HiQ

Get to know Frends Operations team (Finnish)

Haluaisitko kurkata, millaista on Frends Operations -tiimin arki ja mitä kaikkea tiimissä pääsee tekemään? Tutustu blogista lisää.

Frends Operations -tiimi

HiQ:n erikoisuutena on oma, moderni eiPaaS-integraatioalusta Frends. Operations tiimimme työskentele paljon Frendsiin liittyvien ratkaisujen parissa ja on osa noin 100 hengen Frends Technology -yksikköämme.

Tiimin vastuulla on ylläpitää globaalisti asiakkaiden integraatioympäristöjä eli tiimi vastaa käytännössä kaikesta mitä tapahtuu asiakkaidemme ympäristöissä, kun ratkaisut on saatu tuotantoon. Tiimi toteuttaa myös itse muutoksia ja parannuksia asiakkaille ja tarjoaa konsultaatiota parhaista käytännöistä ja ratkaisumalleista. Lisäksi tiimi kehittää proaktiivisia työkaluja häiriöhallinnan tehostamiseksi sekä ylläpitää ja kehittää Frends-tuotteen dokumentaatioita yhdessä tuotekehityksen kanssa.

Tiimiin kuuluu noin kymmenen asiantuntijaa, jotka jakavat töitä jokaisen oman osaamisalueen ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Lisäksi töitä tehdään myös HiQ:n palvelupäällikköiden, kehittäjien sekä Frends R&D:n että asiakkaiden järjestelmävastaavien kanssa.

Työpäivä sisältää esimerkiksi ongelmanratkaisua tukipyyntöjen ratkomisen muodossa sekä palavereita tiimin, asiakkaiden että muiden HiQ:laisten kanssa. Käytännössä työhön kuuluu häiriö- ja ongelmaselvityksiä, raportointia, konfigurointia, asennuksia ja -päivityksiä asiakkaiden integraatioratkaisuihin liittyen.

R&D kehittää Frends-alustaa jatkuvasti ja uusia versioita julkaistaessa pääsemme päivittämään niitä asiakkaille. Tämä tuo työhön lisää monipuolisuutta ja vastuuta.

Jukka
Operations team member

Roolista ja henkilöiden osaamisesta ja mielenkiinnonkohteista riippuen työhön voi kuulua myös sisäistä tai ulkoista koulutusta, Community taskien hoitamista, arkkitehtuurista konsultointia asiakkaillemme, kehitysprojektien haltuunottoa tukeen ja tämän kehittämistä, työkalujen kehittämistä toimivimmiksi sekä alustaan liittyvien vaativampien kysymysten ratkaisemista.

Roolissa pääsee hyödyntämään myös muun muassa Azure, PowerShell- ja SQL-osaamista. Ohjelmointiajattelu tai kokemus C#-ohjelmoinnista on työssä plussa, sillä Frends perustuu C#:iin. Kaikkea ei toki tarvitse osata valmiiksi. Riittää, että on motivaatio oppia uutta.

Monipuolisuus ja jatkuva uuden oppiminen

HiQ:lla on noin 100 asiakasta Frends-ratkaisutuessa ja lähes 500 Frends-ympäristöä ylläpidettävänään, joiden joukkoon mahtuu asiakkaita useista eri kokoluokista ja toimialoilta, niin julkiselta kuin yksityiseltäkin sektorilta. Päivän aikana pääseekin työskentelemään useamman eri asiakkuuden parissa.

Laaja asiakaskunta tuo vaihtelua ja monipuolisuutta tehtäviin, ja sen myötä pääsee työskentelemään hyvin moninaisten asiakkuuksien, teknologioiden kuin ihmistenkin kanssa. Samalla tämä on myös varmasti työn haasteellisin osa. Työ vaatii jatkuvaa uuden oppimista ja sopeutumista eri asiakkuuksien ratkaisuihin sekä toimintamalleihin.

Työ vaatii myös asiakaspalveluasennetta sekä sopivan jämäkkää, mutta rentoa otetta. Tehtävät sopivatkin henkilöille, jotka nauttivat asiakastyöstä ja ongelmanratkaisusta sekä jotka haluavat jatkuvasti kehittää omaa osaamistaan. Uteliaisuus ja kiinnostus oppia uutta auttavat myös menestymään tehtävissä.

Tiimissämme on parasta se, että meillä vallitsee aidosti hyvä yhteishenki. Työntekijöistä pidetään hyvää huolta ja hierarkia on oikeasti talossa matala. Mahtavaa on myös se, että työssä pääsee oikeasti vaikuttamaan omaan työnkuvaan ja tehtäviin.

Jukka
Operations team member

Mikäli mielenkiintosi herää Frends Operations -tiimimme tehtäviä kohtaan, ole rohkeasti yhteydessä Elina Saloon (elina.salo@hiq.fi) ja tiedustele tiimin tarpeita.

Find out more
Blogs
FAQ Frends Technology - Frequently Asked Questions (Finnish)
Tästä blogista löydät vastauksia kysymyksiin, jotka askarruttavat monien hakijoidemme mieltä.
How is it like to work in Frends integration business unit? (Finnish)
Henkilöstökyselyissämme tekijämme toistuvasti kehuvat työtovereiden lisäksi työtehtäviä. Asiakkuudet ja projektit koetaan kiinnostaviksi ja hyödyllisiksi.
What is Frends and how it is like to develop integrations with it?
What is modern hybrid integration platform like? With Frends one can implement everything from simple file transfers to API management.
Integration Developers job at HiQ (finnish)
Mitä integraatiokehittäjä tekee HiQlla? Kysyimme integraatiokehittäjiltämme mitä työ vaatii ja kenelle se sopii. Tutustu blogistamme lisää.
Everyday life in HiQ's integration teams (Finnish)
Yksi tärkeimmistä viihtyvyyden syistä ovat mielenkiintoiset työtehtävät. "Integraatioissa rajapinnat ja teknologiat kehittyvät jatkuvasti eli koko ajan saa tutkia uutta.”
Home of happy integration consultants (Finnish)
HiQn integraatioyksikkö koostuu noin 60:stä asiantuntijasta. Tutustu mikä on integraatioyksikkömme hyvän hengen ”salaisuus”.
HiQ Stage - Lauri Toivanen designs integrations for Aalto University with the team
Aalto University wants speed and streamlining to advanced integrations - Lauri makes them true with HiQ's integration platform FRENDS and his team.
HiQ Stage - Lähitaksi needed simplicity to their ordering system – Hannu and the project team rose to the occasion
Meet Hannu Juottonen, the integration architect responsible for the design and implementation of integrations and API-interfaces used by Lähtitaksi’s new “Taksini” app.
Contact

Contact for more information