HiQ luottaa yhteistyössä avoimuuteen ja molemminpuoliseen kunnioitukseen

HiQ vaalii pitkäaikaisia kumppanuussuhteita, joissa tärkeintä on avoimuus ja molemminpuolinen kunnioitus.

HiQ vaalii pitkäaikaisia kumppanuussuhteita, joissa tärkeintä on avoimuus ja molemminpuolinen kunnioitus.

Tech Recruiter, Linda Karisto, työskentelee HiQ:lla osana tiimiä, joka on keskittynyt aktiivisesti kasvattamaan osaajaverkostoa ja huolehtimaan alihankintasuhteista. Karisto kertoo, että kun sopivaa erityisosaamista ei löydy talon sisältä, lähdetään sitä nopeasti etsimään kumppaniverkostosta.

“Meillä on usein tekniset kriteerit, joiden pohjalta lähdemme etsimään sopivaa osaajaa asiakasorganisaatiomme tarpeelle. Kokemuksen kautta sitä oppii kuuntelemaan rivien välistä, millaista persoonaa haetaan.”

Kariston mukaan avoimuus sekä asiakasorganisaation että yhteistyökumppanin suuntaan kantaa pitkälle.

“On kaikkien edun mukaista, että projektiin valittu osaaja viihtyy roolissaan ja työnkuva on hänelle mielekäs. Pitkäaikaiset asiakas- ja yhteistyökumppanuussuhteet helpottavat oikean matchin löytämistä. Toiveista ja odotuksista täytyy pystyä puhumaan rehellisesti.”

Viestintätaidot ratkaisevat myös teknisisissä työnkuvissa

Yksi HiQ:n luottokumppaneista on kotimainen ohjelmistotalo Solidabis, jonka kanssa on tehty jo yli kymmenen yhteisprojektia. Paavo Koskelin, Solidabiksen Head of Application Development arvioi, että tärkeintä yhteistyössä on reiluus.

“Aidon kumppanuuden kautta voimme laajentaa omaa tekemistämme. Olemme saaneet hyviä ihmisiä sisään siksi, että tarjoamme oikeanlaisia hommia. Ammattilaisemme pääsevät tekemään sitä, mitä oikeasti haluavat.”

Head of Application Development, Solidabis

Paavo Koskelin

Strategian keskiössä ovatkin kiinnostavat projektit – eivät sirkushuvit.

“Tarjoamme laadukkaat työvälineet ja hyvät yhteistyökumppanuudet. Emme yritä houkutella työntekijöitä niin sanotuilla sirkushuveilla. Toki meilläkin tätä harrastetaan, mutta ne eivät saa olla pääasia.”

Koskelin kertoo, että Solidabiksen rekrytoinnissa kiinnitetään erityishuomiota hakijoiden arvoihin ja intresseihin.

“Kokemus on tärkeää, mutta lisäksi odotamme ulospäinsuuntautuneisuutta ja avoimuutta. Ilman riittäviä viestintätaitoja asiakasorganisaatiossa ei voi pärjätä.”

Karisto nyökyttelee ja toteaa, että osaajan ulosannista voi päätellä paljon.

“Omaan intuitioon täytyy uskaltaa luottaa. Etenkin silloin, jos speksatussa roolissa tulee kommunikoida asiakkaan business-päättäjille asioita, tulee henkilön viestintäosaamisen olla riittävän vahva.”

Laaja projektitarjooma ja sujuva yhteydenpito 

Karisto kuvailee, että HiQ on halunnut tehdä yhteistyökumppaneille yhteydenoton helpoksi.

“Vähimmillään riittää, että laittaa meille lomakkeen kautta viestiä, kuka on, ja millaisia projekteja haluaisi tehdä. Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin. Saamme usein palautetta siitä, kuinka helppo kanssamme on tehdä töitä, sillä asiat etenevät ja olemme täsmällisiä.”

Projekteja on tarjolla paljon niin pankki- ja vakuutusalalla, media-alalla kuin vaikkapa operaattorialalla. Karisto kertoo, että palaute kumppaneiden suunnalta on positiivista.

“Yhteistyökumppanimme pääsevät mukaan isoihin projekteihin, työskentelemään muiden huippuosaajien kanssa. Meillä on asiakkainamme paljon isoja organisaatioita: esimerkiksi pörssiyhtiöitä. Osaajat pääsevät tekemään töitä moderneilla teknologioilla ja kehittymään usein juuri heitä kiinnostavilla osa-alueilla.”

Usein projekteja löytyy nopeallakin aikataululla.

“Paljonhan on kyse siitä, millainen osaaminen tekijällä on. Jos kyse ei ole täysin niche-osaamisesta, niin projekti voi löytyä parhaimmillaan jo samankin päivän tai viikon aikana.”

Kiinnostaako yhteistyö HiQ:n kanssa? Lue lisää ja kerro meille omasta tai yrityksesi palveluista ja kiinnostuksenkohteista: Alihankintakumppanuudet

Contact

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Mika Kinnunen
VP, Subcontractingmika.kinnunen@hiq.fi+358 45 111 0174