Joustava etätyö mahdollisti integraatiokehittäjämme unelman

Tutustu integraatiokehittäjämme Jarkon tarinaan ja lue, miten joustava etätyö mahdollisti perheen haaveen toteutumisen.

Joustava etätyö mahdollistaa uuden alun

Covid-19 mullisti monen elämän ja myös työelämän käytänteet vuonna 2020. Aloimme tehdä töitä miltei 100 %:sti etänä ja opimme, miten työt hoituvat myös, kun emme näe toisiamme. Luottamus on kasvanut kuten myös vapaus valita, mistä ja milloin töitä tehdään. Joustavuus ja vapaus valita ovatkin varmasti etätyön suurimpia etuja.

Lue, miten integraatiokehittäjämme Jarkon unelma toteutui sujuvasti, kun paikaton työ sai jalansijan arjessamme.

Elämän muuttuessa myös työ joustaa

Kun aloitin HiQ:lla integraatiokehittäjänä, asuin sopivan kuuden kilometrin työmatkan päässä lähes "ytimessä", Helsingin munkkiniemessä vaimon ja pienen tyttäreni kanssa. Harrastan triathlonia, joten työmatkat Otaniemeen sain kätevästi hyödynnettyä treeneihin lenkkeilyn muodossa. Samalla vaimoni teki opettajan sijaisuuksia ja hoiti lastamme kotona samalla unelmoiden omasta kutsumusammatistaan papin työstä. Työelämä HiQ:lla on todella ollut parasta aikaani 17-vuotisella työurallani ohjelmistokehityksessä. Erityisesti olen pitänyt mukavan rennosta tiimistä, jossa on ollut miellyttävää työskennellä.

Satunnainen etänä työskentely oli kuulunut arkeemme jo ennen koronaa, mutta koronakriisi siirsi meidät täysin etätöihin. Työyhteisö on silti pysynyt huippuna myös etätyöaikana. Olemme kehittäneet tiimissä erilaisia tapoja ylläpitää yhteisöllisyyttä. Järjestämme esimerkiksi Teams-kahvitaukoja, jolloin töiden tekoon saa kivan tauon ja kuulee kollegoiden kuulumisia.

Meille perheenä koronan tuoma etätyökokemus toimi hyvänä pohjana, kun vaimoni aloitteli aktiivista työnhakua ympäri Suomea. Ymmärsin, että vaikka vaimoni saisi töitä muulta paikkakunnalta, minulla olisi mahdollisuus silti jatkaa parhaassa duunissa samaan tapaan edelleen etänä - kunhan vaan jonkinlainen nettiyhteys löytyy. Loppuvuodesta 2020 vaimoni sai tarjouksen papin työstä Kokkolasta ja päätimme tarttua tilaisuuteen. Olimme molemmat haaveilleet maalla asumisesta ja löysimme vuokraomakotitalon vain 15 minuutin ajomatkan päästä Kokkolan keskustasta, missä voimme kokeilla maalla asumista ja rennompaa elämäntapaa.

Kokemus on tähän mennessä ollut vahvasti positiivisen puolella. Maisema työtilan ikkunan takana muuttui betoniviidakosta kauniiseen ja rauhoittavaan havumetsään. Työpäivän jälkeen puolestaan pääsee suoraan puhtaaseen, raikkaaseen ilmaan lenkille rauhallisille reiteille ja tyttärellä on tilaa leikkiä ilman pelkoa vilkkaan autotien sekaan karkaamisesta.

Ja mikä parasta: meillä on nyt molemmilla ihan parhaat työpaikat, jossa voimme tehdä sitä mitä parhaiten osaamme ja haluamme.

Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Elina Salo
Rekrytointi, Frendselina.salo@hiq.fi+358 45 677 4160