Timo Maisila vahvistamaan HiQ:n automaatio-osaamista

Maisilan tehtävä on auttaa HiQ:n asiakasyrityksiä ja -organisaatioita kehittämään liiketoimintaansa kannattavasti.

Timo Maisila on yksi HiQ:n tuoreimmista vahvistuksista. Diplomi-insinöörin koulutuksella ja vankalla prosessikehityksen ja automaatioiden kokemuksella Maisilan tehtävä on auttaa HiQ:n asiakasyrityksiä ja -organisaatioita kehittämään liiketoimintaansa kannattavasti. 

“Tehtävänäni on tuottaa asiakkaille lisäarvoa HiQ:n monipuolisilla työkaluilla. Laaja kokemus prosessien kehittämisestä ja automaatiosta auttaa ymmärtämään, miten liiketoimintaa voidaan tehostaa moderneilla ratkaisuilla”, Maisila kuvailee.

Kiinnostus toiminnan järkeistämistä kohtaan Maisilalla on ollut jo opiskeluajoista lähtien. Tutkinnon lopputyökin käsitteli prosessijohtamista. Maisila on työurallaan nähnyt, kuinka yritysten prosessit ja IT-arkkitehtuuri ovat muuttuneet vuosien saatossa.

“Liiketoiminta on ottanut kehittämisessä roolia IT:ltä. Esimerkiksi kehittämisessä hyödynnettäviä BPM-prosessikaavioita ei tehdä enää pelkästään isojen liiketoimintaprosessien- ja järjestelmien tasolla. Aivan pieniäkin kokonaisuuksia automatisoidaan, usein vieläpä suoraan liiketoiminnan itsensä toimesta.”

Toimivan ratkaisun rakentaminen vaatii pelisilmää

Maisilan työnkuvan keskiössä on rakentaa optimaalinen arkkitehtuuri, jossa hyödynnetään sopivassa määrin sekä moderneja että vakiintuneita teknologioita.

“Meillä on käytössämme markkinasta erottuva palvelupaletti, jolla voidaan aidosti tuoda maailmanluokan osaamista digitaaliseen kehitykseen.”

Maisila arvioi, että uusien teknologioiden tulvassakin keskeistä on pystyä luomaan ratkaisuja, jotka säästävät aikaa ja resursseja. Kyky arvioida kunkin ratkaisun kannattavuutta objektiivisesti korostuu.

“Esimerkiksi integraatiot ovat useimmissa tapauksissa edullisin ja nopein tapa tehdä kehitystä. Niiden luotettavuus on myös tutkitusti omaa luokkaansa. Joka paikkaan nekään eivät kuitenkaan taivu. Siksi usein paras ratkaisu yhdistää eri teknologioita – integraatiot edellä.”

HiQ:lla on Maisilan mukaan hyvät edellytykset auttaa asiakkaidensa strategian digitaalista jalkauttamista. Tuore yhdistyminen Lamia Oy:n kanssa antoi HiQ:lle entistä paremmat valmiudet erityisesti liiketoiminnan konsultointiin.

“Palvelumuotoilu on kaiken tekemisen ytimessä, laajan teknologiaosaamisen rinnalla.”

Kasvua yksilön hyvinvointia unohtamatta

Maisila viihtyy HiQ:n maanläheisessä ja reippaassa kulttuurissa, jonka osaksi hän on nopeasti päässyt.

“Olen alusta asti saanut kokea, että minut halutaan HiQ:lle. Tuntuu hienolta olla osa rentoa yhteisöä, joka tekee töitä, harrastaa ja osaa myös pitää hauskaa yhdessä. Tämä yhteisön liima tukee meitä tiukoissa paikoissa ja näkyy myös asiakkaalle korkeana laatuna.”

HiQ:lla arvostetaan ihmistä, mikä näkyy Maisilan mukaan päivittäin sekä vuorovaikutuksena että hyödyllisten työsuhde-etujen tasolla.

“Työpäivän aikana voi käydä kuntosalilla tai jumpassa, minkä lisäksi tarjolla on paljon arkea helpottavia etuja. Joulun välipäivinä oli mahdollista jopa tuoda lapset toimistolle hoitoon.”

Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Timo Maisila
Director, Automationtimo.maisila@hiq.fi+358 40 776 0968