Työskentely Frends -integraatioyksikössä

Henkilöstökyselyissämme tekijämme toistuvasti kehuvat työtovereiden lisäksi työtehtäviä. Asiakkuudet ja projektit koetaan kiinnostaviksi ja hyödyllisiksi.

Millaista on työskentely Frends-integraatioyksikössä?

Saamme henkilöstökyselyissä usein kehuja mukavista ja osaavista työkavereista, vahvasta me-hengestä sekä työn joustavuudesta.

Toinen arvostettu asia ovat sopivan haastavat ja monipuoliset työtehtävät sekä kokemus, että omalla työllään pystyy auttamaan asiakasta ja tuottamaan heille jotain konkreettista ja aidosti hyödyllistä.

Millaista työ on? Tekijämme kertovat

Kysyimme Frends-integraatioyksikön tekijöiltä, mitkä asiat he ovat kokeneet töissään kiinnostaviksi, hyödyllisiksi tai mielekkäiksi joko itsensä tai asiakkaan kannalta. Näin he vastasivat:

"Pääsin ensimmäisenä vuotena perehtymään asiakkaalle kustomoituun Azure-ratkaisuun, ja toisena vuotena pystyin jo ylläpitämään ratkaisua sujuvasti. Samalla perehdyin syvällisesti Azuren tarjoamiin ominaisuuksiin." - Miksu, kehittäjä.

"Integraatioprojekteissa pääsee näkemään hyvin erilaisia ympäristöjä ja arkkitehtuureja. On mielenkiintoista nähdä, kuinka erilaisiin asioihin Frends taipuu julkishallinnosta teollisuuden järjestelmiin. Samalla on myös hienoa, että aikaisempien projektin kokemusten kautta pystyy ehdottamaan asiakkaille sopivia toteutusvaihtoehtoja eikä pyörää tarvitse keksiä aina uudestaan." - Pia, projektipäällikkö.

"Vaikka Frends on suunnattu nopeaan ja helppoon integraatiokehitykseen, toisinaan valmiisiin ominaisuuksiin pääsee tekemään myös kustomoitua C#-koodia. Siten voi taiteilla erikoisia tai hankalia toteutuksia toimiviksi paketeiksi." - Miksu, kehittäjä.

"REST API -hypeä kuuli johonkin aikaan paljon, mutta meillä pääsee todella kädet savessa työstämään avoimia rajapintoja asiakkaiden olemassa oleviin järjestelmiin." - Mikael, kehittäjä.

"Integraatiokonsultointi asiakasrajapinnassa on parhain tapa kehittää osaamistani ja hankkia itselleni mielekästä kokemusta. Käyttämämme työkalut ovat myös ajanmukaisia ja se tuo mielekkyyttä arkeen." - Risto, kehittäjä.

"On mielenkiintoista, kun pääsee tutustumaan halutessaan eri asiakkaisiin. Näin on mahdollisuus oppia koko ajan uutta ja minulla on myös tunne, että työtä arvostetaan." - Elina, palvelupäällikkö.

"Tehtävämme oli siirtää integraatiot BizTalk Serveriltä Frendsin päälle. BizTalk-ratkaisu oli melkoinen himmeli, vaikka tarve oli vain vastaanottaa dataa ja kirjoittaa sitä kantaan. Kummallinen, useaan tauluun kirjoittaminen ja triggerien käyttö johtui jostakin kannan vanhemman version rajoitteen kiertämisestä, jonka syvempi olemus jäi kollegan kanssa selvittämättä, vaikka siihen kulutettiin useampi kupponen kahvia. Kun kerroimme asiakkaalle palaverissa, kuinka yksinkertainen ja suoraviivainen Frends-ratkaisusta saatiin, meinasi asiakkaan projektipäällikkö kyherrellä itsensä tyytyväisyyttään tuolilta alas." - Ossi, kehittäjä.

“R&D kehittää Frends-alustaa jatkuvasti ja uusia versioita julkaistaessa pääsemme päivittämään niitä asiakkaille. Tämä tuo työhön lisää monipuolisuutta ja vastuuta. Tiimissämme on parasta se, että meillä vallitsee aidosti hyvä yhteishenki. Työntekijöistä pidetään hyvää huolta ja hierarkia on oikeasti talossa matala. Mahtavaa on myös se, että työssä pääsee oikeasti vaikuttamaan omaan työnkuvaan ja tehtäviin." - Jukka, Service & Software Consultant.

"Saan miettiä isompia kokonaisuuksia ja tarjolla on jatkuvasti positiivisia haasteita. Tekeminen Frends-integraatioalustan päälle on mielekästä – on innostavaa kun asiakas haluaa kokeilla uusia tuotteita ja teknologioita. Asiakastyössä on kivaa myös se, että saa nähdä ihmisiä ja jutella. Lisäksi kun tykkään itsekin devailusta, niin haluan välillä tehdä koeponnistuksen uudesta jutusta ennen, kuin annan sen kehittäjille. Näin saan konkreettista tuntumaa siitä, miten ratkaisu toimii jo ennen toteutukseen siirtymistä. HiQ:n matala organisaatio tekee myös mielestäni työnteosta sujuvaa.” - Lauri, integraatioarkkitehti.

“Kehittäjän näkökulmasta on kivaa, että kokonaisuudet ovat laajoja ja prosessit oikeasti automatisoivat paljon." - Karo, kehittäjä.

Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Elina Salo
Rekrytointi, Frendselina.salo@hiq.fi+358 45 677 4160