HiQ

HiQ Stage - Aalto-yliopiston integraatioita suunnittelemassa Lauri Toivanen tiiminsä kanssa

Aalto-yliopisto haluaa nopeutta ja virtaviivaisuutta vaativiin integraatioihin - Lauri tekee niistä totta HiQn integraatioalusta Frendsin avulla tiiminsä kanssa.

HiQ Stagella Lauri Toivanen tiimin kanssa suunnittelemassa Aalto-yliopiston integraatioita

Lauri Toivanen, HiQ:n integraatioarkkitehti vastaa Aalto-yliopiston vaativien integraatioiden suunnittelusta. Tällä hetkellä Aalto-yliopistolla on tuotannossa jo yli 200 HiQ:n Frends-ympäristöön toteuttamaa integraatiota. Aallon integraatioarkkitehtuurin pohjana ovat APIt eli avoimet rajapinnat.

”Jatkuva tekeminen HiQn Frends-integraatioalustan päälle on mielekästä – on innostavaa kun Aalto-yliopisto asiakkaana haluaa kokeilla uusia tuotteita ja teknologioita. Siinä saa sopivasti haastetta päivään”, kuvailee Lauri.

Frendsin vahvuuksina nopeus ja jatkuva kehitys

HiQ valittiin Aallon integraatiokumppaniksi vuoden 2018 julkisen hankintamenettelyn kautta. Frends- korvasi aikaisemman integraatioalustaratkaisun, joka ei täyttänyt Aalto-yliopiston vaatimuksia helposta käytettävyydestä ja ketterästä kehittämisestä.

"Frends oli tarkoitukseemme sopiva ratkaisu ja juuri oikea valinta tukemaan Aallon digitaalista muutosstrategiaa, suunnitelmaa ja muutosprosessia", sanoo Patrik Maltusch, Aalto-yliopiston tietotekniikkapalveluiden arkkitehtuuriryhmän päällikkö.

Mikä sitten tekee Frendsistä niin toimivan integraatioalustan?

”Sen kanssa on yksinkertaista aloittaa, sen ominaisuudet mahdollistavat paljon ja se kehittyy jatkuvasti. Tukena on myös Frendsin Community Forum, joten parhaat käytännöt ovat helposti saatavilla”, kiteyttää Lauri. ”Lisäksi saamme säännöllisiä koulutuksia HiQn Frendsin tuotekehitykseltä, ja voimme kysyä lisää kuukausittain pidettävällä kyselytunnilla. Tämä takaa sen, että pysymme hyvin kärryillä tuotteen uusista ominaisuuksista”.

Asiakas on myös tyytyväinen alusta- ja kumppanivalintaansa. ”Olemme pystyneet toteuttamaan suuren määrän integraatioita lyhyessä ajassa. Toiminnallisesta näkökulmasta katsottuna tehtävät, joiden toteuttamiseen meni ennen useampi kuukausi, voidaan nyt toimittaa viikoissa”, kertoo Patrik Maltusch Aalto-yliopistosta.

Kuvassa vasemmalta HiQn Aalto-yliopiston tiimiä: Karo Raita, Lauri Toivanen ja Minttu Mustonen.
Kuvassa vasemmalta HiQn Aalto-yliopiston tiimiä: Karo Raita, Lauri Toivanen ja Minttu Mustonen.
Kuvassa vasemmalta HiQn Aalto-yliopiston tiimiä: Karo Raita, Lauri Toivanen ja Minttu Mustonen.
Kuvassa vasemmalta HiQn Aalto-yliopiston tiimiä: Karo Raita, Lauri Toivanen ja Minttu Mustonen.

Sujuva yhteistyö oman ja asiakkaan tiimin kanssa

Aalto-yliopiston tiimissä integraatioita tekee yhteensä seitsemän HiQ:n asiantuntijaa. Laurin lisäksi Aallolla toimivat HiQ:n puolelta palvelupäällikkö ja viisi kehittäjää. Aallolta integraatiokehittämiseen osallistuvat integraatiopalvelun omistaja, kolme integraatioasiantuntijaa, eri järjestelmien pääkäyttäjiä sekä liiketoiminnan edustajia. Integraatioiden kehittäminen on siis yhteistyötä aidoimmillaan.

Aalto-yliopiston integraatioprojektit kestävät viikoista useampaan kuukauteen. Laurin mielestä HiQ:n matala organisaatio tekee työnteosta sujuvaa.

”Meillä on kerran viikossa tiimipalaveri, jonka palvelupäällikkö vetää. Siinä katsotaan läpi asiakkaan tarpeet, projektien tilanne ja kaikkien seuraavat tehtävät. Käymme myös asiakkaan kanssa kehityksen tilannetta läpi viikoittain. Palaveeraan heidän kanssaan myös ratkaisuista. Omatoimista tekemistä minulla on, kun teen suunnittelua. Sen jälkeen ratkaisu siirtyy kehittäjille, ja minä toimin heidän tukenaan.”

Projektissa motivoivat laajat kokonaisuudet ja tekniset haasteet

Laurin työssä tärkeänä motivaattorina ovat tekniset haasteet. ”Kun tykkään itsekin devailusta, haluan välillä tehdä koeponnistuksen uudesta jutusta ennen kuin annan sen kehittäjille. Näin saan konkreettista tuntumaa siitä, miten ratkaisu toimii, jo ennen toteutukseen siirtymistä”, kertoo Lauri.

“Kehittäjän näkökulmasta on kivaa, että kokonaisuudet ovat laajoja ja prosessit oikeasti automatisoivat paljon, mikä antaa näin aikaa käsittelijöille keskittyä asiakaspalveluun”, projektissa mukana oleva HiQ:n integraatiokehittäjä Karo Raita kommentoi.

Lauri antaa myös asiakkaalle kiitosta hyvästä tekemisen meiningistä. ”Aalto-yliopiston kanssa on ollut mahtava työskennellä, sillä saan miettiä isompia kokonaisuuksia ja tarjolla on jatkuvasti positiivisia haasteita. Asiakastyössä on kivaa myös se, että saa nähdä ihmisiä ja jutella.”

Lisää projektista täällä

Kuvat: Sam Jamsen

Tutustu lisää
Arkea integraatioyksikössämme
Elina Pasasen urapolku
Elina aloitti HiQ:lla integraatiokehittäjänä. Matka on jatkunut palvelupäälliköksi ja esihenkilöksi. Tutustu Elinan uratarinaan ja lue, miten hän päätyi IT-alalle.
FAQ Frends integraatioyksikkö - Usein kysyttyjä kysymyksiä
Tästä blogista löydät vastauksia kysymyksiin, jotka askarruttavat monien hakijoidemme mieltä.
Työskentely Frends -integraatioyksikössä
Henkilöstökyselyissämme tekijämme toistuvasti kehuvat työtovereiden lisäksi työtehtäviä. Asiakkuudet ja projektit koetaan kiinnostaviksi ja hyödyllisiksi.
Integraatiokehittäjän työ HiQ:lla
Mitä integraatiokehittäjä tekee HiQlla? Kysyimme integraatiokehittäjiltämme mitä työ vaatii ja kenelle se sopii. Tutustu blogistamme lisää.
Trainee-kehittäjämme Juuson tarina
Juuson tie johti HiQ:lle trainee-ohjelman kautta. Tutustu Juuson uratarinaan ja lue, miksi juuri HiQ valikoitui trainee-paikaksi – ja mitä tapahtui ohjelman jälkeen.
Junior kehittäjämme Riina-Alisa
Meille on tärkeää, että saamme tarjota urapolkuja uraansa aloitteleville kehittäjille ja kasvattaa näin alalle uusia osaajia. Tutustu Riina-Alisan tarinaan.
Junior kehittäjämme Petteri
Petteri aloitti HiQ:lla harjoittelun kautta. Olimme iloisia, kun saimme Petterin taloon oppimaan ja pystymme näin tarjoamaan juniorkehittäjille urapolkua.
Tällaista on arki integraatioyksikön konsulttitiimeissä
Yksi tärkeimmistä viihtyvyyden syistä ovat mielenkiintoiset työtehtävät. "Integraatioissa rajapinnat ja teknologiat kehittyvät jatkuvasti eli koko ajan saa tutkia uutta.”
Onnellisten integraatiokonsulttien koti
HiQ:n integraatioyksikkö koostuu yli 70 konsultista. Tutustu mikä on HiQ:n konsulttitiimien hyvän hengen ”salaisuus”.
Esittelyssä Frends Operations -tiimi
Haluaisitko kurkata, millaista on Frends Operations -tiimin arki ja mitä kaikkea tiimissä pääsee tekemään? Tutustu blogista lisää.
HiQ Stage - Lähitaksi halusi tehdä taksin tilaamisen helpoksi. Hannu ja muu projektitiimi ottivat haasteen vastaan
Hannu Juottonen on HiQ:n integraatioarkkitehti, joka oli mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Lähitaksin Taksini-sovellusta yhdessä HiQ:n tiimin kanssa.
Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Elina Salo
Rekrytointi, Frendselina.salo@hiq.fi+358 45 677 4160