HiQ

Junior kehittäjämme Petteri

Petteri aloitti HiQ:lla harjoittelun kautta. Olimme iloisia, kun saimme Petterin taloon oppimaan ja pystymme näin tarjoamaan juniorkehittäjille urapolkua.

Petteri (Pete) aloitti HiQlla ja Frendsissä harjoittelun ja kesätöiden kautta junior integraatiokehittäjän roolissa.

Olimme iloisia, kun saimme Petterin taloon oppimaan integraatiokehityksen ihmeellisyyksiä ja pystymme näin tarjoamaan juniorkehittäjille urapolkuja sekä työelämätaitoja.

Miten urasi HiQ:lla sai alkunsa ja mitä työtehtäviisi kuuluu nykyään?

Työskentelen Frends-integraatioyksikössä junior-integraatiokehittäjänä. Työn ohessa olen myös datatieteen maisteriopiskelija Helsingin Yliopistossa, minkä vuoksi lukuvuoden aikana teen töitä osapäiväisesti. Osallistuin Helsingin Yliopistolla järjestettyyn vuosittaiseen rekrytointitapahtumaan, jonka myötä HiQ & Frends tulivat minulle tutuksi. Kiinnostuksesta pistin hakemuksen tulille ja pian huomasinkin olevani töissä integraatioiden parissa.

Pääasiassa toteutan erilaisia prosesseja ja rajapintoja meidän omalla integraatioalustamme Frendsillä; nämä toteutukset voivat olla puhtaasti integraatioita, mutta myös esimerkiksi backend-toteutuksia mobiilisovelluksia varten. Tämän lisäksi teen myös vikatilanteiden selvittelyä ja korjausta sekä alkuperäisten suunnitelmien iterointi paremmiksi asiakkaan tarpeet huomioiden. Olen päässyt myös toteuttamaan hieman monimutkaisempia algoritmeja Frendsillä, kun asiakkaan olemassa olevia toteutuksia on siirretty Frendsillä toteutettavaksi. Kuten jokaiselle kehittäjälle, myös omiin työtehtäviin sisältyy dokumentointia.

Mitä työkaluja käytät työssäsi?

Aloitettuani HiQ:lla olen tutustunut C#-kieleen, mikä antoi aloittaessa oman jännitysmomenttinsa. Uuden ohjelmointikielen ja Frendsin myötä on tullut omaksuttua myös esimerkiksi .NET:lla suunnattuja tai räätälöityjä työkaluja, kuten Visual Studio. Työni on opettanut, kuinka tärkeä asia kyvykäs tekstieditori, tässä tapauksessa Notepad++, voi olla ja kuinka paljon se parantaa työntekoa!

Työssä tulee käytettyä paljon erilaisia työkaluja frendsin tukena datatyypistä ja rajapinnoista riippuen.

Mitä olet oppinut työssäsi?

Uuden ohjelmointikielen ja työkalujen lisäksi on tullut syvennettyä omaa yleistä ymmärrystä muun muassa tietokoneiden arkkitehtuurista ja tietoliikenteestä. Opinnoissa ei liiaksi käyty mm. tietoliikenteeseen liittyen asioita läpi sillä tasolla, että ne olisivat suoraan olleet sovellettavissa töissä, vaikka hyvä yleiskuva ei myöskään haitaksi ole. Toisaalta olen sen verran tuore koodauksen parissa, että paljon oppii ihan yleisiä asioita, joita jokaisen koodarin oletetaan tietävän.

Parasta HiQ:lla?

HiQ:lla suhtaudutaan mielestäni työntekijöihin hyvin ennakkoluulottomasti. Työntekijöihin luotetaan ja heidän kykyihinsä uskotaan. On helppo huomata töissä, kuinka työntekijöistä aidosti välitetään ja kuinka heihin halutaan panostaa. Monessakaan työpaikassa tilanne ei ole edes puoliksi näin hyvä. Päälle vuoden aikana on tullut kuultua hyvin erilaisia taustoja, joilla taloon on tultu töihin.

Kirjaimellisesti voin sanoa, että kenestä tahansa voi tulla loistava HiQlainen!

Peten vinkit työn ja opiskelun yhteensovittamiseen

  • Pidä vähintään yksi lepopäivä per viikko. Älä tee yhtään mitään työ- tai opiskelujuttuja!

  • Työ- ja opintokalenterit esim. puhelimen kalenteriin helpottamaan ajanhallintaa. Kaikille tämä ei välttämättä sovi, mutta itse koen sen hyväksi, että mitään tärkeää ei unohdu tai tule sovittua päällekkäisyyksiä.

  • Entä sitten, jos et valmistu tavoiteajassa? Älä mieti liiaksi valmistumisnopeutta, keskity kehittämään itseäsi ja oppimaan uutta. Tavoiteaikojen miettiminen tai niihin tähtääminen töitä tehdessä opiskelun ohella on suhteellisen epärealistista ja vain lisää omaa ahdistusta ja riittämättömyyden tunnetta.

  • Työnteko opiskelun ohella on oikeasti kannattavaa ja palkitsevaa. Jo muutaman vuoden jälkeen voit selvästi havaita itsessäsi henkistä kasvua ja itseluottamusta omiin taitoihin, mitä et varmasti saa muualta. Tämä auttaa jaksamaan paineen alla.

Tutustu lisää
Arkea integraatioyksikössämme
Elina Pasasen urapolku
Elina aloitti HiQ:lla integraatiokehittäjänä. Matka on jatkunut palvelupäälliköksi ja esihenkilöksi. Tutustu Elinan uratarinaan ja lue, miten hän päätyi IT-alalle.
FAQ Frends integraatioyksikkö - Usein kysyttyjä kysymyksiä
Tästä blogista löydät vastauksia kysymyksiin, jotka askarruttavat monien hakijoidemme mieltä.
Työskentely Frends -integraatioyksikössä
Henkilöstökyselyissämme tekijämme toistuvasti kehuvat työtovereiden lisäksi työtehtäviä. Asiakkuudet ja projektit koetaan kiinnostaviksi ja hyödyllisiksi.
Integraatiokehittäjän työ HiQ:lla
Mitä integraatiokehittäjä tekee HiQlla? Kysyimme integraatiokehittäjiltämme mitä työ vaatii ja kenelle se sopii. Tutustu blogistamme lisää.
Trainee-kehittäjämme Juuson tarina
Juuson tie johti HiQ:lle trainee-ohjelman kautta. Tutustu Juuson uratarinaan ja lue, miksi juuri HiQ valikoitui trainee-paikaksi – ja mitä tapahtui ohjelman jälkeen.
Tällaista on arki integraatioyksikön konsulttitiimeissä
Yksi tärkeimmistä viihtyvyyden syistä ovat mielenkiintoiset työtehtävät. "Integraatioissa rajapinnat ja teknologiat kehittyvät jatkuvasti eli koko ajan saa tutkia uutta.”
Onnellisten integraatiokonsulttien koti
HiQ:n integraatioyksikkö koostuu yli 70 konsultista. Tutustu mikä on HiQ:n konsulttitiimien hyvän hengen ”salaisuus”.
Esittelyssä Frends Operations -tiimi
Haluaisitko kurkata, millaista on Frends Operations -tiimin arki ja mitä kaikkea tiimissä pääsee tekemään? Tutustu blogista lisää.
HiQ Stage - Aalto-yliopiston integraatioita suunnittelemassa Lauri Toivanen tiiminsä kanssa
Aalto-yliopisto haluaa nopeutta ja virtaviivaisuutta vaativiin integraatioihin - Lauri tekee niistä totta HiQn integraatioalusta Frendsin avulla tiiminsä kanssa.
HiQ Stage - Lähitaksi halusi tehdä taksin tilaamisen helpoksi. Hannu ja muu projektitiimi ottivat haasteen vastaan
Hannu Juottonen on HiQ:n integraatioarkkitehti, joka oli mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Lähitaksin Taksini-sovellusta yhdessä HiQ:n tiimin kanssa.
Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Elina Salo
Recruitment, Frendselina.salo@hiq.fi+358 45 677 4160