Mimmit kokeilivat integraatiokehittämistä

HiQ järjesti Mimmit koodaa -ohjelman puitteissa työpajan FRENDS-kehittämisestä 20 mimmille, jotka ovat kiinnostuneita koodaamisesta.

Mimmit kokeilivat koodausta Frends integraatioalustalla Espoon Otaniemessä
Mimmit kokeilivat koodausta Frends integraatioalustalla Espoon Otaniemessä

Mimmit koodaa on Ohjelmisto- ja e-business ry:n ohjelma, jonka tavoitteena on tasa-arvon ja diversiteetin kasvattaminen IT-toimialalla. Tarkoituksena ei ole tehdä kaikista naisista koodareita, vaan auttaa entistä useampia naisia ymmärtämään ohjelmistojen kehittämistä. Tulevaisuudessa jokainen yritys on jollain tasolla softafirma, ja digitalisaatio tuo työelämään uusia haasteita. Ohjelman tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.

Koska IT-alan diversiteetti on meillekin lähellä sydäntä, olimme innokkaina mukana, kun ohjelmasta kuulimme. Ohjelma käynnistettiin tämän vuoden osalta elokuussa koko päivän tapahtumalla Helsingissä, ja sen jälkeen osallistujayritykset ovat järkänneet mimmeille erilaisia ohjelmointityöpajoja.

Mimmit koodaa -työpajassa kehitettiin prosesseja FRENDS:llä
Mimmit kehittävät FRENDS:llä esimerkin mukaan
Mimmit koodaa -työpajassa kehitettiin prosesseja FRENDS:llä
Mimmit kehittävät FRENDS:llä esimerkin mukaan

Me halusimme käyttää omassa työpajassamme työkaluna FRENDS-integraatioalustaa, koska se on helposti omaksuttavissa jopa aloittelijalle. Työpaja pidettiin keskiviikkona 20. marraskuuta, ja siihen osallistui 20 erilaisista taustoista tulevaa ohjelmoinnista kiinnostunutta mimmiä.

Kaikki osallistujat pääsivät kehittämään oman integraatioprosessin, jota muokattiin iteratiivisesti aina monimutkaisemmaksi ja monimutkaisemmaksi. Osallistujat oppivat muuttujien käyttöä, erilaisten loogisten päättelyjen tekoa ja merkkijonojen käsittelyä. Lisäksi he saivat pienen katsauksen avointen rajapintojen dataan ja sen hyödyntämiseen.

HiQ oli kuulemma ensimmäinen firma, joka oli myös järkkäripuolelta "miehittänyt" työpajan mentoriporukkansa 100% mimmeillä. Halusimme ehdottomasti toimia näin, koska meillä todellakin myös mimmit koodaavat niin, että sauhuaa! Myös mentorien mielestä päivä oli todella kiva ja toi mukavaa vaihtelua normipäivään. Onnistunut päivä kaikin puolin siis!

Minttu Mustonen
Team leader, integrations

Kirjoittajalla on yli 15 vuoden kokemus prosessiautomaatiosta ja integraatioista

Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Elina Salo
Rekrytointi, Frendselina.salo@hiq.fi+358 45 677 4160