Taksini - moderni kuljetusratkaisu

Digitaalinen alusta tukee Lähitaksin liiketoimintaa. Sitä hyödynnetään myös modernissa ja helppokäyttöisessä Taksini-mobiilisovelluksessa.

Taksini

Suomen taksilainsäädännön muuttuessa, Lähitaksin oli nostettava digitaalisten palveluidensa tasoa vastaamaan kilpailijoiden tarjontaa. Ratkaisun täytyi olla olla moderni ja nopea kehittää kuitenkin ilman tarvetta suurille taustajärjestelmäinvestoinneille. HiQ auttoi Lähitaksia luomalla yksinkertaisen ja lujatekoisen ratkaisun perustuen Frends-integraatioalustaan. Nykyisten tarpeiden lisäksi se mahdollistaa järjestelmän tehokkaan jatkokehityksen tulevaisuudessa.

Lähitaksin vanha ja uusittu applikaatio
Lähitaksin vanha ja uusittu applikaatio

Tälle perustalle HiQ suunnitteli, toteutti ja julkaisi mobiilisovelluksen. Sovellus on suunniteltu tarjoamaan kuluttajille korkealaatuisen käyttäjäkokemuksen ja mahdollistamaan Lähitaksille uudenlaiset liiketoimintamallit. Sovellus on nimeltään Taksini, helppo tapa liikkua taksilla, ja se on jo ladattu yli 100 000 kertaa.

Sovellus on suunniteltu niin, että taksin tilaus onnistuu kirjoittamatta riviäkään, tilauksia voi seurata reaaliajassa ja kyydin voi maksaa mukavasti myös sovelluksessa. Myös kaikki matkustetut reitit, kyydit ja kuitit tallennetaan sovellukseen.

Taksini-sovellukselle suunniteltiin räätälöity ikoni-kirjasto, josta tehtiin oma fonttinsa.
Taksini-sovellukselle suunniteltiin räätälöity ikoni-kirjasto, josta tehtiin oma fonttinsa.

Sovellus tukee monipuolista palvelutarjontaa

Toisin kuin monilla muilla toimijoilla, Taksini-sovelluksen palvelualue kattaa 24 suomalaista kuntaa, mukaan lukien koko pääkaupunkiseudun. Sovellus tukee myös Lähitaksin laajaa 1 500 auton valikoimaa sisältäen menopelejä tyylikkäistä sedaneista tilavampiin vaihtoehtoihin.

Taksia tilatessa noutopaikka voidaan valita kartasta tai kirjoittamalla haluttu osoite. Tilauksen teon jälkeen noutopiste ja arvioitu saapumisaika näkyvät kartalla. Taksin voi tilata saapumaan niin pian kuin mahdollista, mutta sovellus tukee myös ennakkotilauksia, varmistaen että kyyti on paikalla haluttuun aikaan.

Sovellus lähettää notifikaation auton lähestyessä noutopaikkaa ja kun määränpää saavutetaan, maksu onnistuu perinteisen lisäksi mukavasti myös sovelluksella. Kortin voi tallentaa profiiliin ja sovelluksella maksettaessa kuitit lähetetään automaattisesti käyttäjän sähköpostiin.

Käyttöönotossa otettiin huomioon modernit käytännöt. Yhden uuden salasanan sijaan käyttöönotto tapahtuu puhelimeen lähetetyn kertakäyttösalasanan avulla.
Käyttöönotossa otettiin huomioon modernit käytännöt. Yhden uuden salasanan sijaan käyttöönotto tapahtuu puhelimeen lähetetyn kertakäyttösalasanan avulla.

"Olen iloinen siitä, että Lähitaksi valitsi HIQ:n kumppanikseen. Taksini-sovelluksen kehitystyö on vasta alussa. Aikomuksenamme on lisätä siihen todella innovatiivisia toimintoja lähitulevaisuudessa."

Toimitusjohtaja, HiQ Finland

Jukka Rautio
Map, Menu, Car Type Selector & Order Options
Selkeä visuaalinen ilme tekee sovelluksen käytöstä miellyttävää.
Map, Menu, Car Type Selector & Order Options
Selkeä visuaalinen ilme tekee sovelluksen käytöstä miellyttävää.

Kaiken mahdollistaa arkkitehtuuri

Käyttöliittymät ja taustajärjestelmät yhdistää joustavasti HiQ:n Frends-integraatioalusta. Se mahdollistaa nykyaikaisen sovelluskehityksen ei niin modernien taustajärjestelmien päälle samalla pidentäen niiden käyttöikää. Uudelleenkäytettävät APIt mahdollistavat myös Taksini-sovellusta laajemman kehityksen, esimerkiksi taksikeskuksille, kuljettajille, hotelleille tai johonkin innovatiivisempaankin käyttöön. Tämä parantaa kilpailukykyä sekä tarjoaa mahdollisuuksia tulevaisuuden liiketoiminnalle.

Joustavan arkkitehtuurin ansiosta myös sovelluksen kehittäminen oli nopeaa. Taksini-sovellus julkaistiin kaikkien käyttäjien ladattavaksi syksyllä 2018. Alkuperäisen julkaisun jälkeen kehitystä on jatkettu. DevOps-tiimi parantaa jatkuvasti sovellusta hyödyntämällä sovelluksen käytöstä kerättyä tietoa sekä vastaa ylläpidosta.

"The development of the Taksini application is just beginning. It is our intention to add truly innovative features to it in the near future," sanoo Jukka Rautio, Managing Director HiQ Finland

Taksiala on yksi alueista, joilla teknologisella kehityksellä on suuri vaikutus. Uudet ajattelutavat ja tekniset mahdollisuudet mullistavat liikkumisen lähitulevaisuudessa.

HiQ toimii yhdessä useiden suurten taksiyritysten kanssa Pohjoismaissa luodakseen tulevaisuuden digitaalisia kuljetusekosysteemejä. Kaupungissa asukkaat haluavat siirtyä paikasta toiseen nopeasti, joustavasti ja helposti.

"Teknologian nopea kehitys ja yhä ahtaammiksi käyvät kaupungit lisäävät tarvetta joustaville ja yksinkertaisille kuljetusjärjestelmille. Taksialalla on merkittävä rooli tässä kehityksessä."

Viestintäjohtaja, HiQ International Ab

Erik Ridman
45
Municipalities
1,5K
Taxis
27K
Rides per month
33K+
Active users

Kokeile

Tee matkustamisestasi helpompaa ja lataa Taksini-sovellus ilmaiseksi nyt.

Lisää

Tästä projektista

Mikko Sairio
Director, Business Developmentmikko.sairio@hiq.fi+358 44 338 5757