HiQ

Lohjan kaupunki automatisoi prosesseja

HiQ:n FRENDS-integraatioalusta auttaa Lohjan kaupunkia automatisoimaan kriittiset prosessit.

Lohja - kriittiset integraatiot FRENDS:llä

Lohjanjärven ympärillä on asuttu muinaisajoista asti. Keskiajalla Lohjasta tuli alueen kirkollinen ja kaupallinen keskus. Runsaan sadan vuoden aikana Lohjan keskusalue on kasvanut teollisuuspaikkakunnaksi, nykyajan palvelukeskukseksi ja Helsingin metropolialueen läntiseksi aluekeskukseksi. Edullinen liikenteellinen sijainti paranee edelleen ratayhteyden myötä. Lohjan järviluonto harjuineen on ainutlaatuinen kokonaisuus.

Mihin integraatioalustaa tarvittiin?

Kasvavan kaupungin tietojärjestelmiltä vaaditaan joustavuutta ja tehokuutta. Aikaisemmin Lohjan kaupungin järjestelmien väliset tiedonsiirrot hoidettiin scripteillä paikallisilla palvelimilla ja ajastettuina siirtoina ja eräajoina. Virhetilanteiden sattuessa ongelman selvitys oli hyvin haastavaa.

FRENDS liikuttaa kriittistä dataa

HiQ:n FRENDS-integraatioalustan kautta hoidetaan lähes 800 päivittäistä tiedonsiirtoa. Nämä prosessit koostuvat terveydenhuollon, sosiaalitoimen, kaupunkitekniikan sekä talous- ja henkilöstöhallinnon tuotannonohjauksien välisistä siirroista. Voidaankin sanoa, että FRENDS pyörittää Lohjan kaupungin rattaita. ”Erityisen tyytyväisiä olemme olleet automaattisista sähköpostiraporteista, jolloin saadaan tieto aineiston siirtymisestä, eikä tarvitse arvailla siirtyikö data vai ei. Lisäksi prosessit eivät ole aikaisempaan tapaan henkilösidonnaisia, prosessimme eivät enää pysähdy henkilövaihdoksiin tai poissaoloihin,” kertoo Mikael Puusa, tietohallintopäällikkö Lohjan kaupungilta. ”Myös mahdollisten häiriötilainteiden selvitys on virtaviivaistunut. Ennen ongelmanselvitys oli haastavaa, nykyään ei tarvitse etsiä missä vika piilee ja pääsemme heti tekemään korjaavia toimenpiteitä,” Puusa jatkaa.

Yhteistyö HiQ:n ja Lohjan kaupungin välillä on suoraviivaista ja helppoa. FRENDS-integraatioalustan kotimaisuus on meille myös iso juttu. Tiedämme, että apua on aina saatavilla suomeksi.

Mikael Puusa
tietohallintopäällikkö

Yhteistyötä ja vahvaa omaa osaamista

Lohjan kaupunki hankki FRENDS-integraatioalustan vuonna 2003. Yhtenä suurimmista eduista on mahdollisuus keskittää kaikki integraatiot yhden alustan ja toimittajan ympärille, jolloin Lohjalla on myös voitu kerryttää omaa integraatio-osaamista. FRENDS:in ja integraatioiden parissa Lohjalla työskentelee 7 hengen tiimi. FRENDS on koettu erittäin helppokäyttöiseksi - Lohjalla onkin tehty kahta prosessia lukuun ottamatta kaikki prosessit itse. Kun tapahtuu virhe, HiQ:n tukipalvelu pystyy ratkaisemaan siirto-ongelmat asiakkaan odottaessa. Vielä ei ole vastaan tullut ongelmaa, jota ei olisi ratkaistu nopeasti.

Liittyvää
Integraatioreferenssejämme
OPR-Finance sai tehokkuutta frends-integraatioalustasta
OPR-Finance Oy valitsi frends-integraatioalustan, joka on antanut jatkoaikaa Legacy-järjestelmille sekä nopeuttanut järjestelmien kehityksestä tuotantoon menoaikaa.
Kuopion Energia valitsi RPA-haasteeseensa HiQ:n Hyperautomaatioratkaisun
Kuopion Energia on käyttänyt HiQ:n integraatioalusta FRENDSiä vuodesta 2018. Yhteistyö syvenee kattamaan ohjelmistorobotiikan ratkaisut ja tukipalvelun.
Nurminen Logistics – Biztalkista Frends-hyperautomaatioalustaan
Nurminen Logistics valitsi HiQ:n nykyisten Biztalk-integraatioiden tukikumppaniksi sekä toimittamaan uudet integraatiot valitsemalleen Frends-hyperautomaatioalustalle
Integraatiosta hyperautomaatioon
Aalto tekee avoimet rajapintansa ja sisäiset integraationsa frends -integraatioalustalla. RPA on korvattu tekoälyllistetyllä hyperautomaatiolla.
S-Pankki integroi Frends:llä
S-Pankki teki Integraatiot, prosessiautomaatiot ja APIt Frends:llä kustannusten ollessa kolmannes aiempaan ratkaisuun verrattuna.
Eltelin moderni prosessiautomaatio
Automatisoidut työtilausprosessit tuovat kustannussäästöjä, luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä
Helen integraatioratkaisut FRENDS:llä
Helen on toteuttanut satoja integraatioita ja apeja FRENDS-integraatioalustan kautta.
Turku Energia integroi Frends:llä
Frends -integraatioalustan avulla Turku Energia on tehnyt ketterästi uusia integraatioita ja muokannut vanhoja tehokkaammiksi.
HAMK integroi FRENDS:llä
HAMK otti niskalenkin integraatiokehityksestään FRENDS-integraatioalustan avulla.
Arc Technology - HR-integraatioita
HiQ:n integraatioalusta FRENDS tarjoaa integraatiot Arc Technologyn omien, asiakkaiden, ja kolmansien osapuolten tietojärjestelmien välille.
Viestilehdet valitsi FRENDS:n eiPaaS
Viestilehdet ja HiQ Finland ovat tehneet sopimuksen FRENDS-integraatioalustan toimittamisesta
HiQ tuo Raisiolle säästöjä ja lisää liiketoiminnan joustavuutta
Raisio otti onnistuneesti käyttöön HiQ:n frends-integraatioalustan yksinkertaistamaan liiketoimintaprosesseja
MTV ja HiQ strategiseen kumppanuuteen
HiQ:n ketteryys ja ammattitaito vastaavat MTV:n nopeasti muuttuviin tarpeisiin.
Integraatiot luovat Nevelle liiketoimintaa
HiQ ICC ohjaa Neven integraatioratkaisujen kehittämistä, ylläpitoa ja tuotannon toimintaa liiketoiminnan tarpeet huomioiden.
Taksini - moderni kuljetusratkaisu
Digitaalinen alusta tukee Lähitaksin liiketoimintaa. Sitä hyödynnetään myös modernissa ja helppokäyttöisessä Taksini-mobiilisovelluksessa.
Haminan Energia valitsi HiQ:n kehittämän frendsin uudeksi integraatioalustakseen
Digitalisoitunut toimintaympäristö edellyttää luotettavan ja helposti hallittavan integraatioalustan. Haminan Energia valitsi frendsin tuomaan tehokkuutta toimintaansa.
Oras luottaa Frends-integraatioalustaan
Tehokas integraatio säästää rahaa, lisää läpinäkyvyyttä ja parantaa mahdollisten virheiden hallintaa.
ISS otti käyttöön uuden Frends-integraatioympäristön osana ERP-uudistushanketta
ISS Palvelut on yksi suurimmista yksityisistä työnantajista Suomessa ja johtava kiinteistöpalveluyritys. HiQ:n ja ISS:n kumppanuus on jatkunut jo vuodesta 2013.
Integroi

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Antti Toivanen
Integraatiopalvelut & RPAantti.toivanen@hiq.fi+358 40 715 1935