OPR-Finance sai tehokkuutta frends-integraatioalustasta

OPR-Finance Oy valitsi frends-integraatioalustan, joka on antanut jatkoaikaa Legacy-järjestelmille sekä nopeuttanut järjestelmien kehityksestä tuotantoon menoaikaa.

OPR-Finance sai tehokkuutta frends-integraatioalustasta

OPR-Finance Oy valitsi frends-integraatioalustan, joka on antanut jatkoaikaa Legacy-järjestelmille sekä nopeuttanut järjestelmien kehityksestä tuotantoon menoaikaa.

Tavoite

OPR-Financelle oli tärkeää löytää nykyaikainen integraatioalusta, joka vastaisi liiketoiminnan kehittämistarpeisiin, tukisi taustajärjestelmien modernisointia ja asteittaista korvaamista sekä tarjoaisi mahdollisuuden OpenAPI-standardin mukaisien rajapintojen julkaisuun.

Ratkaisu

OPR-Finance Oy valitsi integraatiotuotteekseen frendsin, joka aitona hybridi-integraatioalustana tukee sekä API-teknologioita että perinteisempiäkin integraatiokäyttötapauksia niin pilvessä kuin paikallisten konesaliratkaisujenkin parissa. Frends on antanut jatkoaikaa OPR-Financen legacy-järjestelmille sekä nopeuttanut aikaa, jossa järjestelmät saadaan tuotantoon.

Frendsin avulla pystyimme vaihtamaan Ostosraha-tuotteen taustajärjestelmän muutamassa päivässä. Ilman frendsiä työ olisi vienyt viikkoja.

CTO, OPR-Finance Oy

Ville Rontti

Tulokset

OPR-Finance on toteuttanut useita integraatioita frends eiPaaS -alustan avulla. Frends on low-code-alustana tarjonnut mahdollisuuden ketterään kehitystyöhön ilman kolmansia osapuolia. OPR-Finance on toteuttanut julkiset rajapinnat OpenAPI-standardin mukaisesti sekä perinteisiä tiedonsiirtoja järjestelmien välillä. Prosessiautomaatio on myös merkittävä osa OPR-Financen integraatioita.

OPR-Finance on malliesimerkki tee-se-itse eli DIY-asiakkaasta, joka on omaksunut FRENDS-integraatioalustan parhaat puolet. Hyvänä esimerkkinä mainittakoon mm. OpenAPI-rajapinnan julkaisu tunnissa. Ilman FRENDS-integraatioalustaa vastaavan julkaisu olisi vienyt päiviä.

Account Manager, HiQ Finland

Stefan Sirkiä

Frendsin hyödyt

  • Mahdollisuus tarjota Legacy -palveluille moderni käyttöliittymä (esim. React UI käyttää legacy PHP-järjestelmää, jonka välissä frends toimii)

  • OPR-Finance on rakentanut kymmeniä, ellei satoja apeja

  • Mahdollisuus hyödyntää eri ympäristöissä (OnPremise, AWS) olevia palveluita

  • Helppo virheiden hallinta (visuaalinen käyttöliittymä)

  • Helppo kehittää uusia apeja

OPR-Finance käyttää frendsin hybridiominaisuuksia, jolloin rajapintoja voidaan julkaista pilvessä ja osia suorituksesta tehdä omassa konesalissa. Valinta tapahtuu pääjärjestelmien sijainnin perusteella. Apien lisäksi OPR-Finance käyttää frendsiä prosessiautomaatiossa, datamuunnoksessa ja perinteisessä tiedostonsiirroissa (MFT, Managed File Transfer) järjestelmien ja kumppanien välillä.

OPR-Finance Oy

OPR-Finance Oy on vuonna 2005 perustettu suomalaisomisteinen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa monipuolisia kuluttaja- ja yritysluottopalveluita. Keskeisimpiä tuotteitamme ovat Everyday.fi ja Yritysluotto.fi sekä ulkomailla EverydayPlus. Toimimme tällä hetkellä Suomen lisäksi neljässä EU-maassa: Ruotsissa, Tanskassa, Hollannissa ja Tšekissä.

Integroi

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Antti Toivanen
Frends integraatiopalvelutantti.toivanen@hiq.fi+358 40 715 1935