HiQ

In-app ostot avautuvat

Tulevaisuudessa in-app ostot ovat myyntikanava tapauksissa, joissa se ennen ei ollut kannattavaa esimerkiksi liian suuren hinnan tai liian pienen katteen takia.

Mobiilisovellusten in-app ostot avautumassa

10.9.2021 syntyi mobiilisovellusten tuottajien kannalta merkittävä ennakkopäätös. Apple ei voi pakottaa sovelluksia käyttämään vain ja ainoastaan Applen omaa maksuratkaisua in-app ostoja tehdessä. Sovelluksilla on nyt mahdollisuus käyttää omia (myös sovelluksen ulkopuolisia) ratkaisuja maksamiseen sovelluksessa. Päätöksen myötä on erittäin todennäköistä, että myös Google:n vastaava toiminta loppuu.

Tällä päätöksellä voi olla huomattavaa liiketoimintaa kasvattavaa vaikutusta. Vaihtamalla pois Applen in-app ostoista ja säästämällä Applen kateosuuden voi kasvattaa liiketoimintaa merkittävästi.

Tämä avaa uusia mielenkiintoisia liiketoimintamahdollisuuksia. Tulevaisuudessa in-app ostot ovat varteentotettava myyntikanava myös tapauksissa, joissa se ennen ei ollut kannattavaa esimerkiksi liian suuren hinnan tai liian pienen katteen takia.

Nyt voit kasvattaa liiketoimintaasi. Hyödynnä HiQ:n asiantuntijoita suunnittelemaan ja toteuttamaan juuri sinulle parhaiten sopivan maksamisen ratkaisun.

Perinteisesti sovelluskaupat (Apple ja Google) ovat in-app ostoissa vaatineet sovelluksilta heidän maksuratkaisun käyttöä tai sovellukset on poistettu kaupasta. Sovelluskaupat ovat ottaneet suuren katteen maksuista (15-30%), joka on aiheuttanut paljon keskustelua. Tulevaisuudessa onkin myös mielenkiintoista seurata miten Applen ja Googlen kateosuudet muuttuvat.

Ota yhteyttä niin varmistetaan, että saat kaiken hyödyn muutoksesta.

Sami Hammarberg
Mobiilipalvelutsami.hammarberg@hiq.fi
Sami Hammarberg

Sami Hammarberg

Sami Hammarberg
Mobiilipalvelutsami.hammarberg@hiq.fi+358 40 125 7071