HiQ

Turku Energia integroi Frends:llä

Frends -integraatioalustan avulla Turku Energia on tehnyt ketterästi uusia integraatioita ja muokannut vanhoja tehokkaammiksi.

Mihin Turku Energia tarvitsi integraatioalustaa?

Turku Energia edeltäjineen on valaissut ja lämmittänyt koteja, tehtaita ja toimistoja Aurajoen rannoilla jo yli sadan vuoden ajan, vuodesta 1898.

Turku Energian tavoite on olla luotettava kumppani kaikissa asiakkaidensa energiaratkaisuissa. Turku Energia on luotettava ja vastuullinen kumppani ja tarjoaa asiakkailleen heille parhaiten sopivat energiaratkaisut. Turku Energia kehittää uusia toimintatapoja, tuotteita ja palveluja, jotka tekevät asiakkaiden arjesta parempaa. Nämä liiketoiminnan strategiset tavoitteet asettavat myös korkeat vaatimukset tietohallinnolle tehokkuuden lisäämiseksi ja uusien palveluiden saamiseksi nopeasti sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaiden saataville.

Lähtötilanteessa Turku Energian integraatiot olivat pirstaloituneet ja ylläpito oli tämän takia haastavaa.

Integraatioita oli aiemmin tehty monilla eri tavoilla kuten ajastetuilla skripteillä sekä eri järjestelmätoimittajien omilla siirto-ohjelmilla.

Halusimme viedä kaikki integraatiot yhteen paikaan ja olemme pala kerrallaan siirtäneet vanhoja tekniikoita eläkkeelle ja tehneet integraatiot uudestaan HiQ:n FRENDS-integraatioalustan päälle.

Simo Hoikkala
Integration Specialist, Turku Energia

Miten haaste ratkaistiin?

Turku Energialla on käytössä HiQ:n Frends-integraatioalusta: palvelimet ovat paikallisia mutta virtualisoituja. Tuotannon palvelinalusta on kahdennettu.

”Kartoitimme vaihtoehtoja keskitetyn integraatioalustan toteuttamiseksi. Frends:n valintaan päädyimme, koska näimme, että sen avulla voimme määritellä ja hallinnoida pääosan integraatioista ilman toimittajalta tilattavaa konsulttityötä. Olimme myös saaneet selvitysvaiheessa hyvää palautetta muilta Frends-asiakkailta,” sanoo Yrjö Kujala, Turku Energian kehityspäällikkö.

”Saimme aluksi HiQ:lta opastuksen Frends:n käyttöön ja esimerkki-integraatioita best practice -hengessä. Näiden avulla olemme itse rakentaneet kaikki loput omat integraatiomme. Eksoottisimmissa rajapinnoissa olemme saaneet HiQ:n integraatiotiimiltä tukea ja esimerkkejä sekä ajatuksia miten eri tavoin ongelmaa voisi lähestyä. Pulmatilanteissa apu on tullut nopeasti ja ammattitaitoisesti,” Simo Hoikkala jatkaa.

Tulokset

”Suurin hyöty on ehdottomasti läpinäkyvyys rajapintoihin, eli näemme yhdestä paikasta kaikkien kriittisten integraatioiden tilat. Tällöin myös hallitsemme paremmin mitä tietoja järjestelmien välillä kulkee ja miten järjestelmät linkittyvät toisiinsa,” sanoo Simo Hoikkala

Esimerkiksi pankkiaineiston siirrossa oli aikaisemmin tyypillisesti 2-3 virhetilannetta kuukaudessa. Frends-integraatioalustan käyttöön siirtymisen jälkeen näitä virhetilanteita ei ole ollut enää yhtään. Samoin uusien tiedostopohjaisten integraatioiden tekemiseen menee enää minuutteja verrattuna vanhaan skriptiaikaan, jolloin puhuttiin päivien työstä.

Frends-integraatioalustan avulla on tehty ketterästi uusia integraatioita ja muokattu vanhoja tehokkaammiksi, ja samalla on otettu käyttöön REST-rajapintoja. Tämä on taas mahdollistanut uusien rajapintojen käyttöönoton ja automaatioasteen nostamisen prosesseissa, mikä on nostanut työn tehokkuutta.

Simo Hoikkala
Integration Specialist, Turku Energia

Turku Energia

Turku Energia on Varsinais-Suomen johtava energiayhtiö ja yksi Suomen suurimmista alan yhtiöistä. Olemme sitoutuneet kehittämään energia-alaa ja toimimaan alan edelläkävijänä. Tarjoamme asiakkaillemme ympäristöä, elämänlaatua ja kilpailukykyä parantavia energiapalveluita.

Energiapalvelumme kattavat sähköenergian ja sähkön jakelun, kaukolämmön, -jäähdytyksen ja höyryn sekä verkostourakoinnin ja kunnossapidon palvelut sähköverkoille, ulkovalaistukseen sekä liikennevaloihin.

Konsernin tytäryhtiöistä Turku Energia Sähköverkot Oy rakentaa, ylläpitää ja käyttää omistamaansa sähköverkostoa Turun alueella. Turun Seudun Kaukolämpö Oy puolestaan siirtää kaukolämpöä tuotantolaitoksilta jakelupisteisiin.

Tutustu lisää
Integraatioreferenssejämme
OPR-Finance sai tehokkuutta frends-integraatioalustasta
OPR-Finance Oy valitsi frends-integraatioalustan, joka on antanut jatkoaikaa Legacy-järjestelmille sekä nopeuttanut järjestelmien kehityksestä tuotantoon menoaikaa.
Kuopion Energia valitsi RPA-haasteeseensa HiQ:n Hyperautomaatioratkaisun
Kuopion Energia on käyttänyt HiQ:n integraatioalusta FRENDSiä vuodesta 2018. Yhteistyö syvenee kattamaan ohjelmistorobotiikan ratkaisut ja tukipalvelun.
Nurminen Logistics – Biztalkista Frends-hyperautomaatioalustaan
Nurminen Logistics valitsi HiQ:n nykyisten Biztalk-integraatioiden tukikumppaniksi sekä toimittamaan uudet integraatiot valitsemalleen Frends-hyperautomaatioalustalle
Integraatiosta hyperautomaatioon
Aalto tekee avoimet rajapintansa ja sisäiset integraationsa frends -integraatioalustalla. RPA on korvattu tekoälyllistetyllä hyperautomaatiolla.
S-Pankki integroi Frends:llä
S-Pankki teki Integraatiot, prosessiautomaatiot ja APIt Frends:llä kustannusten ollessa kolmannes aiempaan ratkaisuun verrattuna.
Eltelin moderni prosessiautomaatio
Automatisoidut työtilausprosessit tuovat kustannussäästöjä, luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä
Helen integraatioratkaisut FRENDS:llä
Helen on toteuttanut satoja integraatioita ja apeja FRENDS-integraatioalustan kautta.
HAMK integroi FRENDS:llä
HAMK otti niskalenkin integraatiokehityksestään FRENDS-integraatioalustan avulla.
Lohjan kaupunki automatisoi prosesseja
HiQ:n FRENDS-integraatioalusta auttaa Lohjan kaupunkia automatisoimaan kriittiset prosessit.
Arc Technology - HR-integraatioita
HiQ:n integraatioalusta FRENDS tarjoaa integraatiot Arc Technologyn omien, asiakkaiden, ja kolmansien osapuolten tietojärjestelmien välille.
Viestilehdet valitsi FRENDS:n eiPaaS
Viestilehdet ja HiQ Finland ovat tehneet sopimuksen FRENDS-integraatioalustan toimittamisesta
HiQ tuo Raisiolle säästöjä ja lisää liiketoiminnan joustavuutta
Raisio otti onnistuneesti käyttöön HiQ:n frends-integraatioalustan yksinkertaistamaan liiketoimintaprosesseja
MTV ja HiQ strategiseen kumppanuuteen
HiQ:n ketteryys ja ammattitaito vastaavat MTV:n nopeasti muuttuviin tarpeisiin.
Integraatiot luovat Nevelle liiketoimintaa
HiQ ICC ohjaa Neven integraatioratkaisujen kehittämistä, ylläpitoa ja tuotannon toimintaa liiketoiminnan tarpeet huomioiden.
Taksini - moderni kuljetusratkaisu
Digitaalinen alusta tukee Lähitaksin liiketoimintaa. Sitä hyödynnetään myös modernissa ja helppokäyttöisessä Taksini-mobiilisovelluksessa.
Haminan Energia valitsi HiQ:n kehittämän frendsin uudeksi integraatioalustakseen
Digitalisoitunut toimintaympäristö edellyttää luotettavan ja helposti hallittavan integraatioalustan. Haminan Energia valitsi frendsin tuomaan tehokkuutta toimintaansa.
Oras luottaa Frends-integraatioalustaan
Tehokas integraatio säästää rahaa, lisää läpinäkyvyyttä ja parantaa mahdollisten virheiden hallintaa.
ISS otti käyttöön uuden Frends-integraatioympäristön osana ERP-uudistushanketta
ISS Palvelut on yksi suurimmista yksityisistä työnantajista Suomessa ja johtava kiinteistöpalveluyritys. HiQ:n ja ISS:n kumppanuus on jatkunut jo vuodesta 2013.
Integroi

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Antti Toivanen
Integraatiopalvelut & RPAantti.toivanen@hiq.fi+358 40 715 1935