Trainee-kehittäjämme Juuson tarina

Juuson tie johti HiQ:lle trainee-ohjelman kautta. Tutustu Juuson uratarinaan ja lue, miksi juuri HiQ valikoitui trainee-paikaksi – ja mitä tapahtui ohjelman jälkeen.

Miten urasi HiQ:lla sai alkunsa?

Olin opiskellut tietotekniikkaa Aalto-yliopistossa jo kolmisen vuotta, mutta alan työkokemusta ei ollut juurikaan tullut kerrytettyä. Ajattelin olevan korkea aika hankkia alan kokemusta ennen kuin sukellan syvemmälle maisteriopintoihin. Kaipasin monipuolista työkokemusta ja mielestäni HiQ vaikutti sellaiselta paikalta, jossa pääsisin kehittämään omaa osaamistani laajasti erilaisten projektien ja toimialojen parissa.

Seurasin HiQ:ta jo pidemmän aikaa ja heidän luoma hyvä vaikutelma ylläpiti kiinnostustani. Lopulta sopiva tilaisuus aukesi trainee-harjoittelun myötä ja pääsin aloittamaan urani junior integraatiokehittäjänä.

Mitä kaikkea pääsit traineena tekemään?

Aloitin trainee -harjoitteluni Frends integraatioyksikössä Energia-tiimissä, joka on nimensä mukaisesti erikoistunut energia-alan asiakkaisiin. Minut otettiin heti työyhteisöön mukaan ja sain nopeasti erittäin mielenkiintoisia työtehtäviä integraatioiden parista. Kattavan perehdytyksen jälkeen aloitin tekemällä yksinkertaisempia tikettejä, joiden kautta sain rauhassa tutustua Frendsiin ja muihin käyttämiimme teknologioihin. Kun osaamiseni kehittyi, työtehtävät muuttuivat pikkuhiljaa vaativimmiksi, mikä on mielestäni hyvä osaamisen kehittymisen kannalta.

Viikkooni kuului pääasiassa integraatioiden tekoa ja erilaisia palavereita. Itse integraatiot toteutin omalla low-code integraatioalustallamme Frendsillä. Frendsissä on graafinen nettikäyttöliittymä, jolla voi orkestroida erilaisia prosesseja ja suunnitella sekä toteuttaa, miten tieto liikkuu paikasta toiseen. Frends pohjautuu C#:iin eli lisäksi töissä tuli myös kirjoitettua koodinpätkiä C#:lla. Jonkin verran tein myös SQL-kyselyitä sekä XML ja XSLT-hommia. Muita käyttämiäni työkaluja olivat muun muassa Jira, LINQPad, Postman ja MSQL Server Management.

Kun trainee-jaksoani oli kulunut muutama kuukausi, pääsin myös kommunikoimaan asiakkaiden kanssa ja nykyään olenkin lähes päivittäin yhteydessä asiakkaaseen.

Mitä kaikkea olet oppinut ja miten trainee sujui?

Trainee-jakson aika olen oppinut paljon muun muassa integraatioista, sillä integraatiot eivät olleet minulle ennestään tuttuja. En suoraan sanottuna edes tiennyt mitä ne ovat.

HiQ on ollut ensimmäinen IT-alan työpaikkani, joten olen oppinut yleisesti paljon erilaisista teknologioista, mutta myös muun muassa työelämätaidoista ja siitä, miten kommunikoida asiakkaiden kanssa. Teknologioista on tullut opittua esimerkiksi Jira, Confluence, C#, JSON, XML, XSLT ja SQL.

Mielestäni oli hyvä, että harjoittelun aikana sain paljon tukea muilta työntekijöiltä ja, että välineet nopeaan oppimiseen olivat tarjolla. Olen pystynyt myös kysymään apua kaikilta todella matalalla kynnyksellä, jos jokin on mietityttänyt. Kaikki ovat olleet hyvin auttavaisia ja halunneet tukea oppimistani, mikä on tuntunut hyvältä.

Trainee-harjoittelun jälkeen minulle tarjottiin integraatiokehittäjän paikkaa. Tartuin tarjoukseen, sillä integraatiokehittäminen tuntui mielekkäältä ja viihdyin myös todella hyvin tiimissäni. Omien töideni lisäksi toimin nykyään myös kahden junior-kehittäjämme mentorina, jotka tulivat taloon kesätöiden kautta. On ollut mukava, kun saan jakaa omaa osaamistani ja huomata samalla, miten paljon olenkaan oppinut. Mentorointi on ollut kivaa myös siksi, että uusilta tekijöiltä kuulee myös uusia ajatuksia ja tuulahduksia, joita itse ei ehkä ole tullut ajateltua.

Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Tiina Laaksonen
VP, Human Resourcestiina.laaksonen@hiq.fi+358 50 431 06 82