Lohjan kaupunki automatisoi prosesseja

HiQ:n FRENDS-integraatioalusta auttaa Lohjan kaupunkia automatisoimaan kriittiset prosessit.

Lohja - kriittiset integraatiot FRENDS:llä

Lohjanjärven ympärillä on asuttu muinaisajoista asti. Keskiajalla Lohjasta tuli alueen kirkollinen ja kaupallinen keskus. Runsaan sadan vuoden aikana Lohjan keskusalue on kasvanut teollisuuspaikkakunnaksi, nykyajan palvelukeskukseksi ja Helsingin metropolialueen läntiseksi aluekeskukseksi. Edullinen liikenteellinen sijainti paranee edelleen ratayhteyden myötä. Lohjan järviluonto harjuineen on ainutlaatuinen kokonaisuus.

Mihin integraatioalustaa tarvittiin?

Kasvavan kaupungin tietojärjestelmiltä vaaditaan joustavuutta ja tehokuutta. Aikaisemmin Lohjan kaupungin järjestelmien väliset tiedonsiirrot hoidettiin scripteillä paikallisilla palvelimilla ja ajastettuina siirtoina ja eräajoina. Virhetilanteiden sattuessa ongelman selvitys oli hyvin haastavaa.

FRENDS liikuttaa kriittistä dataa

HiQ:n FRENDS-integraatioalustan kautta hoidetaan lähes 800 päivittäistä tiedonsiirtoa. Nämä prosessit koostuvat terveydenhuollon, sosiaalitoimen, kaupunkitekniikan sekä talous- ja henkilöstöhallinnon tuotannonohjauksien välisistä siirroista. Voidaankin sanoa, että FRENDS pyörittää Lohjan kaupungin rattaita. ”Erityisen tyytyväisiä olemme olleet automaattisista sähköpostiraporteista, jolloin saadaan tieto aineiston siirtymisestä, eikä tarvitse arvailla siirtyikö data vai ei. Lisäksi prosessit eivät ole aikaisempaan tapaan henkilösidonnaisia, prosessimme eivät enää pysähdy henkilövaihdoksiin tai poissaoloihin,” kertoo Mikael Puusa, tietohallintopäällikkö Lohjan kaupungilta. ”Myös mahdollisten häiriötilainteiden selvitys on virtaviivaistunut. Ennen ongelmanselvitys oli haastavaa, nykyään ei tarvitse etsiä missä vika piilee ja pääsemme heti tekemään korjaavia toimenpiteitä,” Puusa jatkaa.

Yhteistyö HiQ:n ja Lohjan kaupungin välillä on suoraviivaista ja helppoa. FRENDS-integraatioalustan kotimaisuus on meille myös iso juttu. Tiedämme, että apua on aina saatavilla suomeksi.

tietohallintopäällikkö

Mikael Puusa

Yhteistyötä ja vahvaa omaa osaamista

Lohjan kaupunki hankki FRENDS-integraatioalustan vuonna 2003. Yhtenä suurimmista eduista on mahdollisuus keskittää kaikki integraatiot yhden alustan ja toimittajan ympärille, jolloin Lohjalla on myös voitu kerryttää omaa integraatio-osaamista. FRENDS:in ja integraatioiden parissa Lohjalla työskentelee 7 hengen tiimi. FRENDS on koettu erittäin helppokäyttöiseksi - Lohjalla onkin tehty kahta prosessia lukuun ottamatta kaikki prosessit itse. Kun tapahtuu virhe, HiQ:n tukipalvelu pystyy ratkaisemaan siirto-ongelmat asiakkaan odottaessa. Vielä ei ole vastaan tullut ongelmaa, jota ei olisi ratkaistu nopeasti.

Integroi

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Antti Toivanen
Frends integraatiopalvelutantti.toivanen@hiq.fi+358 40 715 1935