HiQ

Junior integraatiokehittäjämme urapolku

Tutustu Junior-Frendziemme uratarinaan ja lue, mikä hänen mielestään on parasta HiQ:ssa ja Frendsissä.

Junior integraatiokehittäjämme

Olen Haaga-Heliasta pian valmistuva tietojenkäsittelytieteiden opiskelija. Aloitin HiQ:lla kesätyöntekijänä 2019 integraatiokehittäjäharjoittelijana Hopea-Apinat-tiimissä.

Miten sitten eksyin alalle?

Olen pienestä asti pitänyt tietokoneista ja tekniikasta, joten alavalinta ei tullut aivan puskista. Ensimmäisen kerran törmäsin ohjelmointiin ala-asteikäisenä, kun halusin tehdä itse nettisivuja. Harrastus jäi verrattain lyhyeksi, sillä lähikirjastosta löytyneet alan kirjat olivat joko englanniksi tai kielellisesti liian monimutkaisia ikäiselleni.

Kiinnostukseni alaan kuitenkin säilyi ja selatessani eri koulutuspaikkoja ja -vaihtoehtoja, tekninen ala oli selvä, mutta erikoistuminen ei. Kunnes törmäsin tietojenkäsittelyyn ja tietojenkäsittelytieteeseen: näistä kahdesta valitsin tietojenkäsittelyn ja pääsin aloittamaan opinnot sen parissa.

Tie johti HiQlle kesätöiden kautta

Toisen opintovuoden alussa, kun työharjoittelu alkoi kolkutella ovella, päätin hakea kesätöitä. Ajattelin, että plussaa tietenkin olisi jos samassa paikassa voisi hoitaa myös harjoittelun ja opinnäytetyön. Pääasia oli kuitenkin saada kokemusta omalta alalta.

Selailin alan yrityksiä ja avoimia työtehtäviä lähialueeltani ja HiQ oli yksi joka erottui positiivisesti yritysten joukosta. Projektit vaikuttivat mielenkiintoisilta, sijainti oli hyvä ja kesätyöhaku oli auki. Niinpä päätin hakea ja onnekseni minut valittiin.

Hakiessani HiQlle töihin minulla ei ollut täysin selkeää kuvaa siitä mitä integraatiot ovat. Asia oli tuttu lähinnä teoriatasolla ja tämä teoriatasokin oli melko ympäripyöreä. Hakuprosessissa pääsi tekemään rekrytehtäviä, joista näin jälkeenpäin katsottuna sai melko hyvän kuvan millaista työ tulee olemaan.

Kesätyöntekijänä sain melko pehmeän laskun työhommiin. Kesällä oli hiljaisempaa, kun kaikki olivat lomalla, joten pystyin rauhassa testailemaan ja ihmettelemään uusia teknologioita ilman kiirettä. Kesän jälkeen jatkoin HiQlla, suoritin työharjoittelun ja pääsin pikku hiljaa paremmin hommiin sisään. Sain opinnäytetyöhöni tehtävänannon HiQlta ja teen sitä nyt työn ohessa. Valmistuminen lähestyy kovaa vauhtia.

Miltä arki näyttää

Nykyään teen projekteissa aikalailla samaa kuin muutkin kehittäjät, vaikka toki opittavaa on vielä paljon. Työhöni kuuluu paljon muutostöitä jo olemassa oleviin integraatioihin. Esimerkiksi integraatiossa voi olla bugi, ja joskus mappausta tai logiikkaa pitää muuttaa. Olen myös suunnitellut ja toteuttanut jonkin verran uusia integraatioita ja API-rajapintoja. Myös erilaisissa palavereissa ja teknologiakatsauksissa on tullut istuttua, joten työelämä on alkanut käydä tutuksi.

Ennen töihin tuloa olin kerennyt tekemään muutamia ohjelmistoprojekteja lähinnä kouluprojekteina. Ohjelmistoprojektin rakenteen ja dynamiikan tunteminen on auttanut, kun tiesi vähän tiketeistä ja ryhmässä työskentelystä. Tietenkin ohjelmointitaidot ja kyky hahmottaa kokonaisuuksia auttaa työssä paljon.

Tähän asti HiQlla olen oppinut paljon erilaisista teknologioista ja toimintatavoista. Tuntuu, että opin joka projektista jotain uutta. Olen päässyt työskentelemään muun muassa C#-ohjelmointikielen sekä XSLTn, XMLn ja JSONin kanssa. Hiljalleen nämä kaikki ovat tulleet melko tutuiksi.

Parasta työssäni

Työssäni pidän eniten ongelmien ratkaisusta. Ja kun se ongelma vihdoin ratkeaa, niin onhan se hyvä fiilis. Uusien asioiden oppiminen on myös hauskaa, ja tällaisella alalla, josta ei ole ennen ollut kokemusta, oppii uutta melkein joka päivä.

HiQ:lla on ollut ehdottomasti parasta hyvä tiimihenki ja mukavat sekä tukea antavat työkaverit, viihtyisä toimisto, toimistokoirat ja kahvikone. Työ myös joustaa aina tarvittaessa, joten on helppo hoitaa esimerkiksi kouluasioita työn ohella.

Jatkossa tavoitteeni on oppia lisää eri teknologioista ja eri työkalujen käytöstä sekä miten niitä käytetään hyvin ja tehokkaasti. Tähän uskon, että HiQ tarjoaa hyvän ja monipuolisen ympäristön.

Kuvat: Sam Jamsen

Tutustu lisää
Arkea integraatioyksikössämme
Elina Pasasen urapolku
Elina aloitti HiQ:lla integraatiokehittäjänä. Matka on jatkunut palvelupäälliköksi ja esihenkilöksi. Tutustu Elinan uratarinaan ja lue, miten hän päätyi IT-alalle.
FAQ Frends integraatioyksikkö - Usein kysyttyjä kysymyksiä
Tästä blogista löydät vastauksia kysymyksiin, jotka askarruttavat monien hakijoidemme mieltä.
Työskentely Frends -integraatioyksikössä
Henkilöstökyselyissämme tekijämme toistuvasti kehuvat työtovereiden lisäksi työtehtäviä. Asiakkuudet ja projektit koetaan kiinnostaviksi ja hyödyllisiksi.
Integraatiokehittäjän työ HiQ:lla
Mitä integraatiokehittäjä tekee HiQlla? Kysyimme integraatiokehittäjiltämme mitä työ vaatii ja kenelle se sopii. Tutustu blogistamme lisää.
Trainee-kehittäjämme Juuson tarina
Juuson tie johti HiQ:lle trainee-ohjelman kautta. Tutustu Juuson uratarinaan ja lue, miksi juuri HiQ valikoitui trainee-paikaksi – ja mitä tapahtui ohjelman jälkeen.
Junior kehittäjämme Petteri
Petteri aloitti HiQ:lla harjoittelun kautta. Olimme iloisia, kun saimme Petterin taloon oppimaan ja pystymme näin tarjoamaan juniorkehittäjille urapolkua.
Tällaista on arki integraatioyksikön konsulttitiimeissä
Yksi tärkeimmistä viihtyvyyden syistä ovat mielenkiintoiset työtehtävät. "Integraatioissa rajapinnat ja teknologiat kehittyvät jatkuvasti eli koko ajan saa tutkia uutta.”
Onnellisten integraatiokonsulttien koti
HiQ:n integraatioyksikkö koostuu yli 70 konsultista. Tutustu mikä on HiQ:n konsulttitiimien hyvän hengen ”salaisuus”.
Esittelyssä Frends Operations -tiimi
Haluaisitko kurkata, millaista on Frends Operations -tiimin arki ja mitä kaikkea tiimissä pääsee tekemään? Tutustu blogista lisää.
HiQ Stage - Aalto-yliopiston integraatioita suunnittelemassa Lauri Toivanen tiiminsä kanssa
Aalto-yliopisto haluaa nopeutta ja virtaviivaisuutta vaativiin integraatioihin - Lauri tekee niistä totta HiQn integraatioalusta Frendsin avulla tiiminsä kanssa.
HiQ Stage - Lähitaksi halusi tehdä taksin tilaamisen helpoksi. Hannu ja muu projektitiimi ottivat haasteen vastaan
Hannu Juottonen on HiQ:n integraatioarkkitehti, joka oli mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Lähitaksin Taksini-sovellusta yhdessä HiQ:n tiimin kanssa.
Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Elina Salo
Recruitment, Frendselina.salo@hiq.fi+358 45 677 4160