Nemus Futurum - täysin uudenlainen älytila

Nemus Futurum on Metsä Groupin interaktiivinen ja kattava elämyskokonaisuus, joka esittelee kestävää metsänhoitoa ja suomalaisia metsiä.

Täysin uusi älytilan määritelmä

Nemus Futurum on Metsä Groupin vuorovaikutteinen ja kattava vierailijakokemus, joka esittelee kestävää metsänhoitoa ja Suomen metsiä täysin uudella tavalla todellisessa paikassa käytettävän huipputeknologian avulla.

Nemus Futurumissa vierailijoita opastetaan kestävän suomalaisen metsänhoidon, metsien kestävän käytön, metsäluonnon ja biotuotteiden pariin. Vierailijat kokevat myös kuinka kestävä metsänhoito vaikuttaa ilmastoon ja metsien monimuotoisuuteen.

360° videoloopppi ennen ja jälkeen tilassa.
360° videoloopppi ennen ja jälkeen tilassa.

Mukaansatempaavaa oppimista

Nemus Futurumissa kävijät kuljetetaan läpi 80-vuotisen metsänkierron kaikki merkittävät vaiheet. Kaikille vierailijoilla on käytössään iPad, jossa on esiasennettu räätälöity sovellus, joka auttaa asiayhteyden löytämisessä sekä ympäristön kanssa, että tukee matkaoppaiden kertomusta.

Sovellus käyttää erilaisia menetelmiä, kuten GPS-seurantaa ja laajennettua todellisuutta, tarjoamaan kuratoidun digitaalikokemuksen Nemus Futurumin vaikuttavassa metsäympäristössä.

Nemus Futurumin vierailijoille räätälöity verkkosivusto
Nemus Futurumin vierailijoille räätälöity verkkosivusto

Vierailun jälkeen

Muutaman päivän kuluttua vierailusta Nemus Futurumissa kaikki vieraat saavat sähköpostiinsa linkin mikrosivustolle. Sivusto kertaa Nemus Futurumin pääteemoja ja kertoo laajemmin joistain kiertueen aikana esitellyistä aiheista.

Sivusto on jaettu helposti luettaviin ”dioihin”, jotka sisältävät myös ulkoisia linkkejä lisätiedon pariin joita käyttäjä voi tutkia halutessaan. Sivuston visuaalisuus perustuu Nemus Furutumin eri kohteista muodostetuista kollaasikuvista.

Nemus Futurumin visuaalinen tyyli

Vanha sanonta “et voi kilpailla luontoäidin kanssa” oli ohjenuora määritellessämme Nemus Futurumin keskeistä visuaalista tyyliä. Mitä tämä käytännössä tarkoitti oli, että poistimme fotorealismin kuvituksista sekä AR-toteutuksista, koska kokemus oli suunniteltu tiettyyn paikkaan - aitoon suomalaiseen metsään. Yritys tuottaa nykyteknologialla uskottava laajennetun todellisuuden kuusi aidon viereen olisi ollut tuomittu epäonnistumaan.

Joten työskentelimme rajoitetun paletin kanssa ja käytimme tyyliteltyjä "rautalankamalleja" metsätalouden vaiheiden ja ajan kulumisen esittelyyn metsänkierrossa. Tämä oli välttämätöntä myös siksi, että sääolosuhteet muuttuivat päivittäin samoin kuin auringonvalon määrä ja suunta eri kohteissa.

Yleisesti tyyli on tietoisesti hiukan tekninen tarkoituksenmukaisena vastakohtana luonnolliselle ympäristölle jossa sovellusta käytetttiin.

Paikantunnistusta käytetään kaiken sisällön ohjattuun näyttämiseen vierailijoille.
Paikantunnistusta käytetään kaiken sisällön ohjattuun näyttämiseen vierailijoille.

Dynaaminen paikannus

Nemus Futurumin vierailijasovellus on täysin kontekstuaalinen suhteessaan kiertueen eri pisteisiin (kestävän metsätalouden vaiheet). Tämä edellytti, että sovellus suunniteltiin oppaan tueksi ja rajoitettiin vapaamuotoista käyttöä ja navigointia.

Kiertueen aikana sovellus käyttää GPS-seurantaa sisällön käynnistämiseen. Kun ihmiset ovat siirtymässä kohteesta toiseen, sovellus lukitsee kaiken sisällön eräänlaiseksi "matkatilaan”. Vasta kun laitteen GPS-sijainti on tietyllä säteellä avataan kohteen sisältö.

One of the key themes of Nemus Futurum is how sustainable forest management accelerates carbon dioxide storage
Sustainable forest management accelerates carbon dioxide storage
One of the key themes of Nemus Futurum is how sustainable forest management accelerates carbon dioxide storage
Sustainable forest management accelerates carbon dioxide storage

Lisätty todellisuus

Lisättyä todellisuutta käytettiin esittelemään sekä ajan kulkua metsänkierrossa, että paljaalle silmälle näkymättömiä asioita, kuten hiilidioksidia.

Käytimme räätälöityjä merkkejä AR-kokemuksen käynnistämiseksi saadaksemme täyden hallinnan elementtien sijoitteluun. Jokainen käytetty AR-kohtaus on optimoitu kontrastin, luettavuuden yms. maksimoimiseksi - kestämään muuttuvia säätiloja. Optimoimme myös kokemukset käyttämällä "shader" -teknologiaa sekä partikkeleita näyttääksemme ajankulumista ja suhteellisen monimutkaisen kuusipuun kasvua. Tämä ei olisi ollut mahdollista perinteisiä 3D-malleja käyttämällä tämän päivän teknologian suorituskyvyllä.

Innovaatiot

Lisää tästä projektista