HiQ cares about work life with children

Perheellisten arjen helpottaminen on tärkeä osa työhyvinvointia ja nykyaikaista yrityskulttuuria.

Kesäleireillä joustoa aikatauluihin

Aurinkoisena kesämaanantaina HiQ:n toimiston aula täyttyy iloisesta puheensorinasta. Tusinallinen tulevaisuuden osaajia odottaa hoitajien kanssa hissiä eväsreput pakattuina. Tältä näyttää toimistolla, kun juhannuksen jälkeisellä viikolla järjestetään HiQ:n jokavuotinen lasten kesäleiri. Tämän vuoden ohjelmassa on mm. vierailu seikkailupuisto Huipussa ja paljon ulkoilua yhdessä. Leirin tarkoituksena on helpottaa työntekijöiden perheiden lomasuunnittelua päiväkotien ja koulujen ollessa usein jo suljettuna. Ohjelmasta vastaa tuttuun tapaan pitkäaikainen kumppanimme Pilke lastenhoito.

HiQ:n leirit järjestetään perinteisesti kolmesti vuodessa; juhannuksen jälkeisellä viikolla, viikolla ennen koulujen alkua ja joulun välipäivinä. Ohjelma järjestetään lasten iän mukaan, pienille ja isommille on omat ryhmänsä. Leiriin kuuluu ruokailut, matkaliput, sisäänpääsyt retkikohteisiin ja muuta mukavaa ohjelmaa. Hiqlaisten on helppo tuoda lapsi aamulla toimistolle, tehdä työpäivänsä tavalliseen tapaan toimistolta käsin ja ottaa lapsi päivän päätteeksi mukaan. Leirit ovat suosittuja, esimerkiksi kesäisin ohjelmaan osallistuu jopa 30 lasta.

Lastenhoitoapua poikkeustilanteissa

Joskus lastenhoito toimistolla järjestyy myös spontaanisti lyhyemmällä varoitusajalla, kuten tämän kevään 2022 päiväkotilakon aikana. Monelle työntekijälle oli valtava helpotus, kun päivähoito järjestyikin toimistolla, ja lapset iloitsivat hauskasta viikosta ja uusista tuttavuuksista.

”Kuntalakon aikana työnantajan järjestämä lasten päivähoito oli uusperheemme arjen pelastus. Me aikuiset saimme hoidettua tärkeät kokoukset keskittyen, lapset taas saivat mukavaa ja kivaa toimintaa päivänsä kuluksi. Hakiessani lapset hoidosta työpäivän jälkeen, ensimmäinen kysymys oli: "Tullaanko taas huomenna uudestaan, oli niin kivaa!"", kertoo Janne, HiQ:n Software Developer.

Hiqlaisten työsuhde-etuihin kuuluu myös sairaan lapsen hoitopalvelu, joka sekin on järjestetty yhteistyössä Pilkkeen kanssa. Lapsen sairastuessa hoitajan voi soittaa kotiin vaikka edellisenä päivänä ja päästä näin osallistumaan tärkeisiin palavereihin, joiden siirtäminen muutoin olisi hankalaa. Palvelu on saanut kehuja etenkin Pilkkeen tavoitteesta järjestää lapselle aina sama hoitaja ja hoitajien kattavista raporteista päivän kulusta.

Vihdin PuuhaPark
Vihdin PuuhaPark

Monet HiQ:n aktiviteeteistä kuten afterworkit, erilaiset harrastepiirit, lajikokeilut, juhlat ja muut tapahtumat saattavat olla hankala yhdistelmä ruuhkavuosien kanssa. Siksi HiQ:lla järjestetään myös tapahtumia, jotka on suunniteltu erityisesti perheelliset mielessä pitäen. Esimerkiksi perinteisellä tilinpäätöslounaalla juhlistetaan mennyttä vuotta, palkitaan talossa pidempään olleita vuosilahjoilla ja tietenkin syödään hyvin. Lapsille tapahtumiin on tavattu järjestää omat aktiviteettinsa ja vuosien varrella on näkynyt niin pomppulinnaa kuin ohjattua kisailuakin erinäisten pelien parissa. Myös Vihti Park on toiminut perhepäivän kohteena useampana kesänä. Ajatuksena on tarjota jokaiselle jotakin.

Tapahtumien ja päivähoitomahdollisuuksien lisäksi myös kulttuurilla ja jokapäiväisillä kohtaamisilla on suuri merkitys perheellisten viihtyvyyteen HiQ:lla. Ruuhkavuosien keskellä on tärkeää, että työnantaja tarjoaa tukea, joustoa ja ymmärrystä erilaisiin elämäntilanteisiin. Kellokorttia ei kytätä, ja luottamus kollegoihin on korkealla.

”Parasta HiQ:lla työskentelyssä on vapaa ja joustava ilmapiiri. On ihan okei lopettaa työpäivä ajoissa, jos pitää hakea lapset päiväkodista tiettyyn kellonaikaan mennessä. Sillä ei ole väliä, istutko koneella kasista neljään, vaan sillä, tulevatko työt sovitusti ajallaan tehdyksi”, summaa Team Lead Krista.

Kiinnostaisiko sinua liittyä osaksi HiQ:ta?

Voit olla suoraan yhteydessä Tiina Laaksoseen, tiina.laaksonen@hiq.fi. Katso myös kaikki avoimet työpaikkamme.

Contact

Contact for more information

Tiina Laaksonen
VP, Human Resourcestiina.laaksonen@hiq.fi+358 50 431 06 82