaa on helppo ymmärtää ja käyttää. Saimme alustan nopeasti käyttöön ja olemme saaneet HiQ:lta paljon apua käynnistysvaiheessa. Heihin saa aina yhteyden, ja saamme tukea, kun tarvitsemme sitä, mikä on suuri etu. Muut palveluntarjoajat eivät tarjoa lainkaan näin tiivistä yhteyttä. Järjestelmä hoitaa kaiken palkanlaskentajärjestelmistä pankkipalveluihin ja sähköisiin palveluihin, joissa kansalaisten on täytettävä lomakkeita ja muita tietoja. Meillä on myös API-palveluita, joihin aiomme integroida tietoja esimerkiksi uimarantojen lämpötiloista, roskakorien täyttöasteesta ja rikkinäisistä katuvaloista", Jonas Sjömark jatkaa.

Kunnan asukasluku on yli 85 000, ja Kungsbackan kunnan palveluksessa on lähes 8 000 henkilöä. Tämä tarkoittaa uusien ratkaisujen jatkuvaa rakentamista, kehittämistä ja integrointia. Kungsbackan kunnan IT-osasto on myös huomannut, että uusien teknisten ratkaisujen laatuun kohdistuvat odotukset ovat kasvaneet, mikä on toinen pääasiallinen syy valita Frends.

"Tämän vuoksi Frendsin liiketoimintamalli sopii meille erittäin hyvin. Ostettuamme palvelun ei ole mitään taka-ajatusta, että meidän pitäisi maksaa lisää, kun rakennamme uusia ominaisuuksia järjestelmään, toisin kuin monissa muissa palveluissa. Koska järjestelmä pystyy käsittelemään kaiken mitä haluamme ja koska sitä on helppo käyttää, voimme myös toimittaa tilaukset nopeammin. Ennen ihmiset eivät olleet niin vaativia, mutta nyt meiltä odotetaan parasta ja nopeasti. Järjestelmä soveltuu hyvin kunnille, ja olenkin kertonut kokemuksistamme kuudelle muulle kunnalle, jotka nyt selvittävät, pitäisikö heidän valita Frends ja miten me olemme sitä käyttäneet", Jonas Sjömark toteaa lopuksi.

Kungsbackan kunta:

  • Hallandin läänin pohjoisin kunta.

  • Työllistää noin 8 000 ihmistä, ja väkiluku on 85 000.

  • Hallinnoitavana satoja teknisiä ratkaisuja, jotka on integroitava toisiinsa. Esimerkiksi julkiset sähköiset palvelut, sisäiset ja ulkoiset rahoituspalvelut sekä erilaiset API-rajapinnat.

 Frends:

  • Edullinen ja joustava ohjelmisto, joka yhdistää muuten erilliset järjestelmät yhtenäiseksi ratkaisuksi.

  • Ohjelmiston avulla voi kehittää, rakentaa ja integroida erilaisia ratkaisuja toisiinsa.

  • Sisältää integraatioalustat, prosessiautomaation (RPA), BPA-prosessit, API-hallinnan, pilvi-integraatiot, on-premises-integraatiot, seurannan ja automaattiset hälytykset.

Yhteys

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä