iOS-sovellukset tulevat Mac App Storeen

Apple julkaisee uudet Macit tiistaina 10.11. Näissä laitteissa toimivat myös iOS-sovellukset. Ilman toimenpiteitä, ne tulevat jakoon myös Mac-sovelluskaupassa.

Puhelin langattomassa laturissa vihreällä näytöllä
Puhelin langattomassa laturissa vihreällä näytöllä

Maceihin sama prosessori kuin iPhoneissa

Applen uudet Macit tulevat käyttämään Applen omaa, iPhonea ja iPadia vastaavaa prosessoriarkkitehtuuria. Tämä mahdollistaa sovellusten jakelun entistä saumattomammin alustojen välillä. Käytännössä kaikki iOS-sovellukset, jotka eivät vaadi ainoastaan puhelimesta löytyviä ominaisuuksia, kuten kosketusta, toimivat automaattisesti myös kaikilla uusilla Maceilla.

Jakelu kannattaa estää ongelmien välttämiseksi

Ellei kehittäjä erikseen estä jakelua, kaikki App Storen sovellukset tulevat oletuksena myös Mac-käyttäjien saataville. Tämä tarkoittaa, että puhelimessa käytettäväksi tarkoitettu sovellus voi yhtäkkiä pyöriäkin tietokoneen ruudulla. Odotettavissa on kummallisuuksia liittyen ainakin käyttöliittymään, sijaintiin, kameroihin ja puhelinominaisuuksiin – käytännössä kaikkiin elementteihin, jotka ovat ominaisia puhelimelle, muttei koneelle. Jopa tietoturvaongelmat ovat mahdollisia. Onkin suositeltavaa estää sovelluksen jakelu Maceille, ainakin alkuun. Se tapahtuu App Store Connectista sovelluksen Pricing and Availability -otsikon alta kohdasta Apple Silicon Mac Availability. Uudelleenaktivoinnin voi tehdä koska tahansa.

Uudet kanavat ovat uusia mahdollisuuksia

Mobiilisovelluksille, joiden asiakashankintaan liittyy merkittävä kustannus, uudet jakelukanavat ovat aina avoimin mielin tutkittavia mahdollisuuksia. Uudet ominaisuudet ovat mahdollisuus ainakin peleille, joissa koneen tehoilla voidaan saavuttaa parempi kokemus. Muiden sovellusten osalta hyviä syitä uteliaisuuden lisäksi ei juurikaan ole esitetty. Jos edelläkävijyys on kuitenkin mielessä, suosittelemme kattavaa testausta ja sen aloittamista välittömästi. Testaus onnistuu jo nyt käyttäen uusinta macOS Big Sur 11 Beta -versiota.

Uusi Mac M1-prosessorilla julkaistiin tiistaina 10.11., joten mahdolliset toimenpiteet kannattaa tehdä heti. Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella, jos kaipaat apua.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä!

Jonas Pomoell
AI Lead Consultantjonas.pomoell@hiq.fi+358 45 6700 620