In-app ostot avautuvat

Tulevaisuudessa in-app ostot ovat myyntikanava tapauksissa, joissa se ennen ei ollut kannattavaa esimerkiksi liian suuren hinnan tai liian pienen katteen takia.

Apple must allow other payment methods than themselves in in-app purchases

Mobiilisovellusten in-app ostot avautumassa

10.9.2021 syntyi mobiilisovellusten tuottajien kannalta merkittävä ennakkopäätös. Apple ei voi pakottaa sovelluksia käyttämään vain ja ainoastaan Applen omaa maksuratkaisua in-app ostoja tehdessä. Sovelluksilla on nyt mahdollisuus käyttää omia (myös sovelluksen ulkopuolisia) ratkaisuja maksamiseen sovelluksessa. Päätöksen myötä on erittäin todennäköistä, että myös Google:n vastaava toiminta loppuu.

Tällä päätöksellä voi olla huomattavaa liiketoimintaa kasvattavaa vaikutusta. Vaihtamalla pois Applen in-app ostoista ja säästämällä Applen kateosuuden voi kasvattaa liiketoimintaa merkittävästi.

Tämä avaa uusia mielenkiintoisia liiketoimintamahdollisuuksia. Tulevaisuudessa in-app ostot ovat varteentotettava myyntikanava myös tapauksissa, joissa se ennen ei ollut kannattavaa esimerkiksi liian suuren hinnan tai liian pienen katteen takia.

Nyt voit kasvattaa liiketoimintaasi. Hyödynnä HiQ:n asiantuntijoita suunnittelemaan ja toteuttamaan juuri sinulle parhaiten sopivan maksamisen ratkaisun.

Perinteisesti sovelluskaupat (Apple ja Google) ovat in-app ostoissa vaatineet sovelluksilta heidän maksuratkaisun käyttöä tai sovellukset on poistettu kaupasta. Sovelluskaupat ovat ottaneet suuren katteen maksuista (15-30%), joka on aiheuttanut paljon keskustelua. Tulevaisuudessa onkin myös mielenkiintoista seurata miten Applen ja Googlen kateosuudet muuttuvat.

Ota yhteyttä niin varmistetaan, että saat kaiken hyödyn muutoksesta.

Sami Hammarberg
VP, Technologies
Sami Hammarberg

Sami Hammarberg

Sami Hammarberg
VP, Technologiessami.hammarberg@hiq.fi+358 40 125 7071