HiQ

Helen integraatioratkaisut FRENDS:llä

Helen on toteuttanut satoja integraatioita ja apeja FRENDS-integraatioalustan kautta.

Helen integraatioratkaisut FRENDS:llä

Helen on toteuttanut satoja integraatioita ja apeja FRENDS-integraatioalustan kautta.

Haaste

Helen on palkittu maailman tehokkaimpana kaupunkienergian tuottajana, ja se palvelee yli 400 000 asiakasta eri puolilla Suomea. Helen kattaa kaukolämmöllä yli 90 % Helsingin lämmitystarpeesta ja laajentaa energiatehokasta kaukojäähdytystä Helsingissä. Edelläkävijänä Helen tuo jatkuvasti uusia palveluita markkinoille kuten aurinkovoimalaratkaisuja ja Jousto-palvelua yrityksille. Kiinnostus sähköisen liikenteen latausratkaisuihin on kasvanut kaikissa Helenin asiakasryhmissä, ja Helen on vahvasti mukana luomassa uusia sähköisen liikenteen palveluja ja toimintamalleja.

Kasvutavoitteet sekä uudet innovatiiviset energiaratkaisut asettavat korkeat vaatimukset myös Helenin taustajärjestelmille. Helenillä on pitkät perinteet järjestelmiensä integroinneista. Käytössä on vuosien aikana ollut useampiakin eri sovelluksia, mutta tarpeiden monipuolistuessa ja volyymien lisääntyessä olemassa olleiden integraatioratkaisujen ominaisuudet eivät enää kaikilta osin vastanneet Helenin tarpeeseen.

Tavoite

Tavoitteena oli uudistaa integraatioiden toteutuksen toimintamallia niin, että yhdellä integraatioratkaisulla pystytään toteuttamaan joustavasti liiketoimintojen kehitystarpeet sekä taustajärjestelmien vaiheittainen uusinta. Lisäksi uusien SaaS-mallilla toteutettujen palveluiden integraatiot tarvitsivat uudenlaisia ratkaisuja. Tietovirtojen keskitetylle hallinnalle ja valvonnalle laitettiin uudistuksessa erityistä painoarvoa.

Erityisesti sähkömittareiden etäluennan yleistyessä 2010-luvulla, isojen datamassojen käsittelyn piti toimia saumattomasti uudella integraatioalustalla. Toisaalta vaatimuksena oli pystyä luomaan alusta uudenaikaisten prosessien ja toimintamallien kehittämiselle sekä API-rajapintojen julkaisulle.

Ratkaisu

HiQ:n FRENDS-integraatioalustalla Helen voi toteuttaa uusia prosessiautomaatio- ja sovellusintegraatioratkaisuja entistä nopeammin ja tehokkaammin. FRENDS mahdollistaa myös eri ikäisten ja eri teknologioilla toteutettujen taustajärjestelmien integraatiot. Prosessien automatisointi on helpottunut, ja vanhojenkin taustajärjestelmien integraatiot kolmansille osapuolille voidaan toteuttaa nykyaikaisin menetelmin. Helen voi hyödyntää kattavasti ja tehokkaasti API-rajapintoja FRENDSin avulla.

Tulokset

Helen on toteuttanut satoja integraatioita FRENDS-integraatioalustan kautta. Uusi integraatioalusta on myös mahdollistanut erilaisten ratkaisumallien ja toteutusten käyttöönoton prosessien automatisoinneissa, joita ei aiemmilla tuoteratkaisuilla voitu toteuttaa. FRENDS-integraatioalustan avulla on esimerkiksi automatisoitu asiakaspalvelun rutiinitöitä merkittävästi, ja asiakaspalvelun työnkuvat ovat muuttuneet.

+13%

Lisää näkyvyyttä

-23%

Vähemmän päästöjä

22%

Lisää käyttäjiä

11%

Lisää tehokkutta

Sujuvaa yhteistyötä osaavien tiimien kesken

Yhteistyö sujuu Helenin ja HiQ:n välillä hyvin. HiQ:n vahva toimialaosaaminen näkyy projekteissa ja muutoshallinnassa vahvasti. Yhteisesti sovitut toimintamallit ylläpidon ja häiriönhallinnan osalta toimivat hyvin, ja kehitysasioiden edistäminen sekä niihin liittyvän resursoinnin toimintakonsepti on joustava.

Yhteistyö HiQ:n kanssa on sujunut erinomaisesti. Kuuntelette toiveitamme ja keksitte loistavia teknisiä ratkaisuja, joilla voimme ratkaista tarpeemme

Helen
Tietojärjestelmäpäällikkö
Tutustu lisää
Integraatioreferenssejämme
OPR-Finance sai tehokkuutta frends-integraatioalustasta
OPR-Finance Oy valitsi frends-integraatioalustan, joka on antanut jatkoaikaa Legacy-järjestelmille sekä nopeuttanut järjestelmien kehityksestä tuotantoon menoaikaa.
Kuopion Energia valitsi RPA-haasteeseensa HiQ:n Hyperautomaatioratkaisun
Kuopion Energia on käyttänyt HiQ:n integraatioalusta FRENDSiä vuodesta 2018. Yhteistyö syvenee kattamaan ohjelmistorobotiikan ratkaisut ja tukipalvelun.
Nurminen Logistics – Biztalkista Frends-hyperautomaatioalustaan
Nurminen Logistics valitsi HiQ:n nykyisten Biztalk-integraatioiden tukikumppaniksi sekä toimittamaan uudet integraatiot valitsemalleen Frends-hyperautomaatioalustalle
Integraatiosta hyperautomaatioon
Aalto tekee avoimet rajapintansa ja sisäiset integraationsa frends -integraatioalustalla. RPA on korvattu tekoälyllistetyllä hyperautomaatiolla.
S-Pankki integroi Frends:llä
S-Pankki teki Integraatiot, prosessiautomaatiot ja APIt Frends:llä kustannusten ollessa kolmannes aiempaan ratkaisuun verrattuna.
Eltelin moderni prosessiautomaatio
Automatisoidut työtilausprosessit tuovat kustannussäästöjä, luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä
Turku Energia integroi Frends:llä
Frends -integraatioalustan avulla Turku Energia on tehnyt ketterästi uusia integraatioita ja muokannut vanhoja tehokkaammiksi.
HAMK integroi FRENDS:llä
HAMK otti niskalenkin integraatiokehityksestään FRENDS-integraatioalustan avulla.
Arc Technology - HR-integraatioita
HiQ:n integraatioalusta FRENDS tarjoaa integraatiot Arc Technologyn omien, asiakkaiden, ja kolmansien osapuolten tietojärjestelmien välille.
Viestilehdet valitsi FRENDS:n eiPaaS
Viestilehdet ja HiQ Finland ovat tehneet sopimuksen FRENDS-integraatioalustan toimittamisesta
HiQ tuo Raisiolle säästöjä ja lisää liiketoiminnan joustavuutta
Raisio otti onnistuneesti käyttöön HiQ:n frends-integraatioalustan yksinkertaistamaan liiketoimintaprosesseja
MTV ja HiQ strategiseen kumppanuuteen
HiQ:n ketteryys ja ammattitaito vastaavat MTV:n nopeasti muuttuviin tarpeisiin.
Integraatiot luovat Nevelle liiketoimintaa
HiQ ICC ohjaa Neven integraatioratkaisujen kehittämistä, ylläpitoa ja tuotannon toimintaa liiketoiminnan tarpeet huomioiden.
Taksini - moderni kuljetusratkaisu
Digitaalinen alusta tukee Lähitaksin liiketoimintaa. Sitä hyödynnetään myös modernissa ja helppokäyttöisessä Taksini-mobiilisovelluksessa.
Haminan Energia valitsi HiQ:n kehittämän frendsin uudeksi integraatioalustakseen
Digitalisoitunut toimintaympäristö edellyttää luotettavan ja helposti hallittavan integraatioalustan. Haminan Energia valitsi frendsin tuomaan tehokkuutta toimintaansa.
Oras luottaa Frends-integraatioalustaan
Tehokas integraatio säästää rahaa, lisää läpinäkyvyyttä ja parantaa mahdollisten virheiden hallintaa.
ISS otti käyttöön uuden Frends-integraatioympäristön osana ERP-uudistushanketta
ISS Palvelut on yksi suurimmista yksityisistä työnantajista Suomessa ja johtava kiinteistöpalveluyritys. HiQ:n ja ISS:n kumppanuus on jatkunut jo vuodesta 2013.
Integroi

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Antti Toivanen
Integraatiopalvelut & RPAantti.toivanen@hiq.fi+358 40 715 1935