Varastonhallinta integraatioiden avulla – kuinka tehdä siitä helppoa ja tehokasta

Reaaliaikainen ja virheetön varastonhallinta on avainasemassa sähköisessä kaupankäynnissä, kun tähdätään myynnin kasvuun ja hyvään asiakaskokemukseen.

Kuinka tehdä varastonhallinnasta helppoa ja tehokasta integraatioiden avulla?

Puhutaanpa hetki reaaliaikaisesta datan optimoinnista käyttäen esimerkkinä verkkokauppaa.

Onko sinulla verkkokauppa? Jos on, niin miten hoidat varaston ja inventaariot? Kuinka voit olla varma, että varastokirjanpitosi on ajan tasalla? Hoidatko inventaariot manuaalisesti?

Yleensä verkkokauppaa rakennettaessa käytössä on vähintään kaksi järjestelmää verkkokaupan ylläpitämiseksi:

  • Järjestelmä inventaarion hoitamiseen

  • Järjestelmä, jonka päällä itse verkkokauppa toimii

Molemmat järjestelmät toimivat suurimman osan ajasta erillään, alustojen ylläpito on ulkoistettu ja dataa ei synkronoida reaaliajassa.

Tämä malli tuottaa ongelmia liiketoimintasi kasvaessa: asiakkaan ei pitäisi voida tilata tuotteita, jotka ovat loppu varastosta. Mutta verkkokauppa saattaa näyttää, että tuotteita on varastossa, kun tietoja ei ole synkronoitu. Joten miten tiedot saa synkronoitua? No, integroimalla!

Näin toteutat reaaliaikaisen varastonhallintaprosessin low-code-integraatioalustalla

Varastokirjanpidon pitämiseen ajan tasalla luodaan toimistoaikojen ulkopuolella toimiva prosessi alla esitellyllä tavalla:

Tässä esimerkissä käytetään frends-integraatioalustaa pilvestä (eiPaaS), joka on .Net frameworkin päälle rakennettu low-code-alusta. HiQ:n kehittämä frends on moderni ja aidosti hybridi integraatioalusta, joka pystyy toteuttamaan kaikki integraatiomallit hyperautomaatiosta APIen hallintaan.

Prosessi kerää kaikki varastotiedot ja päivittää kunkin tuotteen tilan asianmukaisesti verkkokauppajärjestelmässä. Suoritusta voidaan seurata suorana, ja kun prosessi on suoritettu, järjestelmä lähettää sinulle sähköpostiraportin: saat virhekatsauksen, synkronoinnin statusraportin sekä tarkempaa tietoa virheistä.

Live monitoring view
Live monitoring view

Reaaliaikainen monitorointinäkymä frendsin käyttöliittymässä

Setting up an automated e-mail report after a process has been completed
Setting up an automated e-mail report after a process has been completed

Automatisoidun sähköpostiraportin luominen ajon lopuksi

Toteutus, asennus testiin ja testaus testiympäristössä saatiin suoritettua muutamassa tunnissa.

Hienointa oli, että synkronointiprosessin luomiseksi ei tarvinnut osata mitään ohjelmointikieltä: frendsiä käytettäessä tarvitsee tuntea vain oman yrityksen toimitusketjuprosessi. Ja lopputuloksena saadaan yhdistettyä helposti järjestelmät, joiden luultiin olevan täysin toistensa tavoittamattomissa.

Muita vaihtoehtoja low-coden sijaan

Jos mietit, onko olemassa muita vaihtoehtoja saman lopputuloksen aikaansaamiseen, vastaus on kyllä. Alla on listattu muutama vaihtoehto ja kerrottu, mitä haittoja niiden kanssa on oletettavissa.

Vaihtoehto 1 - Omat ja itse ylläpidetyt palvelut

Jos sinulla ei ole jo omaa virtuaalipalvelinta, sinun pitää hankkia myös se, jotta voit pyörittää sovelluksiasi.

frends-lisenssiin toisaalta kuuluu pilviagentti, jolla prosesseja voi ajaa. Kehitystyö on suoraviivaista, ja sisäänrakennetut käyttöönoton työkalut tekee tuotantoon viennistäkin helppoa. Frendsin kanssa ei tule myöskään ongelmia yhteensopivuudesta eri käyttöjärjestelmien kanssa.

Kun itse ylläpidetyt ratkaisut vie tuotantoon, pitää niitä monitoroida ja ylläpitää jatkuvasti. Virheidenhallinta voi olla hankalaa ja aikaa vievää, mutta graafinen käyttöliittymä tekee operoinnista paljon helpompaa, ja säästää aikaa.

Vaihtoehto 2 - Kustomoitu lisäosa verkkokauppaan

Tähän vaihtoehtoon tarvitaan kehittäjä, mieluiten taitava sellainen, joka tuntee verkkokauppasi teknologiaa. Tämän lisäksi kehittäjän pitää tutustua varastointijärjestelmän rajapintoihin.

frendsissä sen sijaan ei ole mitään teknisesti haastavaa, koska se on low-code-alusta ja sillä on hyvin intuitiivinen käyttöliittymä.

Tiivistettynä

Aina kustomoitu koodaus ei ole huono vaihtoehto, mutta nykypäivän teknologiatarjoamasta löytyy uusia tapoja tehdä asioita, jotka voivat osoittautua joustavammiksi, nopeammiksi ja tehokkaammiksi. Yksi niistä on hybridi-integraatioalusta ja low-code-kehittäminen Suosittelemme, että tutkit vaihtoehtoja ja kokeilet itse!

Pawel Kowalski
Site Manager
Integroi

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Antti Toivanen
Frends integraatiopalvelutantti.toivanen@hiq.fi+358 40 715 1935