Datan älykäs hyödyntäminen

Hyödyntämätön data, hukkaan heitetty mahdollisuus? Digitaalinen liiketoiminta perustuu dataan ja tuottaa dataa. Älä jätä sitä hyödyntämättä.

Datan älykäs hyödyntäminen

HiQ tuo datan älykkään hyödyntämisen palvelut liiketoiminnan tueksi. Rakennamme ratkaisut datan kaikkiin hyödyntämiseen liittyviin ongelmiin aina datan integraatioista ja turvallisesta käsittelystä vaativimpiin nykyaikaisiin keinoälyohjattuihin analytiikkaprosesseihin.

Tuotamme ratkaisuja esimerkiksi

Parantamaan tuottavuutta

  • maksimoimaan nykyiset resurssit

  • luomaan dataperusteisia ennusteita

  • vähentämään hukkaa

Korvaamaan rutiinitöitä automatisaatiolla

  • automatisoimaan tietojen/tiedostojen käsittelyä

  • tukemaan päätöksentekoa asiantuntijatehtävissä

  • reagoimaan reaaliaikaisesti asiakastarpeisiin

Luomaan uutta liiketoimintaa 

  • määrittelemään uusia asiakassegmenttejä

  • löytämään uusia ansaintamalleja

  • syventämään ymmärrystä nykytilasta

  • tuottamaan ideoita tulevaisuuteen

Datan keräämisestä tekoälyn hyödyntämiseen

Toteutuksemme kattavat kaikki analytiikan tasot, datan käsittelyn, ratkaisujen tuotteistamisen ja paljon muuta. Autamme asiakasta matkalla tekoälyn maailmaan aivan alusta lähtien - datan keräämisen suunnittelusta ja toteutuksesta aina ratkaisujemme liiketoiminnallisten hyötyjen arvioimiseen ja mittaamiseen asti. Toteutukset voivat liittyä esimerkiksi yksinkertaiseen analytiikkaan, eli datan kuvailuun, optimointiongelmiin tai asioiden ja ilmiöiden mallintamiseen tai ennustamiseen. Tiiviin asiakasyhteistyön ja toimialaosaamisen avulla tuotamme selkeän kuvan kehittämistarpeista ja innovatiiviset ratkaisut tunnistettuihin haasteisiin.

Alustariippumaton toteutus

Integraatiot ovat ensimmäinen askel datan keräämisessä ja suunnittelussa. Suosittelemme usein asiakkaillemme HiQ:n tarjoamaa FRENDS-integraatioalustaa, mutta toteutamme ratkaisuja myös ilman FRENDS-liitäntää. Datan säilyttäminen ja käsittely toteutetaan asiakkaalle sopivimmalle alustalle. Järjestelmissämme huolehditaan aina tietoturvasta ja datan säilymisestä, oli kyseessä paikallinen palvelinympäristö tai massiivinen tietovarasto pilvipalvelussa.

Tuomme datan hyödynnettäväksi halutulla alustalla juuri oikeiden työkalujen avulla. Hyvin säilytettyä ja käsiteltyä dataa voi hyödyntää liiketoiminnan analytiikassa (Business Intelligence, BI), kehittää edelleen tekoäly- (Artificial Intelligence, AI) ja koneoppimispohjaisiksi (Machine Learning, ML) ratkaisuiksi, tai sen pohjalta voidaan luoda automatisoituja prosesseja ohjaamaan liiketoimintaa. Käytössämme on modernin koneoppimisen koko kirjo uusimmista neuroverkkoalgoritmeista perinteisiin analyysimenetelmiin. Valitsemme ratkaisun toteuttamiseksi aina sopivimmat koneoppimisteknologiat parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Autamme mielellämme ratkaisun rakenteen suunnittelussa ja rakennamme ratkaisun ketterästi toivotulle alustalle.

Hyvä ratkaisu auttaa ennakoimaan tulevaisuuden haasteita

Haluamme, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä tekemiimme ratkaisuihin myös projektin päätyttyä. Ylläpidämme ja kehitämme rakentamiamme ratkaisuja ja pidämme ne ajan tasalla jatkuvasti kehittyvien teknologioiden maailmassa.

Tekoälyn hyödyntäminen yrityksissä kasvaa nopeutuvassa tahdissa. Uusien innovatiivisten ratkaisujen löytäminen ja hyödyntäminen vaatii uudenlaista ajattelua ja rohkeaa kokeilua. Hyvin toteutettu tekoälyprojekti tuo ongelman ratkaisun lisäksi osallisille syvällistä ymmärrystä ongelman aihepiiriin, ja auttaa siten tulevaisuuden haasteiden kartoituksessa.

Digitalisoi

Ota yhteyttä ja kysy lisää