HiQ

Työskentely Frends -integraatioyksikössä

Henkilöstökyselyissämme tekijämme toistuvasti kehuvat työtovereiden lisäksi työtehtäviä. Asiakkuudet ja projektit koetaan kiinnostaviksi ja hyödyllisiksi.

Millaista on työskentely Frends-integraatioyksikössä?

Saamme henkilöstökyselyissä usein kehuja mukavista ja osaavista työkavereista, vahvasta me-hengestä sekä työn joustavuudesta.

Toinen arvostettu asia ovat sopivan haastavat ja monipuoliset työtehtävät sekä kokemus, että omalla työllään pystyy auttamaan asiakasta ja tuottamaan heille jotain konkreettista ja aidosti hyödyllistä.

Millaista työ on? Tekijämme kertovat

Kysyimme Frends-integraatioyksikön tekijöiltä, mitkä asiat he ovat kokeneet töissään kiinnostaviksi, hyödyllisiksi tai mielekkäiksi joko itsensä tai asiakkaan kannalta. Näin he vastasivat:

"Pääsin ensimmäisenä vuotena perehtymään asiakkaalle kustomoituun Azure-ratkaisuun, ja toisena vuotena pystyin jo ylläpitämään ratkaisua sujuvasti. Samalla perehdyin syvällisesti Azuren tarjoamiin ominaisuuksiin." - Miksu, kehittäjä.

"Integraatioprojekteissa pääsee näkemään hyvin erilaisia ympäristöjä ja arkkitehtuureja. On mielenkiintoista nähdä, kuinka erilaisiin asioihin Frends taipuu julkishallinnosta teollisuuden järjestelmiin. Samalla on myös hienoa, että aikaisempien projektin kokemusten kautta pystyy ehdottamaan asiakkaille sopivia toteutusvaihtoehtoja eikä pyörää tarvitse keksiä aina uudestaan." - Pia, projektipäällikkö.

"Vaikka Frends on suunnattu nopeaan ja helppoon integraatiokehitykseen, toisinaan valmiisiin ominaisuuksiin pääsee tekemään myös kustomoitua C#-koodia. Siten voi taiteilla erikoisia tai hankalia toteutuksia toimiviksi paketeiksi." - Miksu, kehittäjä.

"REST API -hypeä kuuli johonkin aikaan paljon, mutta meillä pääsee todella kädet savessa työstämään avoimia rajapintoja asiakkaiden olemassa oleviin järjestelmiin." - Mikael, kehittäjä.

"Integraatiokonsultointi asiakasrajapinnassa on parhain tapa kehittää osaamistani ja hankkia itselleni mielekästä kokemusta. Käyttämämme työkalut ovat myös ajanmukaisia ja se tuo mielekkyyttä arkeen." - Risto, kehittäjä.

"On mielenkiintoista, kun pääsee tutustumaan halutessaan eri asiakkaisiin. Näin on mahdollisuus oppia koko ajan uutta ja minulla on myös tunne, että työtä arvostetaan." - Elina, palvelupäällikkö.

"Tehtävämme oli siirtää integraatiot BizTalk Serveriltä Frendsin päälle. BizTalk-ratkaisu oli melkoinen himmeli, vaikka tarve oli vain vastaanottaa dataa ja kirjoittaa sitä kantaan. Kummallinen, useaan tauluun kirjoittaminen ja triggerien käyttö johtui jostakin kannan vanhemman version rajoitteen kiertämisestä, jonka syvempi olemus jäi kollegan kanssa selvittämättä, vaikka siihen kulutettiin useampi kupponen kahvia. Kun kerroimme asiakkaalle palaverissa, kuinka yksinkertainen ja suoraviivainen Frends-ratkaisusta saatiin, meinasi asiakkaan projektipäällikkö kyherrellä itsensä tyytyväisyyttään tuolilta alas." - Ossi, kehittäjä.

“R&D kehittää Frends-alustaa jatkuvasti ja uusia versioita julkaistaessa pääsemme päivittämään niitä asiakkaille. Tämä tuo työhön lisää monipuolisuutta ja vastuuta. Tiimissämme on parasta se, että meillä vallitsee aidosti hyvä yhteishenki. Työntekijöistä pidetään hyvää huolta ja hierarkia on oikeasti talossa matala. Mahtavaa on myös se, että työssä pääsee oikeasti vaikuttamaan omaan työnkuvaan ja tehtäviin." - Jukka, Service & Software Consultant.

"Saan miettiä isompia kokonaisuuksia ja tarjolla on jatkuvasti positiivisia haasteita. Tekeminen Frends-integraatioalustan päälle on mielekästä – on innostavaa kun asiakas haluaa kokeilla uusia tuotteita ja teknologioita. Asiakastyössä on kivaa myös se, että saa nähdä ihmisiä ja jutella. Lisäksi kun tykkään itsekin devailusta, niin haluan välillä tehdä koeponnistuksen uudesta jutusta ennen, kuin annan sen kehittäjille. Näin saan konkreettista tuntumaa siitä, miten ratkaisu toimii jo ennen toteutukseen siirtymistä. HiQ:n matala organisaatio tekee myös mielestäni työnteosta sujuvaa.” - Lauri, integraatioarkkitehti.

“Kehittäjän näkökulmasta on kivaa, että kokonaisuudet ovat laajoja ja prosessit oikeasti automatisoivat paljon." - Karo, kehittäjä.

Tutustu lisää
Arkea integraatioyksikössämme
Elina Pasasen urapolku
Elina aloitti HiQ:lla integraatiokehittäjänä. Matka on jatkunut palvelupäälliköksi ja esihenkilöksi. Tutustu Elinan uratarinaan ja lue, miten hän päätyi IT-alalle.
FAQ Frends integraatioyksikkö - Usein kysyttyjä kysymyksiä
Tästä blogista löydät vastauksia kysymyksiin, jotka askarruttavat monien hakijoidemme mieltä.
Integraatiokehittäjän työ HiQ:lla
Mitä integraatiokehittäjä tekee HiQlla? Kysyimme integraatiokehittäjiltämme mitä työ vaatii ja kenelle se sopii. Tutustu blogistamme lisää.
Trainee-kehittäjämme Juuson tarina
Juuson tie johti HiQ:lle trainee-ohjelman kautta. Tutustu Juuson uratarinaan ja lue, miksi juuri HiQ valikoitui trainee-paikaksi – ja mitä tapahtui ohjelman jälkeen.
Junior kehittäjämme Riina-Alisa
Meille on tärkeää, että saamme tarjota urapolkuja uraansa aloitteleville kehittäjille ja kasvattaa näin alalle uusia osaajia. Tutustu Riina-Alisan tarinaan.
Junior kehittäjämme Petteri
Petteri aloitti HiQ:lla harjoittelun kautta. Olimme iloisia, kun saimme Petterin taloon oppimaan ja pystymme näin tarjoamaan juniorkehittäjille urapolkua.
Tällaista on arki integraatioyksikön konsulttitiimeissä
Yksi tärkeimmistä viihtyvyyden syistä ovat mielenkiintoiset työtehtävät. "Integraatioissa rajapinnat ja teknologiat kehittyvät jatkuvasti eli koko ajan saa tutkia uutta.”
Onnellisten integraatiokonsulttien koti
HiQ:n integraatioyksikkö koostuu yli 70 konsultista. Tutustu mikä on HiQ:n konsulttitiimien hyvän hengen ”salaisuus”.
Esittelyssä Frends Operations -tiimi
Haluaisitko kurkata, millaista on Frends Operations -tiimin arki ja mitä kaikkea tiimissä pääsee tekemään? Tutustu blogista lisää.
HiQ Stage - Aalto-yliopiston integraatioita suunnittelemassa Lauri Toivanen tiiminsä kanssa
Aalto-yliopisto haluaa nopeutta ja virtaviivaisuutta vaativiin integraatioihin - Lauri tekee niistä totta HiQn integraatioalusta Frendsin avulla tiiminsä kanssa.
HiQ Stage - Lähitaksi halusi tehdä taksin tilaamisen helpoksi. Hannu ja muu projektitiimi ottivat haasteen vastaan
Hannu Juottonen on HiQ:n integraatioarkkitehti, joka oli mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Lähitaksin Taksini-sovellusta yhdessä HiQ:n tiimin kanssa.
Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Elina Salo
Rekrytointi, Frendselina.salo@hiq.fi+358 45 677 4160