Turku Energia integroi Frends:llä

Frends -integraatioalustan avulla Turku Energia on tehnyt ketterästi uusia integraatioita ja muokannut vanhoja tehokkaammiksi.

Turku Energia integroi FRENDS:llä
Turku Energia

Mihin Turku Energia tarvitsi integraatioalustaa?

Turku Energia edeltäjineen on valaissut ja lämmittänyt koteja, tehtaita ja toimistoja Aurajoen rannoilla jo yli sadan vuoden ajan, vuodesta 1898.

Turku Energian tavoite on olla luotettava kumppani kaikissa asiakkaidensa energiaratkaisuissa. Turku Energia on luotettava ja vastuullinen kumppani ja tarjoaa asiakkailleen heille parhaiten sopivat energiaratkaisut. Turku Energia kehittää uusia toimintatapoja, tuotteita ja palveluja, jotka tekevät asiakkaiden arjesta parempaa. Nämä liiketoiminnan strategiset tavoitteet asettavat myös korkeat vaatimukset tietohallinnolle tehokkuuden lisäämiseksi ja uusien palveluiden saamiseksi nopeasti sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaiden saataville.

Lähtötilanteessa Turku Energian integraatiot olivat pirstaloituneet ja ylläpito oli tämän takia haastavaa.

Integraatioita oli aiemmin tehty monilla eri tavoilla kuten ajastetuilla skripteillä sekä eri järjestelmätoimittajien omilla siirto-ohjelmilla.

Halusimme viedä kaikki integraatiot yhteen paikaan ja olemme pala kerrallaan siirtäneet vanhoja tekniikoita eläkkeelle ja tehneet integraatiot uudestaan HiQ:n FRENDS-integraatioalustan päälle.

Integration Specialist, Turku Energia

Simo Hoikkala

Miten haaste ratkaistiin?

Turku Energialla on käytössä HiQ:n Frends-integraatioalusta: palvelimet ovat paikallisia mutta virtualisoituja. Tuotannon palvelinalusta on kahdennettu.

”Kartoitimme vaihtoehtoja keskitetyn integraatioalustan toteuttamiseksi. Frends:n valintaan päädyimme, koska näimme, että sen avulla voimme määritellä ja hallinnoida pääosan integraatioista ilman toimittajalta tilattavaa konsulttityötä. Olimme myös saaneet selvitysvaiheessa hyvää palautetta muilta Frends-asiakkailta,” sanoo Yrjö Kujala, Turku Energian kehityspäällikkö.

”Saimme aluksi HiQ:lta opastuksen Frends:n käyttöön ja esimerkki-integraatioita best practice -hengessä. Näiden avulla olemme itse rakentaneet kaikki loput omat integraatiomme. Eksoottisimmissa rajapinnoissa olemme saaneet HiQ:n integraatiotiimiltä tukea ja esimerkkejä sekä ajatuksia miten eri tavoin ongelmaa voisi lähestyä. Pulmatilanteissa apu on tullut nopeasti ja ammattitaitoisesti,” Simo Hoikkala jatkaa.

Tulokset

”Suurin hyöty on ehdottomasti läpinäkyvyys rajapintoihin, eli näemme yhdestä paikasta kaikkien kriittisten integraatioiden tilat. Tällöin myös hallitsemme paremmin mitä tietoja järjestelmien välillä kulkee ja miten järjestelmät linkittyvät toisiinsa,” sanoo Simo Hoikkala

Esimerkiksi pankkiaineiston siirrossa oli aikaisemmin tyypillisesti 2-3 virhetilannetta kuukaudessa. Frends-integraatioalustan käyttöön siirtymisen jälkeen näitä virhetilanteita ei ole ollut enää yhtään. Samoin uusien tiedostopohjaisten integraatioiden tekemiseen menee enää minuutteja verrattuna vanhaan skriptiaikaan, jolloin puhuttiin päivien työstä.

Frends-integraatioalustan avulla on tehty ketterästi uusia integraatioita ja muokattu vanhoja tehokkaammiksi, ja samalla on otettu käyttöön REST-rajapintoja. Tämä on taas mahdollistanut uusien rajapintojen käyttöönoton ja automaatioasteen nostamisen prosesseissa, mikä on nostanut työn tehokkuutta.

Integration Specialist, Turku Energia

Simo Hoikkala

Turku Energia

Turku Energia on Varsinais-Suomen johtava energiayhtiö ja yksi Suomen suurimmista alan yhtiöistä. Olemme sitoutuneet kehittämään energia-alaa ja toimimaan alan edelläkävijänä. Tarjoamme asiakkaillemme ympäristöä, elämänlaatua ja kilpailukykyä parantavia energiapalveluita.

Energiapalvelumme kattavat sähköenergian ja sähkön jakelun, kaukolämmön, -jäähdytyksen ja höyryn sekä verkostourakoinnin ja kunnossapidon palvelut sähköverkoille, ulkovalaistukseen sekä liikennevaloihin.

Konsernin tytäryhtiöistä Turku Energia Sähköverkot Oy rakentaa, ylläpitää ja käyttää omistamaansa sähköverkostoa Turun alueella. Turun Seudun Kaukolämpö Oy puolestaan siirtää kaukolämpöä tuotantolaitoksilta jakelupisteisiin.

Integroi

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Antti Toivanen
Frends integraatiopalvelutantti.toivanen@hiq.fi+358 40 715 1935