HiQ

Pomppulinnoista päivähoitoon – näin perhekeskeisyys näkyy HiQlaisten arjessa

Perheellisten arjen helpottaminen on meille tärkeää. Hiqlaisten käytössä ovat kattavat lastenhoitopalvelut, eikä heitä ole unohdettu tapahtumien järjestämisessäkään.

Kesäleireillä joustoa aikatauluihin

Aurinkoisena kesämaanantaina HiQ:n toimiston aula täyttyy iloisesta puheensorinasta. Tusinallinen tulevaisuuden osaajia odottaa hoitajien kanssa hissiä eväsreput pakattuina. Tältä näyttää toimistolla, kun juhannuksen jälkeisellä viikolla järjestetään HiQ:n jokavuotinen lasten kesäleiri. Tämän vuoden ohjelmassa on mm. vierailu seikkailupuisto Huipussa ja paljon ulkoilua yhdessä. Leirin tarkoituksena on helpottaa työntekijöiden perheiden lomasuunnittelua päiväkotien ja koulujen ollessa usein jo suljettuna. Ohjelmasta vastaa tuttuun tapaan pitkäaikainen kumppanimme Pilke lastenhoito.

HiQ:n leirit järjestetään perinteisesti kolmesti vuodessa; juhannuksen jälkeisellä viikolla, viikolla ennen koulujen alkua ja joulun välipäivinä. Ohjelma järjestetään lasten iän mukaan, pienille ja isommille on omat ryhmänsä. Leiriin kuuluu ruokailut, matkaliput, sisäänpääsyt retkikohteisiin ja muuta mukavaa ohjelmaa. Hiqlaisten on helppo tuoda lapsi aamulla toimistolle, tehdä työpäivänsä tavalliseen tapaan toimistolta käsin ja ottaa lapsi päivän päätteeksi mukaan. Leirit ovat suosittuja, esimerkiksi kesäisin ohjelmaan osallistuu jopa 30 lasta.

Lastenhoitoapua poikkeustilanteissa

Joskus lastenhoito toimistolla järjestyy myös spontaanisti lyhyemmällä varoitusajalla, kuten tämän kevään 2022 päiväkotilakon aikana. Monelle työntekijälle oli valtava helpotus, kun päivähoito järjestyikin toimistolla, ja lapset iloitsivat hauskasta viikosta ja uusista tuttavuuksista.

”Kuntalakon aikana työnantajan järjestämä lasten päivähoito oli uusperheemme arjen pelastus. Me aikuiset saimme hoidettua tärkeät kokoukset keskittyen, lapset taas saivat mukavaa ja kivaa toimintaa päivänsä kuluksi. Hakiessani lapset hoidosta työpäivän jälkeen, ensimmäinen kysymys oli: "Tullaanko taas huomenna uudestaan, oli niin kivaa!"", kertoo Janne, HiQ:n Software Developer.

Hiqlaisten työsuhde-etuihin kuuluu myös sairaan lapsen hoitopalvelu, joka sekin on järjestetty yhteistyössä Pilkkeen kanssa. Lapsen sairastuessa hoitajan voi soittaa kotiin vaikka edellisenä päivänä ja päästä näin osallistumaan tärkeisiin palavereihin, joiden siirtäminen muutoin olisi hankalaa. Palvelu on saanut kehuja etenkin Pilkkeen tavoitteesta järjestää lapselle aina sama hoitaja ja hoitajien kattavista raporteista päivän kulusta.

Vihdin PuuhaPark
Vihdin PuuhaPark
Vihdin PuuhaPark
Vihdin PuuhaPark

Monet HiQ:n aktiviteeteistä kuten afterworkit, erilaiset harrastepiirit, lajikokeilut, juhlat ja muut tapahtumat saattavat olla hankala yhdistelmä ruuhkavuosien kanssa. Siksi HiQ:lla järjestetään myös tapahtumia, jotka on suunniteltu erityisesti perheelliset mielessä pitäen. Esimerkiksi perinteisellä tilinpäätöslounaalla juhlistetaan mennyttä vuotta, palkitaan talossa pidempään olleita vuosilahjoilla ja tietenkin syödään hyvin. Lapsille tapahtumiin on tavattu järjestää omat aktiviteettinsa ja vuosien varrella on näkynyt niin pomppulinnaa kuin ohjattua kisailuakin erinäisten pelien parissa. Myös Vihti Park on toiminut perhepäivän kohteena useampana kesänä. Ajatuksena on tarjota jokaiselle jotakin.

Tapahtumien ja päivähoitomahdollisuuksien lisäksi myös kulttuurilla ja jokapäiväisillä kohtaamisilla on suuri merkitys perheellisten viihtyvyyteen HiQ:lla. Ruuhkavuosien keskellä on tärkeää, että työnantaja tarjoaa tukea, joustoa ja ymmärrystä erilaisiin elämäntilanteisiin. Kellokorttia ei kytätä, ja luottamus kollegoihin on korkealla.

”Parasta HiQ:lla työskentelyssä on vapaa ja joustava ilmapiiri. On ihan okei lopettaa työpäivä ajoissa, jos pitää hakea lapset päiväkodista tiettyyn kellonaikaan mennessä. Sillä ei ole väliä, istutko koneella kasista neljään, vaan sillä, tulevatko työt sovitusti ajallaan tehdyksi”, summaa Team Lead Krista.

Kiinnostaisiko sinua liittyä osaksi HiQ:ta?

Voit olla suoraan yhteydessä Tiina Laaksoseen, tiina.laaksonen@hiq.fi. Katso myös kaikki avoimet työpaikkamme.

Tutustu lisää
Blogeja työstä ja arjestamme
Integraatiokehittäjän työ HiQ:lla
Mitä integraatiokehittäjä tekee HiQlla? Kysyimme integraatiokehittäjiltämme mitä työ vaatii ja kenelle se sopii. Tutustu blogistamme lisää.
Sovelluskehittäjänä HiQ:lla
Oletko miettinyt, millaista on työskennellä HiQ:lla kehittäjänä? Tutustu blogista lisää arkeen.
Junior integraatiokehittäjämme urapolku
Tutustu Junior-Frendziemme uratarinaan ja lue, mikä hänen mielestään on parasta HiQ:ssa ja Frendsissä.
Palvelupäällikkönä HiQ:lla
Mitä kaikkea palvelupäällikön työ pitää sisällään ja mikä työssä on parasta? Me kysyimme, palvelupäällikkömme kertoivat.
Test Managerin rooli HiQ:lla
Mitä Test Managerin työhön kuuluu? Kysyimme kokeneelta testipäälliköltämme hänen arjestaan. Tutustu blogista rooliin lisää.
Työskentely Frends -integraatioyksikössä
Henkilöstökyselyissämme tekijämme toistuvasti kehuvat työtovereiden lisäksi työtehtäviä. Asiakkuudet ja projektit koetaan kiinnostaviksi ja hyödyllisiksi.
FAQ Frends integraatioyksikkö - Usein kysyttyjä kysymyksiä
Tästä blogista löydät vastauksia kysymyksiin, jotka askarruttavat monien hakijoidemme mieltä.
Esittelyssä Frends Operations -tiimi
Haluaisitko kurkata, millaista on Frends Operations -tiimin arki ja mitä kaikkea tiimissä pääsee tekemään? Tutustu blogista lisää.
Tällaista on arki integraatioyksikön konsulttitiimeissä
Yksi tärkeimmistä viihtyvyyden syistä ovat mielenkiintoiset työtehtävät. "Integraatioissa rajapinnat ja teknologiat kehittyvät jatkuvasti eli koko ajan saa tutkia uutta.”
Onnellisten integraatiokonsulttien koti
HiQ:n integraatioyksikkö koostuu yli 70 konsultista. Tutustu mikä on HiQ:n konsulttitiimien hyvän hengen ”salaisuus”.
Laiska insinööri on itse asiassa hyvä insinööri
Yksinkertaisuuteen panostaminen auttaa keskittymään oleelliseen
Kuinka yhdistää työ ja kilpaurheilu?
HiQn Sales Manager Stefan Sirkiä kertoo, kuinka hän on onnistunut yhdistämään kilpaurheilun ja työelämän.
Arctic Challenge Levi esteratakilpailu
Liikunta näyttelee merkittävää osaa HiQ:n arjessa ja se näkyy mm. Hikulin eli HiQ:n kultuuri- ja liikuntakerhon järjestäminä lajikokeiluina ja muina tapahtumina.
Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Tiina Laaksonen
HR & Recruitmenttiina.laaksonen@hiq.fi+358 50 431 06 82